"nie mozna znalezc nazw uwytkownika do wyswietlenia&quo
jak w temacie ,taki komunikat pojawia mi sie gdy chce dodac Uzytkownika z otocznia sieciowego by mogl korzystac z udzialu na moim kompie HELP bo ja juz niemam sily Do tego :) aha dla sprecyzowania mam WIN 2K Family serwer
Odpowiedzi: 4
W ten sposob tego nie zrobisz – nie udostepnia sie dla komputera – udostepnia sie dla uzytkownika. Musisz miec zalozone u siebie konto uzytkownika ktoremu chcesz udostepnic jakis zasob. Na tej stronie jest chyba temat "Dostęp". Znajdziesz tam linka do sposobu zakladania kont i udostepniania.
sprawa wyglada nastepujaco:w menagerze zarzadzania systemem klikam sobie udzialy, wyswietla mi wszystkie udzialy i systemowe i administracyjne no i oczywiscie udzialy moje ktore dodalem (foldery udosteopnione w sieci) dalej wlaze sobie w ta galaz udzialow prawy klawisz wlasciwosci uprawnienia i tam dodajesz sobie uzytkownikow lub grupy uzytkownikow do udzialu, w polu combi do wyboru mam moje otoczenie seiciowe( grupe robocza w jakiej jestem) i moj komputer (nazwa mojego kompa) niechce dodawac lokalnego uzytkownika... wiec pakuje sie by szukal w moim otoczeniu sieciowym (grupa robocza ) tam dodaje sobie komputer ktory miec powinien dostep do udzialu... nieststy po nacisnieciu klawisza"ok" nastepuje ten wlasnie komunikat :niemozna znalezc nazw uzytkownika do wyswietlenia" i komputer nie zostaje dodany do puli uzytkownikow mogacych korzystac z udzialu i jest babelek jesli chodzi o uzytkownikow lokalnych dodac moge wszystkich moich ktorych w systemie juz posiadam bez problemu, krzaki sie walsnie robia tylko jak chce dodac kogos z zewnatrz.
No a jak Ty dodajesz tego uzytkownika ? Bezposrednio w "Udostepnianie" ?
Zalozyles wczesniej konto tego uzytkownika na swoim kompie ?
No a jak Ty dodajesz tego uzytkownika ? Bezposrednio w "Udostepnianie" ?
Strona 1 / 1