"Fachowcy", czyli słowo o tym, jak łatwo komuś kit
Jak wszyscy pewnie wiecie, jest sobie wiele portali w necie. (To bylo wierszem :P )
Cos tam robia, niektore bardzo pomagaja swoim istnieniem uzytkownikom komputerow, ale egzystencja niektorych polega tylko i wylacznie na przeklejaniu informacji z innych stron na swoja a napisane czasami wlasnorecznie "artukuly" sa warte tyle, ile papier toaletowy – mozna sobie nimi podetrzec odbyt. Malo tego. W swym zapatrzeniu w siebie chelpia sie swoja fachowoscia, doswiadczeniem w dziedzinie bezpieczenstwa i nawet jakimis certyfikatami, ponoc "umiejetnosci komputerowych" (co to kurna jest ? :shock: Czyzby teraz po kursach na umiejetnosc wpisania komendy "format" wydawano certyfikaty ? W takim razie tez se musze taki wydrukowac, bo w zeszlym tygodniu dyskietke sformatowalem.
Dotarlem do ogolnie dostepnego "listu" rozsylanego przez ten wlasnie portal, do producentow oprogramowania antywirusowego, w ktorym to powolywane sa te wszelakie umiejetnosci "fachowosci bezpieczenstwa", a ktory to list ma naklonic firmy do przekazywania swojego oprogramowania. Po coz producent ma przekazac oprogramowanie ? A kurna do "testow" :P . A co :P . Na czym test bedzie polegal ? Jak znam zycie, na przeskanowaniu programem jakiegos archiwum wirusow ogolnie dostepnych w internecie. Trzeba miec kurna kiepełe zeby na takie cuda wianki wpasc i jeszcze grac przy tym "fachmana" :P . Tylko jak to sie ma do faktycznej wiedzy posiadanej przez tych ludzi na temat wlasnie tego wywolywanego bezpieczenstwa ? No nie wiem. Po prostu siedze z wywalonymi oczami i otwarta geba. Czyzby objawil sie jakis nowy Dyzma ?
Zeby nie byc goloslownym, fragmenty "listu" naklaniajacego/wyciagajacego oprogramowanie:
Tu juz przechodzimy do meritum:
Przyklad artykulu ktory moze zastapic papier toaletowy (oczywiscie fragmenty):
A moze to tylko tasma do dysku siadla ? :P
I na zakonczenie artykulu swiatla "rada":
Moznaby tutaj wyciagac kazda brednie zarowno w tym "artykule" jak i prawie kazdym innym, ale ...nie chce mi sie za bardzo – szkoda mi czasu i miejsca na serwerze. Ot, fachowcy z certyfikatami "umiejetnosci komputerowych".
Szkoda tylko ze oprocz kilku nie potrafiacych samodzielnie myslec a omamionych mlodziencach, nabierac sie daja powazne firmy. Chyba ze podesle im sie przyklady "fachowosci" ? :wink:
Cos tam robia, niektore bardzo pomagaja swoim istnieniem uzytkownikom komputerow, ale egzystencja niektorych polega tylko i wylacznie na przeklejaniu informacji z innych stron na swoja a napisane czasami wlasnorecznie "artukuly" sa warte tyle, ile papier toaletowy – mozna sobie nimi podetrzec odbyt. Malo tego. W swym zapatrzeniu w siebie chelpia sie swoja fachowoscia, doswiadczeniem w dziedzinie bezpieczenstwa i nawet jakimis certyfikatami, ponoc "umiejetnosci komputerowych" (co to kurna jest ? :shock: Czyzby teraz po kursach na umiejetnosc wpisania komendy "format" wydawano certyfikaty ? W takim razie tez se musze taki wydrukowac, bo w zeszlym tygodniu dyskietke sformatowalem.
Dotarlem do ogolnie dostepnego "listu" rozsylanego przez ten wlasnie portal, do producentow oprogramowania antywirusowego, w ktorym to powolywane sa te wszelakie umiejetnosci "fachowosci bezpieczenstwa", a ktory to list ma naklonic firmy do przekazywania swojego oprogramowania. Po coz producent ma przekazac oprogramowanie ? A kurna do "testow" :P . A co :P . Na czym test bedzie polegal ? Jak znam zycie, na przeskanowaniu programem jakiegos archiwum wirusow ogolnie dostepnych w internecie. Trzeba miec kurna kiepełe zeby na takie cuda wianki wpasc i jeszcze grac przy tym "fachmana" :P . Tylko jak to sie ma do faktycznej wiedzy posiadanej przez tych ludzi na temat wlasnie tego wywolywanego bezpieczenstwa ? No nie wiem. Po prostu siedze z wywalonymi oczami i otwarta geba. Czyzby objawil sie jakis nowy Dyzma ?
Zeby nie byc goloslownym, fragmenty "listu" naklaniajacego/wyciagajacego oprogramowanie:
Reklama ewentualnie moglaby zaistniec, ale "najwiekszy" portal ? Pod jakim wzgledem najwiekszy ? Najwiecej obrazkow na stronie ? Najwiecej bzdur ? Wystarczy wczytac sie w te ichnie teksty, oraz wypowiedzi na ichnim forum.Chcąc pomóc Państwu w promocji swoich aplikacji antywirusowych proponujemy zapoznać się z moźliwościami reklamy swoich produktów na stronach największego w Polsce portalu poświęconego profilaktyce antywirusowej? xxxxxxxxx.net .
Ten fragment jest najlepszy :P . Doswiadczenie maja – a jakze. Moge rzucic przykladami "fachowych" wypowiedzi jak magik krolikami z kapelusza. Co przyklad, to boki bedzie mozna zrywac. No i zastanawiam sie ktoren to "zdobyl" ten cytowany certyfikat i czym trzeba sie bylo wykazac zeby swistek dostac ? Chyba ze jest jakis "redaktor", ktory sie jeszcze nie ujawnil i gra tam za czarnego konia ?Grono redakcyjne to ludzie z doświadczeniem z dziedziny bezpieczeństwa oraz w ?walce? z wirusami, posiadający wiele certyfikatów potwierdzających ich wiedzę w dziedzinie obsługi komputera oraz związanego z nim bezpieczeństwa np. Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych.
