"trwa znajdowanie witryny" .....

Sprawa wyglada nastepujaco: Mam WIN XP prof. i podczas otwierania IE (ver 6 z SP1) na pasku stanu przegladarki ukazuje sie napis "trwa znajdowanie witryny" i trwa to baaaaardzo dluuuuuugo (nawet do 1 minuty)z cala pewnoscia jest to conajmniej nienormalne. Kiedy strona juz zostanie znaleziona jej dalszy proces ladowanie trwa ulamek sekundy. Co ciekawe, kiedy IE jest juz otwarty i wyczyszcze mu "Tempory internet files", "cookies" a nawet "historie" i wtedy wpisze adres "www.google.pl" (gogle mam na stronie startowej) to nie widac nawet na pasku stanu: "trwa znajdowanie witryny" i strona laduje sie blyskawicznie. Lecz kiedy zamkne IE i otworze ponownie problem sie powtarza i moge sobie wypic kawe zanim JAKAKOLWIEK strona sie otworzy. Wnioskuje z tego ze napewno nie jest to wina predkosci lacza

Nie lacze sie z zadnymi serw. proxy, mks_vir (ver. skaner online – wtyczka pod Power GG) mimo najnowszych baz wirusow nie wykrywa zadnego robaka, skanowanie adwarem tez nic nie wykrywa (najnowsze uaktualnienia), zainstalowalem SP1 do IE 6 tez nic nie pomoglo, ustawienia zabiezpieczen w IE robilem na domyslne z 500 razy tez nic nie dalo.

DAJCIE JAKIES SENSOWNE PORADY, WSKAZOWKI BO NIEWYRABIAM JUZ ; Sierra Oscra Sierra .... :(

Odpowiedzi: 7

Mogloby byc tak rowniez gdybys mial jakis program antywirusowy z ustawionymi wysoko opcjami ochronnymi. Byc moze rowniez zle ustawiony firewall moglby powodowac takie problemy. Ale to jest tylko takie gdybanie.
Moglbys jeszcze sprobowac usunac wszystkie protokoly zainstalowane w tym polaczeniu sieciowym, oraz usunac sterowniki sieciowki. Komputer po restarcie niech wykryje sprzet i zainstaluje wszystko z powrotem. Jesli masz miejsce, przeloz sieciowke w inne gniazdo po jej odinstalowaniu.
EL NINO
Dodano
22.04.2004 00:16:31
Nic nie pomoglo :(
Anonymous
Dodano
21.04.2004 16:09:03
Poszukaj w zakladkach we wlasciwosciach tego polaczenia sieciowego.
Co za DNSy masz wpisane ? Z Uruchom wpisz cmd a pozniej ipconfig /all.
EL NINO
Dodano
18.04.2004 18:42:18
Zrobilem an "automatyczne wykrywanie ustawien" i za 2 razem jzu bylo ok, znaczy sie nadal dosc dlugo "szuka witryny..." ale juz nie pokazuje sie "wykrywanie ustawien proxy" Dostawca netu jest Siec telewizji kablowej, natomiast zrobilismy sobie mala siec LAN (3 komputery + switch + router – bezserwera) i przez poltora roku smigalo jak halny w gorach :) Ale teraz pojawil sie u mnie ten problem. W win98 wiem jak zmienc DNS–y ale w XP to nie mam pojecia ? :O zaraz zadzownie chyba do Billa z pretensjami no :P
Anonymous
Dodano
18.04.2004 18:21:41
maxFr:
mialem odznaczone a jak zaznaczylem to dodatkowo wydluzyl sie czas bo przed doszlo jeszcze w statusie "szukanie ustawien serwera proxy"
Tak sie dzieje za pierwszym razem po zmianie. Pozniej juz IE "pamieta" ustawienia.
Co to za siec ? Dostajesz pewnie ustawienia z serwera DHCP ? Zapytaj administratora o te DNSy, czy nie mozna dobrac lepszych, lub jesli to mozliwe, zmien sam wszystkie ustawienia na reczne.
EL NINO
Dodano
18.04.2004 17:43:41
mialem odznaczone a jak zaznaczylem to dodatkowo wydluzyl sie czas bo przed doszlo jeszcze w statusie "szukanie ustawien serwera proxy" (2 razy dluzej trwalo ladownie www... A co do tych DNS–ow to tez tak wlasnie myslalem bo za komunikatem "trwa znjadowanie witryny .." kryje sie midzy innymi zamienianie adresu w formnie "tekstowej" (host) na IP serwera na ktorym dana strona jest. "W ustawieniach polaczen" w "serwery dns" mam 3 adresy IP tych dn–ow ale nie idze nic zmienic ani poprzestawiac. Mam stale lacze z sieci kablowej. :arrow:
maxFr
Dodano
18.04.2004 17:39:10
Zerknij do Opcji internetowych do Ustawien sieci LAN i sprobuj zaznaczyc badz odznaczyc "Automatycznie wykryj ustawienia". Jesli nie pomoze, to moze trzeba zmienic numery DNSow w ustawieniach sieci, bo przegladarka czeka chyba na odpowiedz.
EL NINO
Dodano
18.04.2004 17:17:10
maxFr
Dodano:
18.04.2004 17:01:13
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1