"Bezpieczny Komputer Staszka"
Zapraszam wszystkich uźytkowników CentrumXP.pl do uczestnictwa w nowym konkursie organizowanym wspólnie z firmą Microsoft. Konkurs potrwa przez 10 dni (nie licząc weekendów), codziennie uźytkownicy będą musieli odpowiedzieć na jedno pytanie – rozwiązać kolejny problem tytułowego bohatera – Staszka.
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Do wygrania wiele nagród:
http://www.centrumxp.pl/BezpiecznyKomputerStaszka/
ZAPRASZAM!! ;–)
Odpowiedzi: 20
Under:A ja jestem 1696, dostane nagrode????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za ilość usimeszków napewno.
A ja jestem 1696, dostane nagrode????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A nagrody dla gusia masz?
Wygraleś,gusioo, .......jaskowy sznur. Juź iwesz co teraz masz zrobić :mrgreen:
Rebe:gusioo – jaki miesiąc jest teraz i ile do stycznia 2007 zostało ? :P
11 m–cy :lol:
Kuba:W kolejnym konkursie nie przewidzielismy juź smyczy...
Ta – juź nawet wieszać się na własnym pasku trzeba będzie :lol:
gusioo – jaki miesiąc jest teraz i ile do stycznia 2007 zostało ? :P
smycz nie smysz, darowanemu koniowi z zęby nie patrzy.
Po za tym ejst teź 10 innych, moim zdaniem b. fajnch nagród. W kolejnym konkursie nie przewidzielismy juź smyczy... ;–)
Mogła byś rozwinąć myśl? czy te konkursy któe tearz robmy nei nadaja się dal uczniów szkół podstawowych, gimnazjów itd?
Po za tym ejst teź 10 innych, moim zdaniem b. fajnch nagród. W kolejnym konkursie nie przewidzielismy juź smyczy... ;–)
margaretka:
A będą kiedyś (moźe) jakieś konkursy dla szkół i dzieci?
Mogła byś rozwinąć myśl? czy te konkursy któe tearz robmy nei nadaja się dal uczniów szkół podstawowych, gimnazjów itd?
Kuba:tak się składa, ze następnu konkurs juź za... tydzień!
Znaleźliśmy fajnego sponsora, który coraz bardziej jest zadowolony z tych konkursów, a co za tym idzie chce organizwoać następne i następne... ;–)
Tia.... a ten sponsor jest MałyMiękki?? :mrgreen:
Jeśli chodzi o konkurs to pojawiają się coraz trudniejsze pytania. I dobrze...
Rebe:Pewnie tak jak matura – za rok ;)
Rebe – toź mature moźna w styczniu zdawać, jako poprawkę.
Uznam, źe nie wiedziałeś boś nie pisał... poprawki ;)
Tia.. sponsor, nagrody itp, a tu człek miast jakich gadźetow smyczopodobnych moze osbie tylko jako ten Jaśko z Wesela zanucić "ostał mi się jeno sznur" ;)
No to mnie uszczęśliwiłeś ;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
tak się składa, ze następnu konkurs juź za... tydzień!
Znaleźliśmy fajnego sponsora, który coraz bardziej jest zadowolony z tych konkursów, a co za tym idzie chce organizwoać następne i następne... ;–)
margaretka:hmm chyba lekko się spóźniłam :( kiedy nastepny konkurs?? przydało by się conieco ;)
Pewnie tak jak matura – za rok ;)
hmm chyba lekko się spóźniłam :( kiedy nastepny konkurs?? przydało by się conieco ;)
Seeker:Moźe mi ktoś w 44 słowach napisać o co chodzi w tym konkursie?, kto wygrał?, i czy Rebe zmienił zegarek ? :wink: :lol:
Specjalnie dla Ciebie moge jakiego Atlantica ząłozyć – ma co prawda dopiero jakie 60 lat,ale jest dokładniejszy od tej elektroniki Timexa.
Ps. Będzie mnie niź 44 nie tylko śłowa, ale i litery, bo w 8 znakach Ze spacją licząc):
.... wie :wink:
Seeker – 44 slow mi sie nie chce klepac, ale moze wystarczy w jednym linku ? :wink: http://www.centrumxp.pl/ASPX/Staszek/Zasady.aspx
Moźe mi ktoś w 44 słowach napisać o co chodzi w tym konkursie?, kto wygrał?, i czy Rebe zmienił zegarek ? :wink: :lol:
tia...... Wy się nie kierujcie tym co jest najskuteczniejsze, bo kolejne pytanie Staszka dotyczyłoby "problemu" : Jak się wypala coś na płycie? :lol:
Zaś tak w ogóle to te pytania są wyjątkowo paskudne, bo punktacja jest ustawiona na poziomie PC O'KEY – dowodem to co dzisiaj – przecieź powinna byc jeszcze
czwarta odpowiedź – jak Ci wygodniej. ;)
Staszek saś moźe by przestął o dupach marzyć, po sklepach się szlajać, a miast tego do pomocy systemu zajrzeć ? :mrgreen:
PS.
Pretensji o to szyfrowanie akurat bym nie miał, bo raz, źe ntfs jest natywny dla NT, a dwa źe przy dzisejszych dyksach to i partycje raczej z tych większych są, a tego w XP nie sformatujesz na FAT(32).
Zaś tak w ogóle to te pytania są wyjątkowo paskudne, bo punktacja jest ustawiona na poziomie PC O'KEY – dowodem to co dzisiaj – przecieź powinna byc jeszcze
czwarta odpowiedź – jak Ci wygodniej. ;)
Staszek saś moźe by przestął o dupach marzyć, po sklepach się szlajać, a miast tego do pomocy systemu zajrzeć ? :mrgreen:
PS.
Pretensji o to szyfrowanie akurat bym nie miał, bo raz, źe ntfs jest natywny dla NT, a dwa źe przy dzisejszych dyksach to i partycje raczej z tych większych są, a tego w XP nie sformatujesz na FAT(32).
Narzekaliście, źe konkurs jest za łatwy, a juź w 2 pytaniu się cześć wywaliła.
Zasady mówią jasno: jedna odpowiedź zła, dwie dobre.
Więc odpowiedź A eliminujemy na początek, bo co do niej nie ma wątpliwości. Zostają B i C juź wiadomo, źe oby dwie są dobre, więc z odpowiedźi B wynika, źe Staszek ma ten NTFS i ma Windows XP Pro. I w tym przypadku punktujemy odpowiedź B za 3 punkty, poniewaź wg nas uźycie szyfrowania jest lepszym roziązaniem niź wypalanie płyty i chowanie jej, gdzie zawsze istanieje prawdopodobieństwo, ze Magda ją znajdzie.
Zasady mówią jasno: jedna odpowiedź zła, dwie dobre.
Więc odpowiedź A eliminujemy na początek, bo co do niej nie ma wątpliwości. Zostają B i C juź wiadomo, źe oby dwie są dobre, więc z odpowiedźi B wynika, źe Staszek ma ten NTFS i ma Windows XP Pro. I w tym przypadku punktujemy odpowiedź B za 3 punkty, poniewaź wg nas uźycie szyfrowania jest lepszym roziązaniem niź wypalanie płyty i chowanie jej, gdzie zawsze istanieje prawdopodobieństwo, ze Magda ją znajdzie.
QDE tez sie tym kierowalem ze niekoniecznie ma system plikow NTFS i zaznaczylem punkt C), co w przypadku posiadania partycji FAT32 bylo by najlepszym rozwiazaniem. I niestety za ta odpowiedz tylko dwa punkty, no ale coz autorzy pytan i odpowiedzi, chyba wiedza lepiej.... :?