Po prostu ROTFL.Portal jest bardzo popularny wśród Internautów,
Tu juz przechodzimy do meritum:
No jasneeeee. Wy mi przekazcie, a ja wkleje opisy programu z waszej lub innej strony :P . Bylbym zapomnial – potestuje se tez :wink: .Oferujemy następujące cykle akcji promocyjnych:
? Tydzień z danym produktem
? Miesiąc z danym produktem
? Kwartał z produktami firmy X. Tak zwana np. wiosna z produktami firmy X. (konieczność przekazania 3 pełnych wersji oprogramowania)
Nie mowilem ze "przeklejki" ze strony producenta beda ? I obrazki dolacza :P .Publikowane artykuły rzetelnie określają funkcje programu, są opracowane bardzo dokładnie wraz z wieloma zdjęciami
Co maja nie zyskac ? W koncu co maja do stracenia ? Jedna czy trzy kopie programu ? To pikus. A jaka kurna reklama bedzie. Szok normalnie. Juz nawet wymieniona trojka dala sie wydymac.Wiele firm antywirusowych jak np. BitDefender, McAfee, F–Secure wszyscy przedstawiciele są zadowoleni z tej formy reklamy. Mam nadzieję, źe takźe i Państwo zyskają bardzo duźo.
Przyklad artykulu ktory moze zastapic papier toaletowy (oczywiscie fragmenty):
Skopiowac ? Jesli nie mozna uruchomic kompa ? Jesli da sie uruchomic tylko z plyty lub dyskietek startowych (XP) ? Jesli jest to NT na NTFSie ? Jesli nie ma sie dyskietek, plyt i pamieci flash ktore moglbyby pomiescic np. 50GB danych ? Tego antywira oczywiscie tez na dyskietke instalowac ?Co naleźy zrobić w przypadku wystąpienia oznak infekcji?
(...)
Jeśli nie moźna uruchomić komputera z dysku twardego (błąd przy starcie), naleźy spróbować uruchomić system w trybie awaryjnym lub przy uźyciu dysku startowego systemu Windows. Przed podjęciem jakiejkolwiek czynności naleźy skopiować wszystkie waźne dane na dysk zewnętrzny (dyskietkę, płytkę CD, pamięć flash itd.). Naleźy zainstalować program antywirusowy,...
A moze to tylko tasma do dysku siadla ? :P
Po coz pobierac laty, skoro system zaraz trzeba usuwac ? Ze nie wspomne o zdjeciach golych panienek. Wot logika :mrgreen: .Jeśli podczas skanowania nie znaleziono źadnego wirusa
(...)pobrać łaty dla systemu Windows przy pomocy Windows Update, a takźe usunąć z komputera wszelkie nielegalne programy i niepotrzebne dane.
No tak. Do tego dochodzi malaria, ebola, dur brzuszny i sraczka.W ogromnej większości przypadków, komputery osobiste infekowane są robakami, końmi trojanskimi lub wirusami.
Jasne. System nie potrafi zobaczyc dysku a scandisk nie dosc ze go zobaczy to jeszcze naprawi tablice partycji ? Standardowo to do dzisiaj myslalem, ze scandisk sluzy do czego zupelnie innego a tu nagle autor pozal sie boze "artykulu" otwiera mi oczy na nieudokumentowane mozliwosci tego programu. Coz, czlowiek uczy sie do samej smierci :P . Szkoda tylko ze taka wiedza nie jest przyswajalna przez cytowanego tu "fachmana".Jeśli system nie moźe rozpoznać dysku twardego, oznacza to, źe wirus uszkodził tablicę partycji dysku. W tym przypadku naleźy spróbować odzyskać tablicę partycji przy uźyciu standardowego programu wchodzącego w skład systemu Windows – ScanDisk.
Moze trzeba bylo podac od razu numer telefonu ? Bo pomoc z pewnoscia nie pomoze :P .Jeśli to nie pomoźe, naleźy skontaktować się z serwisem świadczącym usługi przywracania danych komputerowych.
I na zakonczenie artykulu swiatla "rada":
Tzn. jaka ? Co znaczy wlasciwa ? Czy wlasciwa dla mnie bedzie wlasciwa dla kuzyna Gienka albo wujka Zenka ? Czy ustawienie pokazywania ikony w trayu jest konfiguracja wlasciwa ? Czy nakazanie programowi automatycznego usuwania plikow jest konfiguracja wlasciwa ? Itd., itd., itd...Naleźy upewnić się, źe program antywirusowy zainstalowany na komputerze posiada właściwą konfigurację.
Moznaby tutaj wyciagac kazda brednie zarowno w tym "artykule" jak i prawie kazdym innym, ale ...nie chce mi sie za bardzo – szkoda mi czasu i miejsca na serwerze. Ot, fachowcy z certyfikatami "umiejetnosci komputerowych".
Szkoda tylko ze oprocz kilku nie potrafiacych samodzielnie myslec a omamionych mlodziencach, nabierac sie daja powazne firmy. Chyba ze podesle im sie przyklady "fachowosci" ? :wink:
Odpowiedzi: 20
Spoko szefie :) A myślałem źe dostane większy ochrzan od ciebie :D
PS. Sorry za off–topic
PS. Sorry za off–topic
OK Largo. Wychodzi na to, ze byla to prozaiczna sprawa. Sorry za niesluszne posądzenie :wink: .
P.S. Ale swoja odpowiedz na VC popraw zeby miala rece i nogi :P .
P.S. Ale swoja odpowiedz na VC popraw zeby miala rece i nogi :P .
