pytanie
mam 3 kompy pod win98
po koleji wpisuje :
na pierwszym :
192.168.0.1
255.255.255.0
na drugim
192.168.0.2
255.255.255.0
i na trzecim 192.168.0.3
nie widza sie jest jeszcze switch co to moze byc czytalem o laczeniu kompow przygotowane przez El nino
kable polaczylem tak jak do urzadzenia aktywnego i nic
co to moze byc ?
po koleji wpisuje :
na pierwszym :
192.168.0.1
255.255.255.0
na drugim
192.168.0.2
255.255.255.0
i na trzecim 192.168.0.3
nie widza sie jest jeszcze switch co to moze byc czytalem o laczeniu kompow przygotowane przez El nino
kable polaczylem tak jak do urzadzenia aktywnego i nic
co to moze byc ?
Odpowiedzi: 11
szymonie, byc moze rowniez juz pisalem – wiem ze nie mozna zresetowac (zrestartowac jak napisal dk) w W98 TCP poleceniem netsh. Dlatego tez celowo podalem linka do dzialu XP a nie Sieci, jak i uzylem winka o ile zauwazyles.
P.S. Mozna go rowniez przeinstalowac usuwajac Klienta M$ Network z wlasciwosci sieciowki.
P.S. Mozna go rowniez przeinstalowac usuwajac Klienta M$ Network z wlasciwosci sieciowki.
el nino juz ktorys raz mowie, ze nie ma takiego polecenia w win98. co najwyzej mozesz to zrobic usuwaja protokol tcp/ip z ustawien sieciowych.
A normalnie :wink: –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=115607#115607
taak, a jak??
zrestartownie tcp/ip pomoglo
tak na marginesie to dzieki
pozdro
tak na marginesie to dzieki
pozdro
nie otrzymuje odpowiedzi gdy pinguje sprobuje jutro crossem i dam znac
pozdro do jutra
pozdro do jutra
Rozumiem, ze kable proste, nie krosowane.dk:kable polaczylem tak jak opisal to el nino (przy polaczeniu do switcha
Co sie dzieje, gdy pingujesz nawzajem te komputery ? Dostajesz odpowiedz ? Masz mozliwosc polaczenia przynajmniej dwoch komputerow crossem bez tego switcha ? Dla sprawdzenia ?
nazwy kompów sa róźne
kreator sieci nic nie pomaga moze ten switch jest jakis trefny kable polaczylem tak jak opisal to el nino (przy polaczeniu do switcha ) juz mnie szlag trafia
pomozcie
kreator sieci nic nie pomaga moze ten switch jest jakis trefny kable polaczylem tak jak opisal to el nino (przy polaczeniu do switcha ) juz mnie szlag trafia
pomozcie
a odpaliłeś kreatora sieci??moźe to pomoźe??
nazwy kompów nie mogą być takie same i muszą być róźne od nazwy grupy roboczej
nazwy kompów nie mogą być takie same i muszą być róźne od nazwy grupy roboczej
wszystko jest netbios tez wszystko ale nie dziala
zadnych firewallów nic ale nie dziala co zrobic
zadnych firewallów nic ale nie dziala co zrobic
Muszą być te kompy w tej samej grupie roboczej i źeby się wymieniać danymi(udostępniać) zasoby musi być zainstaowane udostępnianie plików i drukarek. Oczywiście, podstawowa sprawa, logowanie wszystkich do sieci Microsoft Networks
pozdro
pozdro
Strona 1 / 1