"Powielanie zdjęcia"
Moźe trochę dziwny temat ale wyjaśniam o co mi chodzi. Mam obrazek i potrzebuję zrobić ok 100 takich samych obrazków z róźnymi nazwami. Czy jest jakiś program gdzie moźna to zrobić jednym kliknięciem? Wiem źe mógłbym go otworzyć w programie graficzny i zapisywać pod poszczególnymi nazwami ale trwałoby to dość długo.
Odpowiedzi: 3
Wszytko mozna zrobic w XP bez dodatkowych programów. Zaczynając od kopii – Wstaw plik najlepiej do nowego folderu nacisnij Ctrl+C i np 10 razy Ctrl+V. Potem zaznacz te pliki i powtórz czynności z Ctrl+C i Ctrl+V otrzymas pliki o nazwach Kopia (1) i Kopia kopii (1) – numerki w nawiasch bedą rózne od 1 do n.
Nazwy: XP umozliwia jednoczesną zmiane nazw wszytkich plików. Zaznaczasz wszytkie pliki wciskasz F2, wpisujesz nazwę i enter. reszta plików ma nazwę w formie: nazwa (nr 1–n). Np foto (1).jpg
Nazwy: XP umozliwia jednoczesną zmiane nazw wszytkich plików. Zaznaczasz wszytkie pliki wciskasz F2, wpisujesz nazwę i enter. reszta plików ma nazwę w formie: nazwa (nr 1–n). Np foto (1).jpg
Jeszcze potrzebuje takiego programiku który zrobi z jednego jpg 100 takich samych.
Strona 1 / 1