Hehe, tylko źe ja Forum zjeb***** i musiałem bazke cofnac :D I to ten efekt :) A wina oczywiście się przyznaje, popełniłem bład! I teraz wiem co gdzie i jak :) A Posta moge przywrócić na Zyćźenie ? :>
Oficjalnie powiem, pomylilem sie! A na dowód dam rozmowe z Adminem Livenet.pl i jego GG jak ktoś chce dowód naoczny :
Zgadzam się popełniłem bład! Ale wiem źe musze się jeszcze wiele uczyć :) Moge na chęc El–Nino wrócić posta ? Ale po co ? I post nie jest w koszu, bo go nawet juź w bazie nie ma. A jak ktoś chce PERMANENTNY dowód źe Forum miało cofaną baze, prosze o PW ( Pewnie El–nino :) ) to dam ci GG Admina i powie :)
PZDR
PS. Ja się do błędu umiem przyznać.
Oficjalnie powiem, pomylilem sie! A na dowód dam rozmowe z Adminem Livenet.pl i jego GG jak ktoś chce dowód naoczny :
^^Largo^^ (18–07–2005 10:40)
witam
poprosze tą zepsutą wczorajszą baze
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:40)
hej
wiem gdzie problem
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:42)
ok wgrane
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:42)
wszystko jest w baza/new
^^Largo^^ (18–07–2005 10:43)
dzieki
^^Largo^^ (18–07–2005 10:44)
19 MB ?
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:44)
no
kurcze
bede musiał same tabele wgrac
^^Largo^^ (18–07–2005 10:45)
bo całej nie ma Sensu
^^Largo^^ (18–07–2005 10:50)
i ta baza viruswar_baza jest z wczoraj tak ?
^^Largo^^ (18–07–2005 10:50)
bo ją wgram i zrobnie to co powinienem
^^Largo^^ (18–07–2005 10:52)
mam teź prosbe
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:54)
tak
^^Largo^^ (18–07–2005 10:54)
Ty masz szybkie łacze tak ? mam prosbe ja zaraz jade z kolegami nad wode i mam cholernie wolne łącze a chce aby Forum działało, mógłbyś mi załadować baze _
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:55)
ktora baze wgrac ?
ta w baza/new /
?
^^Largo^^ (18–07–2005 10:55)
tak
viruswar_baza
i ją wgraj do tej samej byzy w Cpanel, wczesniej skauj wszytskie inne
wsztrski bazy wywal
^^Largo^^ (18–07–2005 10:56)
ja załaduje inną mniejszą bo 500 KB a nie 19 MB
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:57)
ok wgrane
^^Largo^^ (18–07–2005 10:57)
szybko
^^Largo^^ (18–07–2005 10:57)
jakie Ty masz łacze ?
Admin Livenet.pl (18–07–2005 10:58)
nie wgrywalem tego przez phpmyadmin
^^Largo^^ (18–07–2005 10:58)
aha
^^Largo^^ (18–07–2005 11:02)
spoko, a teraz masz baze viruswar_ivbrd i wgraj ją jako baze viruswar_test
^^Largo^^ (18–07–2005 11:03)
potem ja z niej pewne tabele wezme
i usune
i tyle
Dziekuje za pomoc
^^Largo^^ (18–07–2005 11:04)
zajmiesz się tym ?
Admin Livenet.pl (18–07–2005 11:11)
stworz ta baze
Admin Livenet.pl (18–07–2005 11:11)
najpirw
^^Largo^^ (18–07–2005 11:12)
nie ma po co
http://forum.viruscenter.pl/
zobacz
chodzi
nareszcie
Admin Livenet.pl (18–07–2005 11:12)
aha
i tak Wam Dziekuje za zainteresowanie
Admin Livenet.pl (18–07–2005 11:12)
spoko
^^Largo^^ (18–07–2005 11:13)
ja lece nad Wode
jeszcze raz Dziekuje
Zgadzam się popełniłem bład! Ale wiem źe musze się jeszcze wiele uczyć :) Moge na chęc El–Nino wrócić posta ? Ale po co ? I post nie jest w koszu, bo go nawet juź w bazie nie ma. A jak ktoś chce PERMANENTNY dowód źe Forum miało cofaną baze, prosze o PW ( Pewnie El–nino :) ) to dam ci GG Admina i powie :)
PZDR
PS. Ja się do błędu umiem przyznać.
Seeker:najbardziej zafrapowała mnie
"prekognicyjna zdolność" przez Rebego popełniona :wink: :lol:
Czy Ty mnie czasem nie obraźasz ?
EL NINO:Seeker:Kurna dlaczego dopiero dzisiaj znalazłem ten topic?
Boś vagina :P .
Znaczy sromać się winien ?
Boś vagina :P .Seeker:Kurna dlaczego dopiero dzisiaj znalazłem ten topic?
Kurna dlaczego dopiero dzisiaj znalazłem ten topic?
EL specjalnie mi to robisz :roll: :wink: .
Ale napiszę Wam źe ze wszystkich ciekawych wyrazów, stwierdzeń i suplementów, najbardziej zafrapowała mnie
EL specjalnie mi to robisz :roll: :wink: .
Ale napiszę Wam źe ze wszystkich ciekawych wyrazów, stwierdzeń i suplementów, najbardziej zafrapowała mnie
"Zawirusowany" to i nie wie co robi. Tylko ze te wirusy to nie wiadomo czy jaki Sasser czy Ebola :P .kietek:
EDIT: http://wiruszone.net/forum/viewtopic.php?p=26154&highlight=#26154
Wstyd. Redachtor takiego profesjonalnego portalu a nie umie sam sie wirusa pozbyc?
P.S. U Was kietek wcale nie lepiej z usuwaniem postow. W temacie http://forum.viruscenter.pl/index.php?showtopic=265 byla odpowiedz Masy wytykajaca adminowi (Largo) guzik warta odpowiedz. Wziela sie i usunela sama ? Wstyd mu bylo czy nie wie gdzie blad popelnil i wolał usunac odpowiedz ?
