"adres IP dla tej karty jest juz przypisany innej karci

takie okno mi sie pojawia gdy konfiguruje wlasciwosci karty sieciowej. i nie moge sie posunac dalej mimo ze daje ok,
tak jak jest zawarte w komunikacie ten nr ip byl przpisany innej karcie ale ona mi padla i juz jej nie ma fizycznie w kompie, a ze mam jeszcze jedna karte to chcialem te same numery ip podac nowej karcie!

"Adres IP xxx.xxx.xxx.x.xxx wprowadzony dla tej karty sieciowej jest juz przypisany w tym komputerze innej karcie "nazwa karty". Karta "nazwa" jest ukryta dla folderu Polonczenie sieciowe, poniewaz nie znajduje sie fizycznie w komputerze lub jest karta starego typu. Jezeli ten sam adres zostanie przypisany obu karta i obie zostana uaktzwnione, tylko jedna z nich bedzie korzystac z tego adresu. Moze to doprowadzic do niepoprawnej konfiguracji systemu.

Czy chcesz wprowadzic inny adres IP dla tej karty na liscie adresow IP w oknie dialogowym zaawansowane?"

moje pytanie jak mozna wykasowac ten wpis z ostatniej karty?

system: win XP, athlon 2000, karta gf4 ti 6000, asus a7v8x

Odpowiedzi: 1

Trzeba bylo po padzie tamtej sieciowki odinstalowac sterowniki. Teraz system pamieta tamta karte i dlatego taki komunikat, ale w niczym on nie przeszkadza.
Na pytanie "czy chcesz wprowadzic inny adres IP dla tej karty ..." kliknij po prostu NIE. Pozwoli Ci to na normalne wprowadzenie ustawien.

Zeby usunac teraz tamta karte musialbys przekopac polowe rejestru. Jakis czas temu probowalem, ale po godzinie zrezygnowalem.
EL NINO
Dodano
28.08.2004 20:40:45
f:Luck
Dodano:
28.08.2004 20:31:48
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1