Pytanie o odpowiedni zasilacz do komputera.
Witam mam takie pytanie. Zamierzam wymienić kartę graficzną w komputerze, aktualnie posiadam GeForce 4 MX 440. Zamierzam ją wymienić na Gigabyte Geforce 6600GT. Wiem, źe ta karta potrzebuje tez swoje dodatkowe zasilanie. I teraz nasówa mi sie pytanie. Czy moj aktualny zasilacz (CODEGEN 300W model: 300X) pociągnie tą karte czy dla jej poprawnego działania potrzebuje mocniejszy 350, lub 400 Wat ?? Proszę o odpowiedz, z góry dzięki
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 9
Dzieki wszystkim za odpowiedzi i rady, chodziło mi własnie o to co o tym sądzą inni bo nie chce, tak jak napisał tu mettal cosiągnąc nowej karty zaraz za zasilaczem do grobu. A mam wkońcu okazje by wymienić ten aktualny bo chodzi jak odkurzacz, jest taki głośny, źe w całym domu słychać jak odpalam kompa :)
Dzieki bardzo :)
Pozdro 600 i Wesołych Świąt Panowie
Dzieki bardzo :)
Pozdro 600 i Wesołych Świąt Panowie
Modecom 350GTF wystarczy, cena od 50zł do 120zł, wytrzymują nawet większe obciąźenia niź nominalne 350W, ale minusem jest hałas – "wentyl mod" naprawia tą niedogodność.
mettal:nowa karte do grobu ze soba ? :mrgreen:Wolumin:pociągnoł.
święte słowa :lol: moźe pomoźe Ci to:http://pclab.pl/art12794.htmltu jest trochę opisane.
nowa karte do grobu ze soba ? :mrgreen:Wolumin:pociągnoł.
Ja myśle źe stary by jeszcze pociągnoł.
Jesli cos tanszego to polecam:HuntKey HK–400AP :arrow: 229zł
Troche drozszy i z wyzszej polki:
Tagan TG430–U15 Easy–Con :arrow: 349zł
Troche drozszy i z wyzszej polki:
Tagan TG430–U15 Easy–Con :arrow: 349zł
ja radze 400–450 dla spokoju ducha :) watów nigdy za mało :D moźe chieftec,tagan na pewno źadnych impetów codgenów i innych za 50zł :) z tych tańczych to aerocool 450w(sam mam i jestem zadowolony)
Płyta Główna: Gigabyte K7 Triton GA–7VA–C
Procesor: Athlon XP 1800+
Ram: 256 DDRAM (333), 512 DDRAM (333)
Dysk: Samsung 80 GB 7200 Rpm
:)
Procesor: Athlon XP 1800+
Ram: 256 DDRAM (333), 512 DDRAM (333)
Dysk: Samsung 80 GB 7200 Rpm
:)
Codgeny to bardzo kiepskie zasilki i ta ich moc 300W bardzo mija sie z prawda,mozzesz miec problem po wlozeniu karty do kompa. Gdybys podal reszte podzespolow mozna by cos napisac, a tak mozna tylko wrozyc. Mysle ze 350 to bylo by tak na styk, a 400 ze spokojnym zapasem.
Strona 1 / 1