Szanowni Państwo,
Informujemy, źe w terminie 5–17 forum zostanie zamknięte ze względu na trwające prace konserwacyjno–modernizacyjne. Taką modernizację robimy zawsze raz na trzy miesiące. Teraz będzie ona troszkę większa ze względu na planowane dalsze zmiany jak zmiana silnika, designu forum, nowej ekipy, nowych rang/opcji oraz innych udogodnień. Dla wszystkich, którzy w tym czasie będą potrzebowali pomocy prosimy o kontakt z pogotowiem WirusZone.net. Wysyłając maila pod adres pogotowie@wiruszone.net zostanie udzielona pomoc naszych redaktorów. Przepraszamy za problemy lecz są one konieczne.
Siem wypowiem bo tez humora dostalem.
Naczchelny pisze w powyzszym oswiadczeniu ze zamknal forum aby przygotowac sie do zmian. Smieszy mnie fakt ze pisze takie pierdy a jeszce bardziej smieszy mnie to ze ludzie w to wierzą. Ja rozumiem ze sa wakacje i wyjezdza sie na te 12 dni, ale zeby zamykac na ten czas forum i kit ludziom wciskac ze sie zmiany w tym czasie robi :?: :shock: To cos dziwne te zmiany bo nic sie nie zmienilo poza dodaniem jednego dzialu a i nawet przez ten czas nie był łaska newsa napisac. Chyba trza jakiegos maila do joemonster machnac ;)
To tyle z mojej strony, pozostaje mi czekac na nowa ekipe z certyfikatami M$ i McAfee :mrgreen:
EDIT: http://wiruszone.net/forum/viewtopic.php?p=26154&highlight=#26154
Wstyd. Redachtor takiego profesjonalnego portalu a nie umie sam sie wirusa pozbyc? Coraz ciekawsze rzeczy tam widuje. Screen naturalnie zrobiony bo pewnie zaraz post do kosza poleci :mrgreen:
Bobi:Rebe – nie chyba, a na pewno.
Sie nie odzywałem w tym topicu ale sobie pare zdań skrobnę.goncior:nie mozecie sie z tym pogodzic ze zdobywa on coraz to nowych uzytkownikow..
Tom się uśmiał, ochłoń kolego i sprawdz czy rzeczywiście tak jest. Liczyć potrafie... niestety.
Jeśli zdobywa uźytkowników to chyba tylko ze względu na modernizacje... wygladu.
Modernizacja niestety nie objęła swym zasięgiem merytoryki wypowiedzi oraz wiedzy w dziedzinie, w której portal się niby specjalizuje.
Niestety kika mądrzejrzysz słów z ust redaktorów juz nie działa na ludzi przyciągająco, mam wraźenie ze tamto forum to taki sobie krąg piszących... bo przecieź forum i posty muszą byc.goncior:Nie zaprzeczam tez ze wiedza co niektorych osob na WirusZone moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku..ale to jest tylko i wylaczenie problem WirusZone i jego uzytkownikow..
A to Ci. Niestety tematy, w których osoby cieszące się rangą redaktorów tak nieudolnie pomagają uźytkownikom nie mają szans dłuzej powisiec na forach gdzie dostę mają wszyscy piszący.
Przecieź to trzeba być nie wiem jak odwaźnym, źeby się do błędu przyznać, lepiej temat do kosza wyciepnąć, albo od razu z bazy usunąć – zeby administratora nie zauwaźył.
To według Ciebie normalne ?goncior:kultura i sposobem realizacji celow nie dorastacie im do piet..
Próbke kultury masz pare postów wcześniej.
Gdybym swoich screenów z jeszze kilkoma próbkami gdzieś na dysku nie posiał, pokazałbym wiecej.goncior:to iź (...) portal WirusZone istnieje bez waszego udzialu jest Wam cierniem w oku
Masz racje, zawsze chcialem współtworzyć ten projekt i nie moge wybaczyć wladzom ze mnie do tego nie dopuściły.
Myślisz, źe chciałbym sobie ręce brudzić pisząc cos pod szyldem WZ ?
Nie moje klimaty i nie towarzystwo dla mnie.
rozumiem źe czytanie i szukanie nie boli ale
jak się wam chciało tyle pisać :?: :?: :?:
Rebe – nie chyba, a na pewno.
Sie nie odzywałem w tym topicu ale sobie pare zdań skrobnę.
Tom się uśmiał, ochłoń kolego i sprawdz czy rzeczywiście tak jest. Liczyć potrafie... niestety.
Jeśli zdobywa uźytkowników to chyba tylko ze względu na modernizacje... wygladu.
Modernizacja niestety nie objęła swym zasięgiem merytoryki wypowiedzi oraz wiedzy w dziedzinie, w której portal się niby specjalizuje.
Niestety kika mądrzejrzysz słów z ust redaktorów juz nie działa na ludzi przyciągająco, mam wraźenie ze tamto forum to taki sobie krąg piszących... bo przecieź forum i posty muszą byc.
A to Ci. Niestety tematy, w których osoby cieszące się rangą redaktorów tak nieudolnie pomagają uźytkownikom nie mają szans dłuzej powisiec na forach gdzie dostę mają wszyscy piszący.
Przecieź to trzeba być nie wiem jak odwaźnym, źeby się do błędu przyznać, lepiej temat do kosza wyciepnąć, albo od razu z bazy usunąć – zeby administratora nie zauwaźył.
To według Ciebie normalne ?
Gdybym swoich screenów z jeszze kilkoma próbkami gdzieś na dysku nie posiał, pokazałbym wiecej.
Masz racje, zawsze chcialem współtworzyć ten projekt i nie moge wybaczyć wladzom ze mnie do tego nie dopuściły.
Sie nie odzywałem w tym topicu ale sobie pare zdań skrobnę.
goncior:nie mozecie sie z tym pogodzic ze zdobywa on coraz to nowych uzytkownikow..
Niestety kika mądrzejrzysz słów z ust redaktorów juz nie działa na ludzi przyciągająco, mam wraźenie ze tamto forum to taki sobie krąg piszących... bo przecieź forum i posty muszą byc.
goncior:Nie zaprzeczam tez ze wiedza co niektorych osob na WirusZone moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku..ale to jest tylko i wylaczenie problem WirusZone i jego uzytkownikow..
To według Ciebie normalne ?
goncior:kultura i sposobem realizacji celow nie dorastacie im do piet..
