"Bezpieczny Komputer Staszka"
Zapraszam wszystkich uźytkowników CentrumXP.pl do uczestnictwa w nowym konkursie organizowanym wspólnie z firmą Microsoft. Konkurs potrwa przez 10 dni (nie licząc weekendów), codziennie uźytkownicy będą musieli odpowiedzieć na jedno pytanie – rozwiązać kolejny problem tytułowego bohatera – Staszka.
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Odpowiedzi: 20
karniaki, tak? dobra, bede uwazal :!: :D
Kuba:;–)
Udzielam Ci 375,ostatniego ostrzeźenia, za ... nabijanie postów. – Czuj się dodany do listy "urlopowanych" :mrgreen:
;–)
Widzę, źe ślowo Ci się spodobało i teraz trenujesz uźywanie :lol:
A tak, kurna, trochę szacunku dla mych/siwych włosów/łysiny wiekiem spowodowanej* to nie łaska? :wink:
* niepotrzebne skreślić
PS.
Naprawdę, Kuba, dobrać pytanie do odpowiedzi to sztuka, której takie gołowąsy :P jak Ty nie są w stnaie opanować. Zdaj się na starszych i bardziej doświadczonych w tej, a i nie tylko tej, materii :wink:
A tak, kurna, trochę szacunku dla mych/siwych włosów/łysiny wiekiem spowodowanej* to nie łaska? :wink:
* niepotrzebne skreślić
PS.
Naprawdę, Kuba, dobrać pytanie do odpowiedzi to sztuka, której takie gołowąsy :P jak Ty nie są w stnaie opanować. Zdaj się na starszych i bardziej doświadczonych w tej, a i nie tylko tej, materii :wink:
odczep się zgredzie ;–)
Nie sugeruj, Kuba, a ją podaj.
Wtedy my ... pytanie dopasujemy :lol:
Wtedy my ... pytanie dopasujemy :lol:
TomMat:Myslam, ze juz skonczylem z marudzeniem, ale przewiduje, ze dzis sie dopiero zacznie. Niestety, pytanie 10 jest totalnie nieprecyzyjne. Nie moge napisac wiecej, bo trzymam sie zasad ;) Moge natomiast zaproponowac alternatywna historyjke.
Magda wyszla, bo umowila sie na miescie z rodzicami. Postanowila pojechac swoim cienkolem. Staszek juz myslal, ze ma spokoj, kiedy wbiegla wzburzona: "Nie moge odpalic, pewnie akumulator. Popchniesz?"
Staszek na to:
a) "A czy nie zapomnialas kochanie zatankowac?"
b) Schodzi i mowi: "Juz pcham, przekrec kluczyk"
c) Schodzi i mowi: "Juz pcham, wrzuc dwojke i zwolnij reczny"
Jak byscie to punktowali? :D
Zycze milego dnia
Dyzurny zgred
Dyźurny zgredzie, mysle ze tak nie jest, źe pytanie ejst precyzyjnie. Nic wiecej nie napsize zby nie sugerowac odpowiedzi... ;–)
To zalezy – jak akumulator padł to rozrusznik 'nie obróci' .
Ad. b: Odpada, tak sie nie odpala.
Ad. c: A gdzie 'puść sprzęgło' ?
Ad. b: Odpada, tak sie nie odpala.
Ad. c: A gdzie 'puść sprzęgło' ?
Myslam, ze juz skonczylem z marudzeniem, ale przewiduje, ze dzis sie dopiero zacznie. Niestety, pytanie 10 jest totalnie nieprecyzyjne. Nie moge napisac wiecej, bo trzymam sie zasad ;) Moge natomiast zaproponowac alternatywna historyjke.
Magda wyszla, bo umowila sie na miescie z rodzicami. Postanowila pojechac swoim cienkolem. Staszek juz myslal, ze ma spokoj, kiedy wbiegla wzburzona: "Nie moge odpalic, pewnie akumulator. Popchniesz?"
Staszek na to:
Zycze milego dnia
Dyzurny zgred
Staszek na to:
Zycze milego dnia
Dyzurny zgred
Kuba:albo za łatwy, a utrata punktów w konkursie za łatwym boli...
Kuba czy naprawdę tak trudno zrozumieć o co chodzi?
Jezlei tak to będzie w 3 punktach moźe dotrze:
1. Specjalne 2 – to był, z Waszej strony, zwykły sznataź.
2. Zadanie 8 – punktacja odpowiedzi nie uwzględniała kryterium z pytania – "najlepszego sposobu". Staszek zastanawiał się uźywając określenia "jakoś zmniejszyć", ale pytanie było inaczej zadane.
Juz pisąłem, ale powtórzę wybor między odpowiedzią oczekiwaną, a prawidłową nie jest źadnym wyborem.
3. Zadanie 4 – wróć do początku "dyskusji" – czepiałem się, krytykanctwo przejawiałem gdy obejrząłem kryteria i punktację.
Toź nie kto inny, a Ty sam napisąłeś, źe za – mieszczący się w limicie znaków fragment mojej odpowiedzi powinienem dostać 2 pkt, a ile dostałem?
