Pytanie do uźytkowników prog. EasyTune5 (Gigabyte)
Jesli ktos z forumowiczow posiada plyte gl. firmy gigabyte (najlepiej z procesorem P4) i uzywa prog. easytune 5 to mialbym prosbe o ile oczywiscie nie bedzie to problem !
W programie jest opcja do podkrecania procesora, sa do wyboru dwie metody easymode i ...
Mnie interesuje tryb easymode! Czy moglibyscie podkrecic za jej pomoca proc. choc o 3–4% (opcja easy mode dziala tylko na FSB) – ustawia sie to za pomoca strzalek przy czestotliwosci zegara i klika przycisk GO ! Pozniej zrestartowac komputer i wejsc do biosu, ustawic FSB na takie jakiego uzywacie na codzien wejsc do windowsa i sprawdzic w prog. easytune5 jaka czest. ma zegar, orginalna uzywana przez was na codzien czy ta ktora ustawiliscie w tym programie!!
Prosil bym o pomoc bo mialem podkerocy proc. o 20% i pdala plyta i ciekaw jestem czy jak dostane ja z powrotem i w biosie ustawie odpowiednie wartosci to ten program nie przestawi mi znow FSB na wyzsze (takie jakie bylo w chwili uszkodzenia plyty)
Z gory dziekuje !
W programie jest opcja do podkrecania procesora, sa do wyboru dwie metody easymode i ...
Mnie interesuje tryb easymode! Czy moglibyscie podkrecic za jej pomoca proc. choc o 3–4% (opcja easy mode dziala tylko na FSB) – ustawia sie to za pomoca strzalek przy czestotliwosci zegara i klika przycisk GO ! Pozniej zrestartowac komputer i wejsc do biosu, ustawic FSB na takie jakiego uzywacie na codzien wejsc do windowsa i sprawdzic w prog. easytune5 jaka czest. ma zegar, orginalna uzywana przez was na codzien czy ta ktora ustawiliscie w tym programie!!
Prosil bym o pomoc bo mialem podkerocy proc. o 20% i pdala plyta i ciekaw jestem czy jak dostane ja z powrotem i w biosie ustawie odpowiednie wartosci to ten program nie przestawi mi znow FSB na wyzsze (takie jakie bylo w chwili uszkodzenia plyty)
Z gory dziekuje !
Odpowiedzi: 6
nie rob ze mnie debila kilka tematow nizej " http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=38619" opisywalem problem !!!! ani zworka resetu biosu nie pomogla ani wyjecie na 1h baterii poza tym MB wogole nie reagowala.
Jay_Z:a tak swoja droga mozliwe, zeby plyta zepsula sie z mojej winy??
Nie chcę robić nadziei, ale nie sądzę by płyta padła, tylko nie umiałeś przywrócić defaultowych ustawień IMO
a tak swoja droga mozliwe, zeby plyta zepsula sie z mojej winy?? jedyne co robilem to rzecz opisana w pierwszym poscie!! dodam tylko ze jedynie plyta ulegla uszkodzeniu wszystko inne jest ok! hehe... uzywalem programu dolaczonego do plyty i plyta poszla :D przy podnoszeniu wartosci FSB :P
Jay_Z:a tak na marginesie co sadzicie o tym aby go odinstalowac w trybie awaryjnym ??
bardzo dobry pomysł :wink:
nie chce sie w to bawic !! Jak odzyskam plyte to chce odpalic na chwile windowsa i skopiowac mail–e, gg, tlen, ulubione i pare plików tylko o to mi chodzi i ciekaw jestem czy jak ustawie w biosie ustawienia domyslne to ten prog. znow mi ich nie zmieni... a tak na marginesie co sadzicie o tym aby go odinstalowac w trybie awaryjnym ??
Ja tylko moge polecic jedno, jak podkrecanie kompa to tylko z poziomu biosu, pewne, stabilne itp. Na pocztku, kiedys gdy sie bawilem kreceniem swojego kompa takze uzywalem programu z pod Windowsa, czyli ASUS Ai Booster i nic dobrego z tego nie wyszlo, non stop program sam sobie zmienial ustawienia, napiecia taktowanie itp. Jak chcesz pokrecic swoj sprzet, to radze zapomiec o tym EasyTune i zaglebic sie w bios.
Strona 1 / 1