Gdybym swoich screenów z jeszze kilkoma próbkami gdzieś na dysku nie posiał, pokazałbym wiecej.
goncior:to iź (...) portal WirusZone istnieje bez waszego udzialu jest Wam cierniem w oku
goncior:
Nie zaprzeczam tez ze wiedza co niektorych osob na WirusZone moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku....To tak jak z papierem toaletowym..nie odpowiada Ci jednej firmy, bo rozmazuje kupe po calej dupci..to go wiecej nie uzywasz..i wybierasz inny..dla tego ja wybralem WirusZone..a Wy na zmiane, najpierw sie myjecie..a potem smarujecie gownem od nowa.. :lol: 8)
I dlatego własnie naleźy chyba przed takim "produktem" ostrzegać, a nie informacje o tym "dla siebie" chować.
Nie bylo mie jakis czas na necie..wiec dopiero teraz sie wypowiem..
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie..
Dla czego Wy sobie zadajecie tyle trudu zeby za wszelka cene oczernic portal WirusZone.net lub jego tworcow..?
Skoro wedlug Was sa nic nie wartymi "fachowcami" to w ramach konkurencji nie przedstawiaja dla Was zadnego zagrozenie..malo tego..skoro Wy jestescie lepsi(tak wnioskuje czytajac Wasze wypowiedzi wytykajace bledy WirusZone)to dla czego tracicie swoj cenny (przypuszczam) czas na bzdurne wojny z tak "smiesznym" i "beznadziejnym" portalem jakim jest WirusZone..?
Osobiscie uwazam ze nie macie pojecia co znaczy wyrazenie "zdrowa konkurencja" uwazam tez ze to iz portal WirusZone istnieje bez waszego udzialu jest Wam cierniem w oku i nie mozecie sie z tym pogodzic ze zdobywa on coraz to nowych uzytkownikow..
Miedzy innymi dla tego wole WirusZone od waszych portali poniewaz jest bardziej uporzadkowany i nie mam w nim miejsca na bzdurne klotnie..
Nie zaprzeczam tez ze wiedza co niektorych osob na WirusZone moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku..ale to jest tylko i wylaczenie problem WirusZone i jego uzytkownikow..
I nie pieprzcie mi tu prosze o "Usterkach" czy tez innych tego typu programach..bo kultura i sposobem realizacji celow nie dorastacie im do piet..
Jak Wam nie odpowiada www.WirusZone.net to nie wchodzcie tam i nie zatruwajcie atmosfery swoimi bezsensownymi uwagami..To tak jak z papierem toaletowym..nie odpowiada Ci jednej firmy, bo rozmazuje kupe po calej dupci..to go wiecej nie uzywasz..i wybierasz inny..dla tego ja wybralem WirusZone..a Wy na zmiane, najpierw sie myjecie..a potem smarujecie gownem od nowa.. :lol: 8)
Nurtuje mnie tylko jedno pytanie..
Dla czego Wy sobie zadajecie tyle trudu zeby za wszelka cene oczernic portal WirusZone.net lub jego tworcow..?
Skoro wedlug Was sa nic nie wartymi "fachowcami" to w ramach konkurencji nie przedstawiaja dla Was zadnego zagrozenie..malo tego..skoro Wy jestescie lepsi(tak wnioskuje czytajac Wasze wypowiedzi wytykajace bledy WirusZone)to dla czego tracicie swoj cenny (przypuszczam) czas na bzdurne wojny z tak "smiesznym" i "beznadziejnym" portalem jakim jest WirusZone..?
Osobiscie uwazam ze nie macie pojecia co znaczy wyrazenie "zdrowa konkurencja" uwazam tez ze to iz portal WirusZone istnieje bez waszego udzialu jest Wam cierniem w oku i nie mozecie sie z tym pogodzic ze zdobywa on coraz to nowych uzytkownikow..
Miedzy innymi dla tego wole WirusZone od waszych portali poniewaz jest bardziej uporzadkowany i nie mam w nim miejsca na bzdurne klotnie..
Nie zaprzeczam tez ze wiedza co niektorych osob na WirusZone moze przyniesc wiecej szkody niz pozytku..ale to jest tylko i wylaczenie problem WirusZone i jego uzytkownikow..
I nie pieprzcie mi tu prosze o "Usterkach" czy tez innych tego typu programach..bo kultura i sposobem realizacji celow nie dorastacie im do piet..
Jak Wam nie odpowiada www.WirusZone.net to nie wchodzcie tam i nie zatruwajcie atmosfery swoimi bezsensownymi uwagami..To tak jak z papierem toaletowym..nie odpowiada Ci jednej firmy, bo rozmazuje kupe po calej dupci..to go wiecej nie uzywasz..i wybierasz inny..dla tego ja wybralem WirusZone..a Wy na zmiane, najpierw sie myjecie..a potem smarujecie gownem od nowa.. :lol: 8)
SuperNet:
Dziwię się jednak, źe konkurencja zamiast współpracy, która moźe być owocna ucieka się do takich zagrywek, które mają na celu zmianę wizerunku portalu.
Konkurencja (czyli my.. Kietek, Ja itd.) nie mogliśmy się wypowiedzieć w tej sprawie, gdyź bez wyjaśnień nasze konta zostały zablokowane a IP zbanowane.
Oznacza to, źe nie udzielono nam głosu jednocześnie zarzucając niepodjęcie współpracy, a ile kontrowersji to wywołało widać na przykładzie tego topik'u.
Tak wlasnie uwazam – to co mozna przeczytac po kliknieciu jest jawne. Nikt nie umiescil zadnej informacji aby takiego "pisemka" nie tykac.SuperNet:Bezczelnie cytujesz go bez niczyjej zgody mówiąc źe jest on dowodem na to jak postępujemy i jakimi metodami się kierujemy. Dodakowowo uwaźasz źe jest on jawny ?
