"no emulation booting" <––– nie moge zainstalow

Witam! mam takie pytanie otoz podczas proby zainstalowania windowsa xp wyskakuje mi taki problem

Boot CD–ROM Type: No Emulation Booting

Posiadam:

oryginalna wersje windowsa XP pro +sp1 (dosalem przy kupnie kompa)

i kopie tej plytki

w obu przypadkach wyskakuje ten sam problem

probuje to zainstalowac na laptopie w celu sprawdzenia tego urzadzenia....

W biosie mam ustawione zeby bootowalo z CD–ROM'u umnie na blaszaku wszystko elegancko startuje z oryginalu jaki z tej mojej kopi a na laptopie nie chce :( co moze byc przyczyna? moze macie jakis pomysl jak to uruchomic moze cos wpisac w dos'ie???
acha kopie robilem wedlug instrukcji o samo stratujacej plycie z windowsem xp ze strony cdrinfo.pl.....

Odpowiedzi: 6

gruby_to:
wogule
to chyba nie wiesz co to wersja oem jest jestes posiadaczem orgyginalnego windowsa ale tylko z twoim blaszakiem pod pacha:) dlatego poczytaj napierw o wersji oem. A jezeli chodzi o instalacje twojego windowsa jezeli jest recovery jakis od producentow ibm dell hp itd. to zapomnij ze ci uda to na inny kompie uruchomic plyty takie funkcjonuja tylko i wylacznie z pcetami danej firmy
Przemysław Zawadzki
Dodano
08.03.2006 10:15:40
A od kiedy to "kopia zapasowa" = systemowi – szczegolnie w wersji OEM – zainstalowanemu na innym komputerze ?
Rebe
Dodano
08.03.2006 10:09:01
Rebe

–czemu piratem? przeciez jestem wlascicelem oryginalnego oprogramowania i moge zrobic jego kopie zapasowa,
–no wlasnie kurcze moze ten cd–rom juz nie ogarnia
–Nie slyszalem :roll: ale juz je mam ze strony ms
zaraz bede probowal to sprawdzic.... dzieki !
–okaze sie w praniu

wiem ze nie bedzie to zbyt dobrze chodzilo ale nie mam zadnego innego windowsa a achce tylko sprawdzic czy ten laptop wogule dziala,
gruby_to
Dodano
08.03.2006 09:54:58
Po pierwsze to usiłujesz piratem zostać, więc ciut ostroźniej.
Po drugie zawsze jest kwestia tego czy czytnik jest w stanie nowe płyty rozpoznać, z tym teź óznie moze być.
Po trzecie : o dyskietkach startowych słyszałeś ?

Po czwarte zaś – zaraz okaźe isę, źe nie tylko stary i rupieć, ale w dodatku jakiś markowy, który potrzebuje płyty dla i przez konkretnego producenta zrobionej.

PS.
Na temat sensowności uzywania XP na takim laptopie nie będę sie wypowiadał, źeby nie było, źe obraźam uźytkowników.
Rebe
Dodano
08.03.2006 09:44:39
windowsa dostalem jak kupowal normalnego blaszaka, to dostalem tego windowsa w wersji oem,

co do laptopa jest to stary rupiec 450 mhz 128mb ram

kurcze to jak to zainstalowac? w dosie nie mozna jakos zbootowac tej cd ?
gruby_to
Dodano
08.03.2006 09:41:03
gruby_to – a to
dosalem przy kupnie kompa
odnosi się do tego laptopa, czy moze jednak nie ?
Zaraz się okaźe, źe laptop był z jakim recovery na parycji ukrytej albo co inne w tym stylu.

Nie źeby mnie ot specjalnie interesowało, ale czy nie uwaźasz, ze pojęcie "laptop" jest dosć pojemne i w z wiązku z tym , źe "nie jednemu psu Burek" warto parę konkretów podać ( coćby model ) ?
Rebe
Dodano
08.03.2006 09:32:13
gruby_to
Dodano:
08.03.2006 09:06:46
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1