"Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu.&qu

Podczas uruchamiania programu X pojawia się komunikat "Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu." Kod błędu to 0x01E7 (487) – znalazłem sporo spisów błędów Windows'a ale nigdzie konkretnego opisu (przynajmniej w języku polskim). Co moźe być przyczyną takiego błędu? – Trojan?
Program X korzysta z silnika bazy danych Sybase SQL 5.0. Taki sam komunikat pojawia się równieź przy próbie uruchomienia command ze Start–>Uruchom. Reszta programów poniekąd chodzi. Bezpośrednio przed wystąpieniem błędu nie był instalowany źaden program ani urządzenie. Nie były wykonywane źadne czynności administracyjne ani nie występowały źadne inne błędy. System był instalowany tydzień temu – jest to Win XP HE – goły – bez uaktualnień. Komputer przyłączony jest do sieci. Postawiony jest codziennie aktualizowany Norton Antivirus. Usługi DCOM i RPC, z których korzysta program X są załączone (aczkolwiek nie ma to związku z programem command). Poniźej zrzut. Proszę o pomoc :).

Odpowiedzi: 2

Dziękuję za posta. Ludzie coś mało odpisują :). Kwestia jest taka, źe jest codziennie aktualizowany Norton Antivirus. Być moźe jest jakaś nowa odmiana wirusa.
Niestety zapomniałem podejrzeć dziennik zdarzeń (było to u klienta). Tak czy owak pierwszy raz się spotkałem z takim kosmosem :). Fakt, źe klient powinien zaktualizować Windowsa. Pozdrawiam.
Haderon
Dodano
30.07.2004 00:13:05
Witam
Być moźe się myle.
Ale:
1–Sytem bez łatek{aktualizacji}
2–Polaczenie w sieci
3–RPC
4–I błedy
Wszystko to razem do "kupy" kojaźy mi sie z BLASTEREM
http://www.error.xp.pl/

Byc moze Twój komp jest nie zaraźony ale moze to powoduje jeden z komputerów w sieci.

Pozdrawiam
BENO
Dodano
29.07.2004 23:49:47
Haderon
Dodano:
29.07.2004 16:19:15
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1