Jeden. Gdybym dostął zero to pewnie uznałbym, źe kryterium ilości znaków było wiąźące i za jego przekroczenie tak właśnie punktujecie. skoro jednak ocenialiście te 350 znaków to trzeba to było zrobić rzetelnie, a tego zabrakło.
To własnie boli, źe w łatwym konkursie popełniliście błedy prowadzące do takiej, a nie innej oceny jego wartości merytorycznej.
wujekStasek – oczywiście, źe powtarzamy w koło Macieju, ale widać , źe jeszcze zbyt mało razy skoro proste prawdy typu "nie pchaj się na afisz jak nie potrafisz" nie mogą do Was dotrzeć.
Ironia, na którą się powołujesz, potrafi być bronią straszliwą, ale w ustach/palcach osoby, która posługiwać isę nią nie umie prowadzi, jak uszkodzony nabój w zamku, wybuchu ładunku w twarz strzelającego.
I jeszcze jedno – źeby całkowicie "wykluczyć się z konkursu" kliknąłem w dzisejszej odpowiedzi to co ..kliknąłem.
W ten sposób masz z głowy przynajmniej jednego mądrale, który przez przypadek mógłby – do końca w nim uczastnicząc – wyleźć "za wysoko".
PS.
Jest dobrym obyczajem, wyłączanie z uczestnictwa w konkurasach wszelkiego typu osób związanych w jakiś sposób z organizatorami.
W tym wypadku zmieniłoby to sytuację o tyle, źe obyłoby się bez sugestii skierowanych m.in. pod moim adresem. Choć – niezaleźnie od tego czy w konkursie bym udział brać mógł, czy nie to moja ocena jego wartości merytorycznej spowodoana tymi paroma(?) wpadkami nie byłaby inna niz obecnie jest.
znam juz ranking po 9. zadaniu (publicznie ogłosimy go jutro o 20.00). Znowu był przesiew ;–)
juz sa :–)
sprawdzcie teraz...
wlasnie, ja tez...
dziwne ale za zad. dodatkowe 2 dostalem 0pkt... a wypelnilem to na 15/15 wczoraj
;–)
wczoraj o 7.00, ale to był szczyt. A tak normlanie to o 4.00 ;–)
wczoraj o 7.00, ale to był szczyt. A tak normlanie to o 4.00 ;–)
Taki konkurs ciezko sie przygotowuje, bo tak naprawde nie wiedzieliscie ile bedzie osob, zatem na jakim pozomie ulozyc pytania zeby nie byly zbyt trudno (czyt. nie zniechecic uczestnikow), a zarazem zeby niebyly na tyle banalne aby kazdy z marszu odpowiedzial.,
mysle ze z sponsorami nie mieliscie problemu, wiec na reszte, zatem scenariusz, aplikacje, + testy liczylbym jakies 5–6 tygodni, ale wydaje mi sie ze pomysl zrodzil sie w chwili planowania Dnia Bezpiecznego Komputera,
ile Wam to zajelo 3 tygodnie ?
Pytanie do Ciebie Kuba: czy Ty jeszcze chodzisz spac ? :wink:
pozdrawiam
mysle ze z sponsorami nie mieliscie problemu, wiec na reszte, zatem scenariusz, aplikacje, + testy liczylbym jakies 5–6 tygodni, ale wydaje mi sie ze pomysl zrodzil sie w chwili planowania Dnia Bezpiecznego Komputera,
ile Wam to zajelo 3 tygodnie ?
Pytanie do Ciebie Kuba: czy Ty jeszcze chodzisz spac ? :wink:
pozdrawiam
czas minie jak zminimy pytanie. pewnie za jkaosm godzineke.
Ale mam takie pytanie (pytam z ciekawosci). Jak myslicie ile czasu potrzeba aby przygotowac taki konkurs od A do Z, tak perfekcyjnie (pytania, rejestracj, promocja itd)?
Ale mam takie pytanie (pytam z ciekawosci). Jak myslicie ile czasu potrzeba aby przygotowac taki konkurs od A do Z, tak perfekcyjnie (pytania, rejestracj, promocja itd)?
Samo konto nalezace do grupy administrator nie wystarcza... (Time is Up – wiec mozna komentowac ?)
Posłuchaj, jeśli ktoś robi konkurs na TAAAKĄ skalę, to oczekuję i uczestnicy oczekują, źe zrobi to PROFESIONALNIE. Przemyśli wszystko duźo wcześniej, a nie będzie modyfikował w trakcie. Zdaję sobie z tego sprawę, źe zawsze się znajdzie MARUDA, której się konkurs nie będzie podobał, ale właśnie po to są ZASADY, w których sztywno ustalone są ZASADY. Wyobraźasz sobie, źeby profesjonalna TV ogłaszała konkurs AUDIOTELE i w trakcie zmieniała zasady ? NIE! – od razu koniec byłby w sądzie. Chyba, źe podejdziemy do tematu www.centrumxp.pl jak do www.firmakogucik.pl albo www.firmakrzak.pl to się z Tobą zgodzę, źe moje ALE jest uzasadnione i powinienem powiedzieć WYBACZAM.