Cytowac nie moge jawnego zrodla ? Robie to bezczelnie ? Czymze jest wiec Wasze cytowanie innych jawnych zrodel na glownej stronie ? Beczelnym cytowaniem ? To w koncu mozecie to zrobic czy tez nie ? Ja nie moge a juz Wy mozecie ? Rowni i rowniejsi ? Widze u Ciebie jakies zapedy dyktatorskie !
Jeszcze jedno – gdzie widzisz moja wypowiedz mowiaca o tym, jakoby byl to jakis dowod na Wasze postepowanie ? Czlowieku (w Twoim stylu), to tylko moj skromny komentarz w kwestii "fachowosci" :P .
Skad mnie wiedziec kto to czytal ? Nie interesuje sie podgladactwem. Znam tylko jednego ktory non stop w logi patrzal i sprawdzal kto co i z jakiego IP pisal. Ten czlowiek jest teraz w piaskownicy.SuperNet:Po drugie dokument ten nigdy nie został ujawniony innym osobom.
Jesli uwazasz ze wszystko co nosi date wczesniejsza niz 01.06.2005 jest juz niegodne zainteresowania, wykasuj u siebie wszystko co zostalo napisane przed ta data. Spokojniejsza glowe bedziesz mial :wink: .
SuperNet:
jak widzisz na screenie powyźszym data tego pliku wskazuje na 14 kwiecień.
hmmm mi to wygląda na 13, ale moze ja ślepy juź troszke jestem :mrgreen:
EDIT: poprawił sie autor :)
SuperNet:
Dziwię się źe niektóre osoby mają jeszcze czelność wypowiadać się w tym temacie
a co uwaźasz za bezczelne :?: :?: Konstytucja gwarantuje prawo głosu więc wypowiadać się, zabronić nie moźesz
SuperNet:Dodakowowo uwaźasz źe jest on jawny ? Jak byłby jawny to był by umieszczony na stronach serwisu
El Nino nie złamał źadnych zabezpieczeń bo takowych nie było, gdyby takowe istniały to zwskazówką byłoby ze dokumenty znajdujące sie za tym,i zaporami są niejawne.
Są zabezpieczenia = dokumenty niejawne
brak zabezpieczeń = kaźdyy moze wejść = dokumenty jawne
SuperNet:Po drugie dokument ten nigdy nie został ujawniony innym osobom. Zawarte w nim informacje to tylko czysty projekt i propozycja rozwinięcia współpracy.
jesli jawnym uczyniłeś projekt to naleźało zaznaczyć iź projektem on tylko jest.
SuperNet:Nie wiem do czego ma prowadzić taka dyskusja dziwię się równieź źe wytykasz czyjąś pracę palcami
działanie El Nino porównać moźna do działania redaktorów programów "Interwencja" "Usterka" itd. Rtesztę proszę sobie dopowiedzieć źebym czasami sam kogoś nie uraził niechcący
SuperNet:To czy odwiedzasz ten portal czy inny nikogo nie interesuje
A to ładne podejście macie w stosunku do uźytkowników
SuperNet:Jeźeli ci to nie odpowiada to nie ma problemu po prostu go nie odwiedzaj
Moźna teź powiedzieć źe jeśli codziennie na jednej ulicy widzisz jak staruszka sie przewraca i nie moze wstać to po prostu nie chodź tamtą ulicą
A przecieź naleźałoby pomóc tudzieź skomentować (prawo gwarantuje wolnosć słowa)
SuperNet:
Zwykły uźytkownik tak robi
troche na tym forum siedze i musze powiedzieć źe El NINO jest niezwykły :mrgreen: (źart)
tak robi uźytkownik obojętny na wszystko lub nie na tyle znający się aby skomentować mógł...
SuperNet:Co chcesz osiągnąć nie wiem
Tu znowu przytoczyć musze programy typu "Interwencja".
Przypuszczam źe cel taki jaki osiągnąć chcą redaktorzy tych programów
SuperNet:Wszystko zostało wyjaśnione w temacie na forum wz
Szanowni uźytkownicy naszego forum,
W związku z zaistniałą sytuacją pojawienia się tematu na forum centrumxp.pl dotyczącego naszego serwisu i naszej działalności pragnę zdementować i przekazać Państwu prawdziwe informacje dotyczące działalności serwisu związanej z akcjami specjalnymi organizowanymi dla Państwa oraz firm sponsorujących testy. Uźytkownik, który rozpoczął temat na forum centrumxp.pl informuje Państwa, źe dotarł do ogólnie dostępnego listu i cytuje z niego fragmenty, które dotyczą współpracy firm antywirusowych z naszym portalem na zasadzie organizowania akcji specjalnych. Informuję, źe dokument ten został bezczelnie wykradziony z serwera gdyź był on jedynie udostępniony redaktorowi Tire, który miał się zapoznać z zasadami organizacji akcji specjalnych po zarejestrowaniu WirusZone.net jako działalności gospodarczej. Dokument został jednak odrzucony ze względu na to źe proces rejestracji firmy nie został rozpoczęty, dlatego aktualna współpraca firm antywirusowych nie odbywa się na zasadzi kupna akcji dla danego producenta oprogramowania tak jak jest to napisane w dokumencie. Nasza współpraca jest aktualnie odbywana na zasadach uczciwej wymiany tak aby zadowolić firmę współpracującą oraz naszym uźytkowników. Nie pobieramy źadnych opłat za przeprowadzenie takowych akcji gdyź nie jesteśmy firmą i nie rozliczamy się Urzędem Skarbowym. Taka była propozycja która mogła być realizowana po zarejestrowaniu firmy. To co zaistniało na forum centrumxp.pl jest poniźej krytyki. Nie sprawdzone dane są pomieszane z prawdą, a następnie są przekazywana innym uźytkownikom. Co więcej do uczestników przyłączają się nasi byli redaktorzy, którzy oskarźają nas o podrabianie wpisów do księgi uźywając w swoich wypowiedziach wulgaryzmów odwdzięczając się za reaktywację ich kont w naszym serwisie. Jak juź wcześniej informowałem, powtarzam WirusZone.net jest portalem głównie dla początkujących uźytkowników komputera, którzy poszukują podstawowych informacji o bezpieczeństwie. Staramy się ograniczyć reklamę na stronach, stworzyć miłą przyjazną atmosferę. Dziwię się jednak, źe konkurencja zamiast współpracy, która moźe być owocna ucieka się do takich zagrywek, które mają na celu zmianę wizerunku portalu. Przepraszam jednocześnie uźytkowników, którzy musieli uczestniczyć w takich zamieszkach i dziwnych sytuacjach. Liczymy, źe mimo problemów będziemy dalej tworzyć serwis, który przede wszystkim będzie pomocny kaźdemu z nas.
