Pytanie odnośnie sieci radiowej

Hej!!!!

Zostalem poproszony o przeinstalowanie systemów operacyjnych w bibliotece publicznej i mam taki mały problem, o ile samo przeinstalowanie systemu nie bedzie problemem to mam problem z internetem. Mianowicie jest tam łącze DSL podpięte do routera D-Link DI-804HV a następnie do Access Pointa tej samej firmy model DWL-900AP+. Mam pytanie czy po przeinstalowaniu windowsa bede musiałjakos konfigurowac router lub access pointa czy wystarczy że znajde sieć i podepne się do niej. Acha i jeszcze jedno czy do podłączenia sie do Access Pointa będzie mi potrzebne hasło, ponieważ nie wiem czy mam się kontaktować z osobą która poprzednio konfigurowala tam sieć. 

Odpowiedzi: 2

mam jeszcze jedno pytanko bo dorwałem laptopa wyposażonego w karte Wi-Fi no i z wykryciem sieci nie bylo problemu ale nie moglem połączyć się z internetem. Dodam że wybierałem sieć automatycznie no i klucz otrzymywałem automatycznie, chociaż na innych kompach z tej sieci był wpisany ręcznie(nie musze mówić ze schowany za gwiazdkami). Aha i czy mógłbyś mi napisać jak skonfigurować te kompy żeby były w jednej grupie roboczej tak żeby można było udostępniać drukarkę, czy wystarczy zwykły kreator sieci w windowsie??
elfhelm_1
Dodano
19.07.2006 11:07:42
  • mareee 19.07.2006 12:03:03

<P>We wszystkich kompach naciskasz lewym przyciskiem na Moj komputer wciskasz [właściwości] potem wciskasz na zakładke [nazwa komputera] i tam możesz wpisujesz&nbsp;nazwe grupy roboczej&nbsp;. Potem będziesz&nbsp;musiał uruchomić ponownie komputer. I tak robiz z każdym kompem&nbsp;.&nbsp;</P>

Nie będziesz miał żadnych problemów z siecią tylko będziesz musiał zainstalować sterowniki do karty sieciowej i internet powinien sam sie juz skonfigurować . Jeżeli chodzi o Acces Pointa nie będziesz musiał się do niego podłanczać ponieważ wszystkie komputery sam sie do niego podłączą ale jeżeli wszystkie komputery będą prosiły o hasło do sieci wtedy będziesz potrzebawał hasła do acces Pointa i może jak zajdzie potrzeba do też do routera .  
mareee
Dodano
18.07.2006 12:50:50
elfhelm_1
Dodano:
17.07.2006 14:03:05
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1