Quicktime task w autostarcie wraca jak bumerang
Chcę usunąć z autostartu quick time task, usuwam odpowiednią wartość w kluczu Run, a i tak po restarcie systemu ten wpis powraca. Jak się go pozbyć na dobre ?
Odpowiedzi: 6
zmiana rozszerzenia qttask.EXE na np. qttask.OLD
Wpadłam właśnie na to i tak zrobiłam. Wpis juź nie powrócił. Oczywiście z rejestru teź usunęłam. Dzięki wszystkim za pomoc :)
Nie trzeba studiów informatycznych kończyć źeby głupiego QuickTime'a z autostartu wywalić. SLAY3R wspomniał, a ja rozwinę, w programie Edit Preferences QuickTime Preferences Browser Plug–in i odznacz opcje ikony w trayu.
Inne wyjscie to skasowanie wpisu i zmiana rozszerzenia qttask.EXE na np. qttask.OLD
BTW, Quicka to bym zastąpił wersją Alternative.
Inne wyjscie to skasowanie wpisu i zmiana rozszerzenia qttask.EXE na np. qttask.OLD
BTW, Quicka to bym zastąpił wersją Alternative.
Jeśli jesteś mniej zawansowanym uźytkownikiem to uzyj np. everesta i tam jest opcja usunięcia niechcianego programu z autostartu 8) Pisz na gg to ci dam na malia instalke
Zrób tak wejdz do rejstru (start/uruchom/wpisz –regedit/ok)znajdz taki klucz :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
Kliknij raz na kluczu run aby go zaznaczyc po prawej stronie odszukaj taki wpis QuickTime Task zaznacz go i kliknij prawym przyciskiem myszy usun ,zamykasz okno rejestru.
Będąc na pulpicie zamykasz quick time task znajdujący się w pasku autostartu.
Następnie wchodzisz do C:\Program Files\QuickTime szukasz pliku qttask.exe zanaczasz plik /usuń.
I po kłopcie.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
Kliknij raz na kluczu run aby go zaznaczyc po prawej stronie odszukaj taki wpis QuickTime Task zaznacz go i kliknij prawym przyciskiem myszy usun ,zamykasz okno rejestru.
Będąc na pulpicie zamykasz quick time task znajdujący się w pasku autostartu.
Następnie wchodzisz do C:\Program Files\QuickTime szukasz pliku qttask.exe zanaczasz plik /usuń.
I po kłopcie.
Zaglądnij do konfiguracji tego quick time'a, moźe jest do odznaczenia opcja automatycznego włączania przy starcie systemu.
Bo mimo tego, źe ty odchaczysz to w msconfig to program sam spowrotem ustawi uruchamianie przy starcie systemu.
Bo mimo tego, źe ty odchaczysz to w msconfig to program sam spowrotem ustawi uruchamianie przy starcie systemu.
odchacz w msconfig
Strona 1 / 1