Podpisał:
SuperNet
materiał pobrany z
http://wiruszone.net/forum/viewtopic.php?p=26014&sid=ab22d8d39251cf3a8629ce8c108779fb#26014
niewątpie w to wyjaśnienie bo nie taki cel tego co piszę, lecz kaźdy moze wszystkiego się zaprzeć ale bez poparcia czymś słowa niczym są
przeciez mówi się źe czyny duźo waźniejsze niź słowa
TO co napisałem nie ma na celu obraze kogokolwiek jest po prostu odzwierciedleniem moich odczuć co do zaistniałej sytuacji
Człowieku !! jak widzisz na screenie powyźszym data tego pliku wskazuje na 13 kwiecień. Bezczelnie cytujesz go bez niczyjej zgody mówiąc źe jest on dowodem na to jak postępujemy i jakimi metodami się kierujemy. Dodakowowo uwaźasz źe jest on jawny ? Jak byłby jawny to był by umieszczony na stronach serwisu. Po drugie dokument ten nigdy nie został ujawniony innym osobom. Zawarte w nim informacje to tylko czysty projekt i propozycja rozwinięcia współpracy. Aktualnie wszystkie nasze działania są prowadzone inaczej. Nie wiem do czego ma prowadzić taka dyskusja dziwię się równieź źe wytykasz czyjąś pracę palcami. To czy odwiedzasz ten portal czy inny nikogo nie interesuje. Jeźeli ci to nie odpowiada to nie ma problemu po prostu go nie odwiedzaj. Zwykły uźytkownik tak robi. Co chcesz osiągnąć nie wiem. Wszystko zostało wyjaśnione w temacie na forum wz. Dziwię się źe niektóre osoby mają jeszcze czelność wypowiadać się w tym temacie. Ja uwaźam go jednak za zamnięty a dalszą dyskusję za zbędną.
/tak przepraszam za pomyłkę odruchowo napisałem 14/
/tak przepraszam za pomyłkę odruchowo napisałem 14/
W zasadzie nie powinienem tu napisac ani slowa na temat tego "wyjasnienia", gdyz swojego pierwszego posta w tym temacie nie pisalem na jakims innym forum, ale tutaj. Jesli wiec ktos chce na ten temat polemizowac, nie ma zadnych przeszkod, aby robil to tutaj. Tu nikt nie gryzie, nikt nikogo nie bije, nikt nikogo nie obrzuca blotem.Kacper M.:Witam Państwa, chciałbym prosić o przeczytanie wyjaśnienia całej sprawy, które napisał administrator portalu.
Oto link: http://wiruszone.net/forum/viewtopic.php?p=26014&sid=ab22d8d39251cf3a8629ce8c108779fb#26014
Pozdrawiam
Kacper
Post moj, z racji tego ze na tamtym portalu jakiekolwiek slowo krytyki jest niedopuszczalne (vide wylaczone kometarze do "artykulow") a uzytkownicy ukazujacy braki wiedzy najglosniej wypowiadajacych sie osob funkcyjnych sa eliminowane z zycia tamtejszego forum, byl jedynie komentarzem do "listu" wychwalajacego jakies nie zauwazone ani przeze mnie, ani przez nikogo innego, pseudo zdolnosci z dziedziny "bezpieczenstwa" i co wazne do bezpodstawnego szafowania w powolanym liscie okresleniem "specjalisci". Znajomosc kilku linkow do skanerow online, znajomosc linkow do triali antywirusowych i w razie niepowodzenia zalecanie komus formatu, nie jest w zadnym wypadku wiedza jaka nalezy sie chelpic a nickami takich "specjalistow" mozna tylko sciany tapetowac.
Przytoczylem rowniez fragmenty "artykulu" o infekcji komputera, aby w jakis sposob przyblizyc ta "wiedze" a raczej jej brak w powolywanym temacie, albowiem niedopuszczalnym jest wprowadzanie kogokolwiek w blad takim belkotem. Mam jedynie nadzieje, ze wklejane na stronie glownej tegoz portalu "artykuly" czytane sa przez garstke ludzi i to ludzi ktorzy wiedza iz sa to bzdury, a tym samym nikt nie zrobi sobie krzywdy testujac na sobie takie "porady".
Pozostaje jeszcze kwestia klamstwa w "wyjasnieniu" tamtejszego admina:
Co mam napisac ? Ze "wiedzialem ze tak bedzie" ? Ze tak sie bedziesz tlumaczyl ? I dlatego zrobilem zrzut ekranowy po wpisaniu adresu http://wiruszone.net/tire/ ? :PSuperNet:dokument ten został bezczelnie wykradziony z serwera gdyź był on jedynie udostępniony redaktorowi Tire
Jesli sie koles bierzesz za "adminowanie", zadbaj o to, aby niepowolane osoby nie mialy dostepu do takich rzeczy. Dales po prostu dupy pozostawiajac folder tirego ogolnodostepny.
Jeszcze slowo do Mrowka:
– z niemala niechecia, ale musze wziasc w obrone tirego czy tez kogokolwiek z "zalogi kopalni odkrywkowej piasku". To o czym wspominasz, czyli wrzucone do ksiegi gosci wpis/wpisy zawierajace linki do "ciekawych stron", jest robotą zlosliwego bota. Podobne ciekawostki przytrafiaja sie na forum jamy.
