Pytanie dot. płyty głównej i aktualnego systemu

Mam pytanie. Kupuję nowa płyte główną. Czy po podłączeniu, mój system wytrzyma tak ektremalną wymianę ? Chodzi o to, źe znowu będe musiał robic reinstalkę, co w moim przypadku jest to częste :roll: Moźe jest jakiś inny sposób na poprawne działanie po wymianie ? Plizz o pomoc.

Odpowiedzi: 4

Podmontowanie nowej płyty i uruchomienie instalatora XP z opcją naprawy systemu i powinno być ok. Robiłem tak wielokrotnie nie tylko u siebie i nie było źadnych problemów. Ostatnio wymieniałem płytę (ta co padła była na starym VX – nowa na BX sytsem Win98)i równieź bez problemów, z tym źe przy 98 usunąłem wpierw jak leci wszystkie urządzenia z menadźera urządzeń.
U mnie natomiast, nawet przesiadka z Intela na AMD źadnych konsekwencji niedobrych nie pociągnęła. Jeśli by nie liczyć tej podmiany płyty system chyba ze 3 lata mam wciąź ten sam i na jakieś spowolnienia czy teź niewydolność systemu nie narzekam.
Polecam tą metodę , wszak zawsze moźna formata trzasnąć, tylko pytam po co?
Seeker
Dodano
18.12.2005 19:27:25
Odinstalowanie wszystkich sterowników od płyty głównej i dopiero podłączenie nowej płyty a jak nie wstanie to zrobienie nakładki.
Żółty
Dodano
18.12.2005 17:34:40
niestety reinstal nieunikniony.
Endrju
Dodano
18.12.2005 17:30:45
niestety reinstal nieunikniony.
Endrju
Dodano
18.12.2005 17:30:45
rw102