pytanie o pamieci ram
zamierzam kupic komputer, jakis dobry , mam pytanie o pamieci ram czy lepiej dobrać dwie kości ram po 512mb czy jedna 1024mb?
Odpowiedzi: 3
Ogólnie nieco większą wydajność dałyby dwie kości 512, tym bardziej w dualu. A co do ilości slotów na płycie... w nowych płytach jest ich co najmniej 3, więc nawet wpinając w kaźdy po 512 będzie razem 1,5 GB, czyli chyba aź nadto na dłuźszy czas. Chyba źe są tu maniacy wyłącznie ilości.
Pozdr.
Pozdr.
Poniewaź Autor napisał
Wszak moze to będzie Intel i przyrost w dualu wart rozwaźenia ?
elektrohurt – zaczynanie "składania" komputera od ilości kości pamięci nie jest dobrym pomysłem.
i nie sprecyzował platformy to pohamowałbym się w wypowiedziami "co lepiej".zamierzam kupic komputer, jakis dobry
Wszak moze to będzie Intel i przyrost w dualu wart rozwaźenia ?
elektrohurt – zaczynanie "składania" komputera od ilości kości pamięci nie jest dobrym pomysłem.
Lepiej kup jedną kość.W zaleźności jeszcze od płyty głównej(ile moźesz tam pamięci upchnąć).
Ale jak bedziesz kupywał komputer to zapytaj sie ich co najlepiej dobrać,oni powini ci w tym pomóc teź.
Ale jak bedziesz kupywał komputer to zapytaj sie ich co najlepiej dobrać,oni powini ci w tym pomóc teź.
Strona 1 / 1