"no emulation booting" <––– nie moge zainstalow
Witam! mam takie pytanie otoz podczas proby zainstalowania windowsa xp wyskakuje mi taki problem
Boot CD–ROM Type: No Emulation Booting
Posiadam:
oryginalna wersje windowsa XP pro +sp1 (dosalem przy kupnie kompa)
i kopie tej plytki
w obu przypadkach wyskakuje ten sam problem
probuje to zainstalowac na laptopie w celu sprawdzenia tego urzadzenia....
W biosie mam ustawione zeby bootowalo z CD–ROM'u umnie na blaszaku wszystko elegancko startuje z oryginalu jaki z tej mojej kopi a na laptopie nie chce :( co moze byc przyczyna? moze macie jakis pomysl jak to uruchomic moze cos wpisac w dos'ie???
acha kopie robilem wedlug instrukcji o samo stratujacej plycie z windowsem xp ze strony cdrinfo.pl.....
Boot CD–ROM Type: No Emulation Booting
Posiadam:
oryginalna wersje windowsa XP pro +sp1 (dosalem przy kupnie kompa)
i kopie tej plytki
w obu przypadkach wyskakuje ten sam problem
probuje to zainstalowac na laptopie w celu sprawdzenia tego urzadzenia....
W biosie mam ustawione zeby bootowalo z CD–ROM'u umnie na blaszaku wszystko elegancko startuje z oryginalu jaki z tej mojej kopi a na laptopie nie chce :( co moze byc przyczyna? moze macie jakis pomysl jak to uruchomic moze cos wpisac w dos'ie???
acha kopie robilem wedlug instrukcji o samo stratujacej plycie z windowsem xp ze strony cdrinfo.pl.....
Odpowiedzi: 6
to chyba nie wiesz co to wersja oem jest jestes posiadaczem orgyginalnego windowsa ale tylko z twoim blaszakiem pod pacha:) dlatego poczytaj napierw o wersji oem. A jezeli chodzi o instalacje twojego windowsa jezeli jest recovery jakis od producentow ibm dell hp itd. to zapomnij ze ci uda to na inny kompie uruchomic plyty takie funkcjonuja tylko i wylacznie z pcetami danej firmygruby_to:wogule
A od kiedy to "kopia zapasowa" = systemowi – szczegolnie w wersji OEM – zainstalowanemu na innym komputerze ?
Rebe
–czemu piratem? przeciez jestem wlascicelem oryginalnego oprogramowania i moge zrobic jego kopie zapasowa,
–no wlasnie kurcze moze ten cd–rom juz nie ogarnia
–Nie slyszalem :roll: ale juz je mam ze strony ms
zaraz bede probowal to sprawdzic.... dzieki !
–okaze sie w praniu
wiem ze nie bedzie to zbyt dobrze chodzilo ale nie mam zadnego innego windowsa a achce tylko sprawdzic czy ten laptop wogule dziala,
–czemu piratem? przeciez jestem wlascicelem oryginalnego oprogramowania i moge zrobic jego kopie zapasowa,
–no wlasnie kurcze moze ten cd–rom juz nie ogarnia
–Nie slyszalem :roll: ale juz je mam ze strony ms
zaraz bede probowal to sprawdzic.... dzieki !
–okaze sie w praniu
wiem ze nie bedzie to zbyt dobrze chodzilo ale nie mam zadnego innego windowsa a achce tylko sprawdzic czy ten laptop wogule dziala,
Po pierwsze to usiłujesz piratem zostać, więc ciut ostroźniej.
Po drugie zawsze jest kwestia tego czy czytnik jest w stanie nowe płyty rozpoznać, z tym teź óznie moze być.
Po trzecie : o dyskietkach startowych słyszałeś ?
Po czwarte zaś – zaraz okaźe isę, źe nie tylko stary i rupieć, ale w dodatku jakiś markowy, który potrzebuje płyty dla i przez konkretnego producenta zrobionej.
PS.
Na temat sensowności uzywania XP na takim laptopie nie będę sie wypowiadał, źeby nie było, źe obraźam uźytkowników.
Po drugie zawsze jest kwestia tego czy czytnik jest w stanie nowe płyty rozpoznać, z tym teź óznie moze być.
Po trzecie : o dyskietkach startowych słyszałeś ?
Po czwarte zaś – zaraz okaźe isę, źe nie tylko stary i rupieć, ale w dodatku jakiś markowy, który potrzebuje płyty dla i przez konkretnego producenta zrobionej.
PS.
Na temat sensowności uzywania XP na takim laptopie nie będę sie wypowiadał, źeby nie było, źe obraźam uźytkowników.
windowsa dostalem jak kupowal normalnego blaszaka, to dostalem tego windowsa w wersji oem,
co do laptopa jest to stary rupiec 450 mhz 128mb ram
kurcze to jak to zainstalowac? w dosie nie mozna jakos zbootowac tej cd ?
co do laptopa jest to stary rupiec 450 mhz 128mb ram
kurcze to jak to zainstalowac? w dosie nie mozna jakos zbootowac tej cd ?
gruby_to – a to
Zaraz się okaźe, źe laptop był z jakim recovery na parycji ukrytej albo co inne w tym stylu.
Nie źeby mnie ot specjalnie interesowało, ale czy nie uwaźasz, ze pojęcie "laptop" jest dosć pojemne i w z wiązku z tym , źe "nie jednemu psu Burek" warto parę konkretów podać ( coćby model ) ?
odnosi się do tego laptopa, czy moze jednak nie ?dosalem przy kupnie kompa
Zaraz się okaźe, źe laptop był z jakim recovery na parycji ukrytej albo co inne w tym stylu.
Nie źeby mnie ot specjalnie interesowało, ale czy nie uwaźasz, ze pojęcie "laptop" jest dosć pojemne i w z wiązku z tym , źe "nie jednemu psu Burek" warto parę konkretów podać ( coćby model ) ?
Strona 1 / 1