"Bezpieczny Komputer Staszka"

Zapraszam wszystkich uźytkowników CentrumXP.pl do uczestnictwa w nowym konkursie organizowanym wspólnie z firmą Microsoft. Konkurs potrwa przez 10 dni (nie licząc weekendów), codziennie uźytkownicy będą musieli odpowiedzieć na jedno pytanie – rozwiązać kolejny problem tytułowego bohatera – Staszka.

Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/

ZAPRASZAM!! ;–)

Odpowiedzi: 20

A ja mam pytnaie odnoscnie odcinka 9 ..
Wcześniej juź było wiadomo,źe Magda ma konto administratora... więc odpowiedź A jak C są dobre ?
angell
Dodano
15.02.2006 01:18:14
TicTac, darauj sobie takie komentarze, zupelnie nic nie wnosza do tematu, a tylko ludzi draznisz. Naprawde nie wiem co w tym zlego, ze kilka osob probuje wyjasnic watpliwosci i pietnuje niedociagniecia, natepnymm razem Kuba przylozy sie do zadania i bedzie dobrze, poza tym od tego jest forum.
arthi
Dodano
15.02.2006 01:01:58
To zaczyna być śmieszne. Myślałem, źe to konkurs z wiedzy, a nie z frekwencji, bo mam wraźenie, źe ostatnie pytanie specjalne właśnie do tego słuźy do poprawienia statystyk atrakcyjności serwisu. Jestem teź oburzony pierwszym pytaniem otwartym dotyczącym bezpieczeństwa systemu. Ja np. poza odpowiedziami, cyt. antywirus, zapora ogniowa, antispyware, włączone aktualizacje, silne hasła, rozsądek w korzystaniu z Internetu i e–maila, backup ja dodatkowo napisałem o korzystaniu z konta zwykłego uźytkownika, ale jakoś nie zostało to ocenione. Pyzatym jest jeszcze jedna, ostatnia sprawa: NIE ZMIENIA SIĘ REGULAMINÓW W TRAKCIE TRWANIA KONKURSÓW.
kamyk25
Dodano
15.02.2006 00:55:12
To wszystko wina PO ;)
kietek
Dodano
14.02.2006 23:30:52
Przepraszam, ale musze to napisać zachowujecie się jak hieny cmentarne. Nie dosyć, źe wam ktoś umila źycie konkursem i za to nagrody daje to jeszcze jest gnojony na kaźdym kroku. Ludzie opanujcie się, bo jak tak czytam od dłuźeszego czasu te wypowiedzi to jestem dumny z mojego wyboru – wyjechać z tego kraju na dobre. Mentalność Polaka jest beznadziejna podasz trochę to weźmie całą rękę. Zastanówcie się...
TicTac
Dodano
14.02.2006 23:27:40
Ja teź to zlałem, odpowiedzi dowolne, typu max 350 czy ileś tam znaków są i bedą kontrowersyjne. Nastepny konkurs proponuje stworzyć na zasadzie wyboru odpowiedzi, w takich przypadkach nie ma kłopotu z interpretacją.
Kuba targnełeś się na konkurs który wymaga sztabu ludzi, nie wiem czy to sam sprawdzasz, a jeśli tak to współczuje.
spiderko
Dodano
14.02.2006 22:11:07
EL NINO:
Widocznie jest za trudny dla mnie :P .

Nie jesteś EL sam. Ja tam na źadne pytanie nie odpowiedziałem.
Bo nie brałem udziału :mrgreen: :wink:
aligator
Dodano
14.02.2006 21:59:20
albo za łatwy, a utrata punktów w konkursie za łatwym boli...
Kuba
Dodano
14.02.2006 21:58:59
OK. Koniec z moimi postami uczestnika konkursu. Niech on (ten konkurs) toczy sie dalej. Widocznie jest za trudny dla mnie :P .
EL NINO
Dodano
14.02.2006 21:53:19
EL NINO:
czy zawracalbys sobie dupe systemowym zipowaniem plikow graficznych aby uzyskac 0,1% oszczednosci miejsca/rozmiaru ? Bo ja nie. IMO Ty rowniez.

ale widzisz nie kazdy user jest takim szpecem jak ty i reszta. Niekotrzy, tak jak student Staszek, nie maja wszytskiego w małym palcu, a czasami chca nawet kompresowac pliki ktore pobrali z interentu (abstahujac od tego, ze to nie ma najmniejszego znaczenia w tym konkursie). I przez szacunek dla tych 300 osób które mają maxa lub maxa–1 oraz dla uźytkowniów dla których skompresowanie plików jest jednak problemem, daj spopuj z taką argumentacją. Koło się się zamyka. Raz pytania sa dal was za trudne, raz za banalne. Przyzwyczajcie sie.
Kuba
Dodano
14.02.2006 21:45:41
Kuba, nie biore w tej chwili pod uwage pytania o ktorym pisalem wczesniej. To przeszlosc.

Moze nie zauwazyles, ale jest tu kilka myslacych osob (nie barankow, biegnacych za stadem), ktore krytykuja te "jedynie sluszne" odpowiedzi. Z zadania na zadanie naprawde widac, ze aby uzyskac najwyzsza punktacje, trzeba zaznaczac odpowiedzi nie majace pokrycia z rzeczywistoscia. Masz przeciez do czynienia z komputerem nie od dzisiaj – czy zawracalbys sobie dupe systemowym zipowaniem plikow graficznych aby uzyskac 0,1% oszczednosci miejsca/rozmiaru ? Bo ja nie. IMO Ty rowniez.
O zadaniu "specjalnym" nawet nie wspominam. Co prawda chcialem wejsc na Quiz, zeby zerknac na pytania, zeby sie nawet sprawdzic. Czekalem na 14 lutego i na pojawienie sie pytan. Teraz dziekuje.
EL NINO
Dodano
14.02.2006 21:30:49
po pierwsze... chlopie, to mnie nie obrazaj, nie zycze sobie tego... nie znasz mnie wiec nie wydawaj o mnie osadow.

