"nie isniejące" konto uźytkownika

Witam,
problem wygląda tak – wlaczylam laptopa bo to o niego chodzi gdzie jest zainstalowany windows xp home edition. w zwiazku z tym ze ten laptop nie trzyma baterii to pada natychmiast po odłączeniu zasilania czyli tej ładowarki, niestety – wypadła mi i komputer natychmiastowo sie wylaczył. po powtórnym włączeniu okazało sie ze system stworzył nowe konto. Jednak weszłam na nie kiedy kliknełam na ten sam profil (klaudia). Okazało sie ze to zupełnie inne konto,na którym nic nie ma – na pulpicie, w moijch dokumentach – jakby czyste nowe konto. kiedy chce wejsc do jednego z dokumentów przez doc and sett. pisze ze to uzywa w tym momencie klaudia, ale własnie ja na tym koncie jestem. Co wiecej – w doc and sett. konto jest, za to w panelu go nie ma! nie mozna usunąć...nie wiem co zrobić :cry:
pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Jak nie ma netu to nie ma problemu, robisz tak po scandisku zakladasz nowe konto i kopiujesz tam wszystkie swoje dokumenty ktore znajduja sie pewnie w c:doc&sett(twoje stare konto)My documents tyloko ze niektore programy moga wymagac reinstalacji.

jesli oczywiscie opcja napraw z plyty xp home nie pomoga. Powodzenia.

Na pewno wszystko masz na dysku wiec nic nie stracilas tylko przy naglym wylaczeniu komputer nie zapisal ostatnich ustawien i sie konto wykrzaczylo, mialem to wiele razy.
PTomek
Dodano
30.11.2004 18:29:48
PTomek:
Przy naglym wylaczeniu moglo ci sie uszkodzic konto, zrob scandiska w trybie awaryjnym. Czasem moze pomoc wlozenie plytki z xp home i zamiast instalowac od nowa wybrac opcje napraw poprzednia instalacje. W ostatecznosci zobacz czy w trybie awaryjnym twoje konto stare dzial, wtedy zaloz nowe i wyeksportuj do niego wszystkie rzeczy ze starego konta.

Ale nie rob tego wszystkiego naraz tylko po kolei, oczywiscie najpierw sie upewnij ze zadnego dziadostwa nie masz na dysku

dzieki, bede probowac. sprawdzałam i dziadowstwa nie ma ale tez skad moglby byc – otoz jest to laptop firmowy na ktorym 90% to dokumenty, jakies pasjanse i nie ma netu. No cóź...bede próbowac

dzieki raz jeszcze
cassie
Dodano
30.11.2004 18:24:14
Przy naglym wylaczeniu moglo ci sie uszkodzic konto, zrob scandiska w trybie awaryjnym. Czasem moze pomoc wlozenie plytki z xp home i zamiast instalowac od nowa wybrac opcje napraw poprzednia instalacje. W ostatecznosci zobacz czy w trybie awaryjnym twoje konto stare dzial, wtedy zaloz nowe i wyeksportuj do niego wszystkie rzeczy ze starego konta.

Ale nie rob tego wszystkiego naraz tylko po kolei, oczywiscie najpierw sie upewnij ze zadnego dziadostwa nie masz na dysku
PTomek
Dodano
30.11.2004 18:13:58
cassie
Dodano:
30.11.2004 17:36:39
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1