Zrzut:
– numerek jeden, to oczywiscie "podstepnie" wpisany adres http://wiruszone.net/tire/
– numerek dwa, to cytowany "list" ktory wystarczalo "bezczelnie" kliknac aby go "wykrasc"
W zasadzie nie powinienem tu napisac ani slowa na temat tego "wyjasnienia", gdyz swojego pierwszego posta w tym temacie nie pisalem na jakims innym forum, ale tutaj. Jesli wiec ktos chce na ten temat polemizowac, nie ma zadnych przeszkod, aby robil to tutaj. Tu nikt nie gryzie, nikt nikogo nie bije, nikt nikogo nie obrzuca blotem.Kacper M.:Witam Państwa, chciałbym prosić o przeczytanie wyjaśnienia całej sprawy, które napisał administrator portalu.
Oto link: http://wiruszone.net/forum/viewtopic.php?p=26014&sid=ab22d8d39251cf3a8629ce8c108779fb#26014
Pozdrawiam
Kacper
Post moj, z racji tego ze na tamtym portalu jakiekolwiek slowo krytyki jest niedopuszczalne (vide wylaczone kometarze do "artykulow") a uzytkownicy ukazujacy braki wiedzy najglosniej wypowiadajacych sie osob funkcyjnych sa eliminowane z zycia tamtejszego forum, byl jedynie komentarzem do "listu" wychwalajacego jakies nie zauwazone ani przeze mnie, ani przez nikogo innego, pseudo zdolnosci z dziedziny "bezpieczenstwa" i co wazne do bezpodstawnego szafowania w powolanym liscie okresleniem "specjalisci". Znajomosc kilku linkow do skanerow online, znajomosc linkow do triali antywirusowych i w razie niepowodzenia zalecanie komus formatu, nie jest w zadnym wypadku wiedza jaka nalezy sie chelpic a nickami takich "specjalistow" mozna tylko sciany tapetowac.
Przytoczylem rowniez fragmenty "artykulu" o infekcji komputera, aby w jakis sposob przyblizyc ta "wiedze" a raczej jej brak w powolywanym temacie, albowiem niedopuszczalnym jest wprowadzanie kogokolwiek w blad takim belkotem. Mam jedynie nadzieje, ze wklejane na stronie glownej tegoz portalu "artykuly" czytane sa przez garstke ludzi i to ludzi ktorzy wiedza iz sa to bzdury, a tym samym nikt nie zrobi sobie krzywdy testujac na sobie takie "porady".
Pozostaje jeszcze kwestia klamstwa w "wyjasnieniu" tamtejszego admina:
Co mam napisac ? Ze "wiedzialem ze tak bedzie" ? Ze tak sie bedziesz tlumaczyl ? I dlatego zrobilem zrzut ekranowy po wpisaniu adresu http://wiruszone.net/tire/ ? :PSuperNet:dokument ten został bezczelnie wykradziony z serwera gdyź był on jedynie udostępniony redaktorowi Tire
Jesli sie koles bierzesz za "adminowanie", zadbaj o to, aby niepowolane osoby nie mialy dostepu do takich rzeczy. Dales po prostu dupy pozostawiajac folder tirego ogolnodostepny.
Jeszcze slowo do Mrowka:
– z niemala niechecia, ale musze wziasc w obrone tirego czy tez kogokolwiek z "zalogi kopalni odkrywkowej piasku". To o czym wspominasz, czyli wrzucone do ksiegi gosci wpis/wpisy zawierajace linki do "ciekawych stron", jest robotą zlosliwego bota. Podobne ciekawostki przytrafiaja sie na forum jamy.
Zrzut:
– numerek jeden, to oczywiscie "podstepnie" wpisany adres http://wiruszone.net/tire/
– numerek dwa, to cytowany "list" ktory wystarczalo "bezczelnie" kliknac aby go "wykrasc"
Oto fragmenty pisma jakie przed chwilą otrzymaliśmy od naszego sponsora Cargo & Truck głównego zainteresowanego dotarciem do wlaściciela wypowiedzi w naszej Księdze Gości, która była kierowana do niego:
Powyźsza część treści listu została opublikowana za zgodą autora. To pozwoli wyjaśnić skąd był dokonany wpis.
P.S. Przepraszam za jeden post pod drugim.
" Szanowni Panstwo.
W dniu dzisiejszym otrzymalismy odpowiedz od firmy "Oppegaard Kommune" , N–1410 Kolbotn z Norwegi, ktora jest wlascicielem anonimowego serwera proxy o podanym przez Panstwa adresie IP 81.0.182.35 z ktorego zostal dokonany wpis.
Niestety czas logow Panstwa serwera jest nieprawidlowy dlatego tez cyt: ' We have not recovered such routing in served time...' (nie odnalezlismy takiego routingu w podanym czasie)....
...Dalsza informacja zawiera zapewnienie o przeszukaniu logow serwera proxy cyt: 'We will add log for recovery any efforts.. ... We ask patience. On you e–mails in day our 2005.31.08 answer the best lend most latert...' (dolozymy wszelkich staran... ...prosimy o cierpliwosc, odpowiedz udzieliny najpozniej do dbia 31.08.2005)....
W zwiazku z powyzszym jestesmy zmuszeni oczekiwac na odpowiedz do dnia 31.08.2005.
Z wyrazami szacunku...'
Powyźsza część treści listu została opublikowana za zgodą autora. To pozwoli wyjaśnić skąd był dokonany wpis.
P.S. Przepraszam za jeden post pod drugim.
SuperNet:
Tylko, źe to nie był Tire, sprawdzone zostało IP z którego bez niczego wynika źe to nie on. Sprawa została juź wyjaśniona.
Nic mi na ten temat niewiadomo. Nikt ze mną niczego nie wyjaśniał oraz z nikim z nas nie było kontaktu w tej sprawie.
Oprócz tego dostęp do publicznego FTP nie jest włamem (jak to zasugerował SuperNet), bo właśnie tak kiepsko zabezpieczony serwer ma portal, który zajmuje się tematyką bezpośrednio związaną z bezpieczeństwem sieciowym. Więc zarzut, źe ten dokument bezczelnie został wykradziony jest nietrafiony i śmieszny.