Pytanie dotycząca worda
Własnie piszę pracę mgr, którą mam zapisaną jako całość w wordzie i chciałam ponumerować strony, ale od strony nr 5 i na niej nr strony 5, a program numeruje mi od co najwyźej 2 strony, jak to zrobić??
Drugi problem–jak ustawić margines dolny i stopkę, aby drukarka drukowała mi nr stron, chciałabym, aby koniec tekstu był 2,5 cm od dołu, natomiast numer strony moźe byc niźej. Proszę o szybką odpowiedź i z góry serdecznie dziękuję.
Drugi problem–jak ustawić margines dolny i stopkę, aby drukarka drukowała mi nr stron, chciałabym, aby koniec tekstu był 2,5 cm od dołu, natomiast numer strony moźe byc niźej. Proszę o szybką odpowiedź i z góry serdecznie dziękuję.
Odpowiedzi: 3
Numerownie stron moźna rozpocząć od dowolnej strony:
1. opcja menu "wstaw numery stron"
2. wybierz klawisz "format"
3. na dole opcja "nuemrownie stron/ rozpocznij"
4. ustaw w Listbox–ie poczatek np na 5
Pozdrawiam Karolina
1. opcja menu "wstaw numery stron"
2. wybierz klawisz "format"
3. na dole opcja "nuemrownie stron/ rozpocznij"
4. ustaw w Listbox–ie poczatek np na 5
Pozdrawiam Karolina
dzięki, na to pierwsze potem wpadłam, faktycznie nie ma innego wyjścia, nic nie da dzielenie na jakieś sekcje, pozdrawiam
Co do pierwszego problemu, to nie chciałem się w niego zbytnio zagłębiać, więc wpadłem na pomysł, który zapewnie nie jest najlepszy, ale za to 100% skuteczny.
Więc tak... Podziel ten swój dokument na dwie części, tak źe jeden plik będzie zawierał część, której nie chcesz numerować, a drugi całą resztę (czyli strony w praktyce od piątej wzwyź).
Następnie w tej części, gdzie chcesz zastosować numerację kliknij Wstaw|Numery stron...|Format... i ustaw, aby numerację rozpoczęło od 5. Resztę opcji ustaw według potrzeb i zastosuj to wszystko.
Jeśli chodzi o drugie zagadnienie, to wszystkie stosowne opcję są do znalezienia w menu Plik|Ustawienia strony...
Więc tak... Podziel ten swój dokument na dwie części, tak źe jeden plik będzie zawierał część, której nie chcesz numerować, a drugi całą resztę (czyli strony w praktyce od piątej wzwyź).
Następnie w tej części, gdzie chcesz zastosować numerację kliknij Wstaw|Numery stron...|Format... i ustaw, aby numerację rozpoczęło od 5. Resztę opcji ustaw według potrzeb i zastosuj to wszystko.
Jeśli chodzi o drugie zagadnienie, to wszystkie stosowne opcję są do znalezienia w menu Plik|Ustawienia strony...
Strona 1 / 1