"Bezpieczny Komputer Staszka"
Zapraszam wszystkich uźytkowników CentrumXP.pl do uczestnictwa w nowym konkursie organizowanym wspólnie z firmą Microsoft. Konkurs potrwa przez 10 dni (nie licząc weekendów), codziennie uźytkownicy będą musieli odpowiedzieć na jedno pytanie – rozwiązać kolejny problem tytułowego bohatera – Staszka.
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Odpowiedzi: 20
Ja, jeźeli mogę się wtrącić w utarczki, wspomnę coś o backupie ze słynnego odcinka 4.
Jeźeli ktoś nie tworzy kopii zapasowych, aby uchronić się przed utratą tego co najwaźniejsze – danych – robi to wyłącznie na własne (chore) ryzyko! Backup to chyba podstawowy krok dla osób, które na codzień stykają się z bezpieczeństwem danych. Dla mniej wprawnych uźytkowników to zdecydownie polecana czynność, aby później na róźnych forach nie wypisywali "czym odzyskać..."
Pozdrawiam wszystkich i polecam zakpować topór wojenny!!![/url]
Jeźeli ktoś nie tworzy kopii zapasowych, aby uchronić się przed utratą tego co najwaźniejsze – danych – robi to wyłącznie na własne (chore) ryzyko! Backup to chyba podstawowy krok dla osób, które na codzień stykają się z bezpieczeństwem danych. Dla mniej wprawnych uźytkowników to zdecydownie polecana czynność, aby później na róźnych forach nie wypisywali "czym odzyskać..."
Pozdrawiam wszystkich i polecam zakpować topór wojenny!!![/url]
... i nie wsyztskim chce się pisac jak bardzo sa zadowoli z tego konkursu, jak bardzo sie ciesza ze coś wygraja, albo ze przynajmniej sa tej wygranej blisko.
No wiec tak:
–zasady sa zasady, ale byly juz zmieniane kilka razy od poczatki – lol
–microsoft wie wszystko najlepiej – lol
–wbrew temu co ci sie Kuba wydaje bylem na stronie 'bezpiecznego komputera' zanim odpowiedzialem na pytanie tylko bylo ono tak sformulowane ze odpowiedzi z tamtej strony nie byly adekwatne i uznanie 7 krokow jako kryterium do tego konkursu bylo pomyslem bliskim debilizmowi.
–pytanie 8. Nawet przecietny student, 'ktory nie ma komputera w jednym palcu' nie kompresowalby foldera z 10MB zdjec – !!!!LOL!!!! bo nic to nie da. Nalezy wykasowac czesc znalezisk.
–nie warto pisac reklamacji 'bo Kuba wszystko wie najlepiej i i tak wszystko bedzie tak samo'
Pozwole sobie zacytowac:
"wie Pan, my to nie wiemy, co się Panu wydało. My tylko wiemy ze są zasady
konkursu, które jasno nic nie mówią, źe odpowiedz na pytanie otwarte musi
składać się z 5 punktów.
"
–w kwesti backupu z pytania otwartego – LOL!!
"tak ustalili eksperci z Microsoftu, ja wiem ze niektórzy uźytkownicy myślą,
ze wsyztsko wiedza najlepiej, no ale konkurs jest organizowany wspólnie z
MIcrosoftem, wiec niech juz tak zostanie"
Jesli chcesz mowisz ze te kryteria byly dobre to mogles chociaz zadac dobre pytanie, a nie takie ktore dotyczylo z bezp. komputera w sieci.
A co do tych procentow, ktore podawales ile osob zglasza pretensje to wez pod uwage ze nie wszystkim chce sie wchodzic na forum i pisac ci to skoro i tak to nic nie daje.
–zasady sa zasady, ale byly juz zmieniane kilka razy od poczatki – lol
–microsoft wie wszystko najlepiej – lol
–wbrew temu co ci sie Kuba wydaje bylem na stronie 'bezpiecznego komputera' zanim odpowiedzialem na pytanie tylko bylo ono tak sformulowane ze odpowiedzi z tamtej strony nie byly adekwatne i uznanie 7 krokow jako kryterium do tego konkursu bylo pomyslem bliskim debilizmowi.
–pytanie 8. Nawet przecietny student, 'ktory nie ma komputera w jednym palcu' nie kompresowalby foldera z 10MB zdjec – !!!!LOL!!!! bo nic to nie da. Nalezy wykasowac czesc znalezisk.
