Pytanie o podłączenie usb do płyty głownej
witam. Ptanie jak w temacie, mam z przodu obudowy 2 wejscia usb, chcialbym je podlaczyc do plyty glownej, studiowalem juz instrukcje plyty ale to nic nie daje. Moja plyta to Asrock K7S8X Prosze o pomoc.
Dziekuje
Pozdrawiam[/img]
Dziekuje
Pozdrawiam[/img]
Odpowiedzi: 7
Teź mam płytę ASRock chociaź inny model, ale oznaczenia są te same. Oczywiście frontowe gniazda USB podłączyłem do tego dolnego jak to nazywasz oznaczonego 9–pin USB45. Jedno gniazdo do górnego rzędu pinów a drugie do dolnego rzędu pinów zgodnie z oznaczeniami na wtykakach kabelków i wszystko gra.
Dzieki. Juz chyba sobie poradze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=167593#167593
Chodzi mi o to, z tego usb na obudowie wychodza kabelki kazdy osobno jest opisany np ma napisane power i nie wiem ktory do czego mam podlaczyc na plycie, a poza tym na plycie sa jakby dwa jeden u gory plyty nazyewa sie ps2_usb_pwr1 jumper a drugi na dole nazywa sie usb 2.0 header (USB45, Blue) i nie wiem do ktorego mam podlaczyc te kabelki i nie wiem ktory kabelek do jakiego pinu, ich jest chyba 15 roznie opisanych(chodzi o kabelki wychodzace z usb na obudowie z przodu) boje sie ze cos spapram.
wiec nikt nie wie co ktory gdzie podlaczyc? Zalezy mi na tym bo nie mam gdzie drukarki podlaczyc a jesli mam jeszcze dwa dodatkowe usb to czemu z nich nie skorzystac.
Sorki za post pod postem.
POzdrawiam
Sorki za post pod postem.
POzdrawiam
czyli wedlug tego schematu te piny sa u gory opisane: numerem 1: ps2_usb_pwr1 jumper lub numer 19 usb 2.0 header (USB45, Blue) nie wiem gdzie to jest i nie wiem co ktore kabelki gdzie mam wlaczyc. Kabelki sa opisane na wtyczkach np power itp
Pozdrawiam
Pozdrawiam
No przecieź na stronie 13 w instrukcji masz rozrysowane piny w gnieździe USB – tam masz podłączyć wtyczke od wejść USB. Połoźenie gniazda na płycie masz na stronie 7 – oznaczone numerem 13.
Strona 1 / 1