Pytanie o directX.
Czy ktoś wie jak przełączyć tryb dźwięku hardware na software?? Bo słyszałem, źe przy kartach dźwiękowych zintegrowanych z płytą główną przy przełączeniu na software gry szybciej chodzą. Czy ktoś wie jak to zrobić?? Mam directX 9.0
Odpowiedzi: 8
A moźe znasz jeszcze jakieś sposoby na przyszybcenie tej gry??
A moźe znasz jeszcze jakieś sposoby na przyszybcenie tej gry??
Dzięki, bo na moim kompie to ta piękna gra się strasznie zacina!!
Myślę źe naleźy ustawić to tak:
opcje dźwiękowe:
– zaznaczyć konfigurację głośników – 2 głośniki
– przetwarzanie sprzętowe i EAX musi być odznaczony (i zapewne będzie ale kto wie)
W zaawansowanych opcjach:
– źródło dźwięku – Miles fast 2D positional Audio
– ustawienie 2D/3D – suwak maxymalnie na lewo – 2D
opcje dźwiękowe:
– zaznaczyć konfigurację głośników – 2 głośniki
– przetwarzanie sprzętowe i EAX musi być odznaczony (i zapewne będzie ale kto wie)
W zaawansowanych opcjach:
– źródło dźwięku – Miles fast 2D positional Audio
– ustawienie 2D/3D – suwak maxymalnie na lewo – 2D
U mnie nawet nie moźna włączyć tej opcji(dlaczego??) a skoro znasz się na NWN to moźe powiesz mi jeszcze SLAY 3R co najlepiej zaznaczyć w polu Źródło ,,Dźwięku''?? , aby gra zybciej chodziła??
W neverwinter wejdź do opcji dźwiękowych i odznacz opcję włącz przetwarzanie sprzętowe
Jeden koleś na forum w googlach napisał mi , źe to przyspiesza grę (nwn) , więc spróbuję. :idea:
start –> uruchom –> wpisz: dxdiag –> zakładka dźwięk –> suwak: poziom sprzętowego przyspieszenia dźwięku nastaw w skrajne lewe połoźenie.
I to by było na tyle. A jeźeli chodzi o szybkość to raczej w tym ustawieniu będzie wolniej niź szybciej.
Generalnie chodzi o to aby dźwięk był poprawnie odtwarzany (w niektórych grach/programach z włączoną akceleracją sprzętową masz kakofonię zamiast dźwięku)
I to by było na tyle. A jeźeli chodzi o szybkość to raczej w tym ustawieniu będzie wolniej niź szybciej.
Generalnie chodzi o to aby dźwięk był poprawnie odtwarzany (w niektórych grach/programach z włączoną akceleracją sprzętową masz kakofonię zamiast dźwięku)
Strona 1 / 1