pytanie o internet

część

Mam pytanie jak lub w jaki sposub moźna wykoźystać cały internet? mam łącze net24 352kb. czasami chodzi szybko ale częściej słabo. Gdy włącze program do diagnozowania to wskazuje źe łącze jest mało wykorzystane.

Odpowiedzi: 5

gabryś:
damiancore dobrze pisze bo zrobiłem tak jak on napisał i internet śmiga

To się placebo nazywa.
Anonymous
Dodano
23.01.2006 20:04:53
damiancore dobrze pisze bo zrobiłem tak jak on napisał i internet śmiga
gabryś
Dodano
23.01.2006 19:56:12
Tak wiec, przepraszam za moją niedokładność :oops:
damiancore
Dodano
23.01.2006 19:28:39
Sprostowania nieprawdziwych opinii na temat obsługi QoS w systemie Windows XP

W róźnych artykułach technicznych i wypowiedziach w grupach dyskusyjnych pojawiły się opinie, źe system Windows XP zawsze rezerwuje 20 procent dostępnej przepustowości dla mechanizmu QoS. Twierdzenia te są nieprawdziwe. Właściwy opis działania systemów z rodziny Windows XP moźna znaleźć w sekcji Wykorzystanie mechanizmu QoS na komputerach końcowych z systemem Windows XP szczegóły.

http://support.microsoft.com/kb/316666/pl

Tak więc damiancore – bzdury piszesz.
Anonymous
Dodano
23.01.2006 19:26:06
gabryś:
Mam pytanie jak lub w jaki sposub moźna wykoźystać cały internet?
:shock:

Wprawdze mozna co nie co znaleźć o QoS, ale wpiew naleźy się zastanowić o co tak naprawdą nam chodzi. i

Szybszy Internet a pakiety QoS
Z pewnością nie wszyscy wiedzą, źe Windows XP, chyba najbardziej ukierunkowany na współpracę z Internetem, domyślnie ... ogranicza dostępną przepustowość połączenia do zaledwie 20% za sprawą tzw. pakietów QoS (Quality of Service).
Dzieje się tak dlatego, źe niektóre specjalnie napisane programy korzystają z części przepustowości łącza, zarezerwowanej właśnie dla nich. Poniewaź jednak większość aplikacji nie spełnia wymagań QoS, przepustowość z jakiej moglibyśmy korzystać po prostu się marnuje. Moźna to jednak zmienić.
W tym celu z menu Start wybieramy Uruchom i wpisujemy polecenie gpedit.msc. Uruchamiamy w ten sposób narzędzie Zasady grupy. W gałęzi Konfiguracja komputera rozwijamy Szablony administracyjne – Sieć – Harmonogram pakietów QoS.
W prawej części okna zaznaczamy opcję Ogranicz rezerwowalną przepustowość i z jego menu podręcznego wybieramy polecenie Właściwości. Teraz zaznaczamy pole Włączone i określamy limit przepustowości – proponuję 0%. Zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK i restartujemy komputer.

Tekst podejrzany na:
http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_dostosowania.php
damiancore
Dodano
23.01.2006 19:20:09
gabryś
Dodano:
23.01.2006 19:01:03
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1