"Magiczna" karta graficzna

Witam wszystkich na Forum

Mam taki problem „Zniknęła” karta graficzna tzn. w menadżerze urządzeń nie ma zakładki Karty graficzne. Klikając prawym przyciskiem na pulpicie i wybierając właściwości – ustawienia – zawansowane w zakładce karta  można odczytać Typ: VgaSAVE, informacje o karcie:  w każdym polu jest napisane „niezidentyfikowana” i nie zgodna z e standardem Plug&Play.  Próbując wybrać uaktualnienie sterownika bądź przywrócenie kreator kończy pracę komunikatem że nie można znaleźć innego sterownika. Karta graficzna to GeForce FX 5700 DVI 128. Próbując zainstalować oryginalne sterowniki od karty nvidi kreator kończy pracę komunikatem,  że nie może zainstalować odpowiednich sterowników dla tego urządzenia. Karta została sprawdzona na innym komputerze i tam działa dobrze (rozpoznana  przez system i automatycznie zainstalowana). Zainstalowałem system na nowo i  ustawiłem standardowe ustawienia BIOS i dalej to samo. Co robić, co może być.

Dane komputera:

Procesor Celeron 2,66GHz

Płyta główna MSI PM8M3-V

Pamięć 512MB

System: Win XP Pro 2002 bez SP

Odpowiedzi: 1

hscx:

Karta została sprawdzona na innym komputerze i tam działa dobrze (rozpoznana  przez system i automatycznie zainstalowana). Zainstalowałem system na nowo i  ustawiłem standardowe ustawienia BIOS i dalej to samo. Co robić, co może być.

Skoro tak, to wygląda to na pad gniazda AGP , czyli ogólnie płyta gł. Potwierdzeniem , lub zaprzeczeniem tej tezy może być włozenie innej (pożyczonej) karty i sprawdzenie czy da się zainstalować do niej sterowniki. 

Seeker
Dodano
13.12.2006 06:50:35
hscx
Dodano:
13.12.2006 00:06:35
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1