EL NINO:
WCzym innym jest bowiem atak na kazde poczynania, a czym innym wskazywanie bledow i potkniec.

oczywiscie ze wskazywanie bledow przyjelismy i skomentowalismy, ale kolejne gadanie caly czas o tym samym to juz nie jest krytyka tylko czepianie sie. Dodatkowo juz oprocz krytyki pojawia sie tylko i wylaczne czepianie. Zreszta czesto bezpodstawne jak w przypadku kietka ktory myslal ze pytania sa na obrazkach a nie pod nimi, Oczywiscie wszyscy obarczyli organizatorow za nie zrozumienie...

EL NINO:
Zapewniam Cie, ze nie pytanie a caly konkurs "wg interpretacji" Rebego, nie bylby takim przegieciem, takim sliskim dopasowywaniem odpowiedzi pod te "jedynie sluszne" – tylko dlatego, ze za sponsora odpowiednia firma robi.

zapewniam cie ze chociaz wyglada to na latwizne taki konkurs robi sie naprawde trudno i nie mow o czyms o czym nie masz pojecia, nie bede sie z toba klocil w sprawach pracy na forum, nie kloc sie w sprawach organizacji merytorycznej serwisu

EL NINO:
To jest zwykle kupczenie, a towarem jest przyzwoitosc. Z tym, ze nie moja. Aaaaaa, Rebego rowniez nie.

sadze ze Rebe bedzie potrafil sam sie obronic na moje slowa, ktore zreszta nie byly atakiem tylko ironia na kolejna wasza ta sama krytyke, ktora sie powtarza w kolko

EL NINO:

Trzeba miec jaja kolego.

ja nie obrazam ludzi...

EL NINO:
Lazisz tu po tym temacie, dopisujesz nie wiadomo co, a tylko Tobie wydaje sie, ze to cos jest smieszne, cos warte. Przyjmij w koncu, ze uprawiasz zwykly belkot. Zalosc bierze.

zalosc a raczej zal to bierze jak czytam po raz kolejny ze nie mozecie sie pogodzic z kryteriami ktore przyjal organizator DBK i kryteria nie byly wybierane dlatego ze organizuje to wraz z CXP tylko dlatego ze musielismy przyjac jakies kryteria a uznalismy ze takie beda najbardziej sprawiedliwe... oczywiscie sie pomylilismy

EL NINO:
Za takie "konkursy" osobiscie i z wielkim wdziekiem dziekuje.

nikt ci nie kaze grac...

edit:
koncze definitywnie z wami ta dyskusje... bo nie chce mi juz sie denerwowac
wujekStasek
Dodano
14.02.2006 21:27:54
To ja napisze coś milego.
Myśle źe ten konkurs jest bardzo doby, ocenianie naszych odpowiedzi jest triche z ostre ale to chyba poto zeby zmusić nas do myślenia. Takie jest moje zdanie. :D :D
Under
Dodano
14.02.2006 21:21:43
EL NINO:
Czym innym jest bowiem atak na kazde poczynania, a czym innym wskazywanie bledow i potkniec.

I jak długo będziesz te "bledy i potkniecia wytykać"? 10 razy? 100 razy? Nawijacie w kółko to samo jak katarynki. Jednynym nazszym błedem było to, źe nie oceniliśmy wszystkich waszych odpowiedzi na maxa, nie patrząc na to źe spełniały kryteriów. Wtedy byście byli zadowoleni.
Kuba
Dodano
14.02.2006 21:12:35
wujekStasek:
eee
nastepnym razem proponuje zrobic konkurs "sprawiedliwy"

i bedzie tak piewsze pytanie bedize wg interperetacji golden eye

drugie wg Rebe

itd...
Widac chlopie zes jeszcze niedojrzalym mlodziencem jest i nie potrafisz pojac rzeczowej krytyki. Ba, nie masz o tym najmniejszego pojecia. Czym innym jest bowiem atak na kazde poczynania, a czym innym wskazywanie bledow i potkniec. Zapewniam Cie, ze nie pytanie a caly konkurs "wg interpretacji" Rebego, nie bylby takim przegieciem, takim sliskim dopasowywaniem odpowiedzi pod te "jedynie sluszne" – tylko dlatego, ze za sponsora odpowiednia firma robi. To jest zwykle kupczenie, a towarem jest przyzwoitosc. Z tym, ze nie moja. Aaaaaa, Rebego rowniez nie. Trzeba miec jaja kolego.

BTW jaj. Lazisz tu po tym temacie, dopisujesz nie wiadomo co, a tylko Tobie wydaje sie, ze to cos jest smieszne, cos warte. Przyjmij w koncu, ze uprawiasz zwykly belkot. Zalosc bierze.

Terazniejsze zadanie specjalne – to zart z publiki ? Takie "na siłe" zaganianie konkursowiczow ? Myslalem ze łapanki zakonczyly sie ostatecznie 9 maja 1945 roku, ale bylem/jestem w wielkim bledzie.
Za takie "konkursy" osobiscie i z wielkim wdziekiem dziekuje.
EL NINO
Dodano
14.02.2006 20:55:01
radek pewnie bedzie kobietą...
wujekStasek
Dodano
14.02.2006 18:33:16
kietek:

Serio? A to tam jest jakas kobieta? :mrgreen:

Przegiołeś
Kuba
Dodano