"Dla tego komputera szyfrowanie plików jest wyłączone&q
Czy ma ktoś jakiś pomysł co do powodu występowania komunikatu jak w temacie? Komunikat występuje zarówno przy próbie zaszyfrowania jakiegokolwiek pliku (która powinna się udać bez problemu) jak i przy próbie odszyfrowania pliku zaszyfrowanego. Ta ostatnia próba nie powinna się udać, bo plik był zaszyfrowany w inne instalacji WinXP bez agenta odzyskiwania danych.
Przypadek ma miejsce na WinXP Professional z SP2.
Przypadek ma miejsce na WinXP Professional z SP2.
Odpowiedzi: 3
Moze nie uwierzysz, ale pierwszy Twoj post nie odpowiedzial mi na pytanie jaki jest stopien Twojego zaawansowania :wink: .Tedi_K:Jak moźe zauwaźyłeś – trochę się na tym znam...
Walcz z tym certyfikatem – powodzenia.
Jak moźe zauwaźyłeś – trochę się na tym znam... Oczywiście wszystko stoi na NTFSie, inaczej bym wam głowy nie zawracał!
W tak zwanym międzyczasie doszedłem juź co jest przyczyną pierwotną – w boju eksploatacji zaginął mi gdzieś był certyfikat osobisty. Brak tego certyfikatu generuje tak idiotyczny komunikat. Właśnie pracuję nad odzyskaniem certyfikatu dla EFS... Pozdrawiam!
W tak zwanym międzyczasie doszedłem juź co jest przyczyną pierwotną – w boju eksploatacji zaginął mi gdzieś był certyfikat osobisty. Brak tego certyfikatu generuje tak idiotyczny komunikat. Właśnie pracuję nad odzyskaniem certyfikatu dla EFS... Pozdrawiam!
Czy ta instalacja XP "stoi" na NTFS czy FAT32 ? Jesli na FAT32, to zapomnij.
Strona 1 / 1