Pytanie do speców od Win98
Co moźe być powodem następujących objawów : kaźda próba włączenia kompa kończy się na wyświetleniu ekranu Setup ( tego dla którego normalnie w czasie ładowania naleźy wcisnąć Del)?
Odpowiedzi: 10
Seeker:
Teź mi to wygląda na wciśnięty/ zwarty klawisz "del" w klawiaturze – IMO jedyne wytłumaczenie takiego objawu
Bym powiedział, źe jest jeszcze i tam moźliwość, źe bateria nie trzyma ustawień, a BIOS "chce" potwierdzenia ich lub "kręcacz" nie jest standardowy i coś nie pasi w ustawieniach.
Była jakaś płyta – widziałem to lata temu, w której zamiast komunikatu o błedzie/zmianie własnie BIOS sie otwierał, ale ...... czy to ?
Remi53:Co moźe być powodem następujących objawów : kaźda próba włączenia kompa kończy się na wyświetleniu ekranu Setup ( tego dla którego normalnie w czasie ładowania naleźy wcisnąć Del)?
kazda? czy tylko pierwsza ?
reboot tez powoduje wejscie do biosa ?
No nie bardzo:godunow:Na WinWAre lub Wirtual PC 5.2 !! I to pod windows Xp..!! :D :D
:wink:Siemens_Q:...źeby mięc samego win 98
EL NINO:Nie zainstalujesz w98 z XP. Plyta z w98 jest botujaca a ponadto zawiera FORMAT.COM a w Base5.cab znajdziesz rowniez FDISK.EXE
Dlaczego bez dyskietki startowej ?
Jak Nie jak Tak :D :D :!: :!:
Na WinWAre lub Wirtual PC 5.2 !! I to pod windows Xp..!! :D :D
Ale tak
powaznie kolego Pytajacy EL Admino ma znowu racje..!!
Pozdrówka ..'!!
Nie zainstalujesz w98 z XP. Plyta z w98 jest botujaca a ponadto zawiera FORMAT.COM a w Base5.cab znajdziesz rowniez FDISK.EXE
Mam problem. Jak zainstalować windows 98 z win xp bez uźywania dyskietki startowej win 98 źeby mięc samego win 98
EL NINO:Pierwszy raz spotykam sie z autostartem BIOSa. Moze klawiatura wysiadla ? Sprawdzales na jakiejs innej ? Masz jakas dyskietke albo plyte w napedach ?
El Admino ma racje ..!!
Najpier powyciągaj jak sugeruje El. Nino..!!
Wyciag klawiaturkę i wystartuj !!
Jak pojawi się wpisz źe niet klawiarury (po angielsku) lub moźe się tez nic nie pojawić i system wystartuje ,,
To klawiature na smietnik ta obecną i po problemie..
Pozdro!!
Remi53na jakiej płycie tak się dzieje i co masz ustawione w opcji "Halt On" w STANDARD CMOS SETUP MENU
Teź mi to wygląda na wciśnięty/ zwarty klawisz "del" w klawiaturze – IMO jedyne wytłumaczenie takiego objawu
Pierwszy raz spotykam sie z autostartem BIOSa. Moze klawiatura wysiadla ? Sprawdzales na jakiejs innej ? Masz jakas dyskietke albo plyte w napedach ?
98 odpala potem czy nie ?
Napraw system odpalając z dyskietki i komendą setup /p f
Napraw system odpalając z dyskietki i komendą setup /p f
Strona 1 / 1