–nie warto pisac reklamacji 'bo Kuba wszystko wie najlepiej i i tak wszystko bedzie tak samo'
Pozwole sobie zacytowac:
"wie Pan, my to nie wiemy, co się Panu wydało. My tylko wiemy ze są zasady
konkursu, które jasno nic nie mówią, źe odpowiedz na pytanie otwarte musi
składać się z 5 punktów.
"
–w kwesti backupu z pytania otwartego – LOL!!
"tak ustalili eksperci z Microsoftu, ja wiem ze niektórzy uźytkownicy myślą,
ze wsyztsko wiedza najlepiej, no ale konkurs jest organizowany wspólnie z
MIcrosoftem, wiec niech juz tak zostanie"
Jesli chcesz mowisz ze te kryteria byly dobre to mogles chociaz zadac dobre pytanie, a nie takie ktore dotyczylo z bezp. komputera w sieci.
A co do tych procentow, ktore podawales ile osob zglasza pretensje to wez pod uwage ze nie wszystkim chce sie wchodzic na forum i pisac ci to skoro i tak to nic nie daje.
gusioo–eee ze wszystkich adresów ktore dostales sie zarejestrowales?? :mrgreen:
1874. Jacek F. (jacfef@) – 6 pkt
2081. Jacek F. (jacfef@) – 3 pkt
2510. Jacek F. (jacfef@) – 0 pkt
Nie zauwaźyłeś:
UPDATE: Jest juź nowy ranking.
Kuba:2. piotr.k: to błąd, zaraz będzie nowy ranking.
UPDATE: Jest juź nowy ranking.
w profilu mam komplet punktów... a liczba 34 troszeczke mnie skolowala.. czegos nie zauwazylem !?
1. Prosze cię johny nie wprowadzaj zamieszania!
2. piotr.k: to błąd, zaraz będzie nowy ranking.
2. piotr.k: to błąd, zaraz będzie nowy ranking.
Jakim sposobem moźna mieć 34 punkty ?!
W ostatnich dniach konkursu zmieni się harmonogram aktualizacji rankingu:
po 9 odcinku – 16 luty, godz. 20.00
godz 20:54
i dalej nic, hmm ....
czyli nie wiadomo czy jutro bedzie epilog, bo juz jest opoznienie
Mamy 20.15 a nowego rankingu nie widac :P
aligator:Kuba, zlej tych wszystkich malkontentów i rób swoje... :wink:
A zeskund On tyle moczu weźmie ? ;)
Kuba, zlej tych wszystkich malkontentów i rób swoje... :wink:
włsnie ktoś poprzez maila oskarźył mnie o to, źe konkurs jest sfingowany, wszystko z góry ustalone, ja mam faworytów którzy wygrają i normlany uzytkownik nie ma źadnych szans. Brak słów...
bez punktow ale chociaz z nagrodami :wink:
Kuba,
moze wymyslisz nam jakies pytanko konkursowe na jutro, info ze jutro bedzie pytanie jest w opisie zasad konkursu, wiec... chociaz takie bez punktow :wink:
moze wymyslisz nam jakies pytanko konkursowe na jutro, info ze jutro bedzie pytanie jest w opisie zasad konkursu, wiec... chociaz takie bez punktow :wink:
wow, właśnie zauwźyłem, źe opowieści w formie komiksowej (albo przynjamniej prawie–komiksowej jak było na CXP) nie sa czymś nowym w Poslkim Internecie ;–)
http://www.pccentre.pl/Article13642.htm
http://www.pccentre.pl/Article13642.htm
przekopuje maile systematycznie. Do czwrtku wieczorem wsyztsko bedzie uwzglednione.
Wracając do konkursu – kiedy będą uwzględnione reklamacje??
gusioo:Ciepło.
zmienna++ liczy co jeden, czyli: 1,2,3,4 ...
a zmienna=+zmienna zaleźy od tego czym ją zainicjowaliśmy.
Takie, jak w powyźszym przykładzie, zwykłem inicjować uderzeniem palca w klawiszę.
Zdaję sobie sprawę z tego, źe jest to metoda tradycyjna, ale nie bedę za modą szedł i uźywał do tego celu tych części ciała, ktorymi się baranka lub bąka szczela ( wiem ,źe dla niektórych odmienność anatomiczna w tym zakresie jest nowością).
Ciepło.