Pytanie do Admina Portalu CentrumXP.pl o design
Witam, jestem tu nowy a zaczynam nauke ASP.NET i C#.
Zafascynowal mnie design Waszej strony zwlaszcza piekne
górne Menu (z ikonkami).
Prosze o informacje chociaz ogólnikowe jak je zrobic.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
Czy tak trudno urzyć google wpisująć 'kurs java'?
Ja nie widze sensu kopiowania informacji z innych stron skoro nie ma problemu żeby je znaleść.
Uważasz, że miałem podstawy javy napisać w jednym poście?
Ale skoro już napisałeś ten 3 punkciki to znaczy, że do tego doszłeś. I najprawdopodobniej się szybko niezniechęcisz, więc jesteś ambitny i może takich ludzi właśnie świat potrzebuje.
edit: jeśli będziesz miał problemy ze jakimś skryptem to zawsze możesz zapytać w dziale Microsoft .NET, ale nie sądze iż będziesz dostawał dokładne odpowiedzi z zaznaczonym na czerwono TU!! tylko podpowiedź typu sprawdź ramki itp...
pozdrawiam.
A ja sadze, ze jak sie wie to sie odpowiada i pomaga. A jak nie, to sie plywa a nie zaklada "robaka na wedke".
(Napisz jak mi w zasadzie moze pomoc stwierdzenie: "a więc jeśli chcesz zrobić coś podobnego musisz znać minimum podstawy javy")
Gdybym znal podstawy tobym sie nie pytal i w ogóle nie bylbym na tym forum.
Sadzilem, ze tu jednak troche sie pomaga by wlasnie nabyc "tych podstaw".
W kazdym razie dziekuje za rady "filozoficzne" Prosze o rady merytoryczne lub zadne.
Tu się daję wędkę i robaki, nie rybę.
Przynajmniej ja to forum tak odczuwam.
Panowie odnosze wrazenie ze cos jest tu nie tak. Menu wyglada jak Ribbon bar z Office 2007 a wy mi mówiecie ze jest napisane w javascript?
Perzjrzalem plik menu.js ze zrodla strony i jakos mi to nie pasuje. byc moze jestem zwyklym "lamerem".
Ale czy to tak trudno, jak sie wie, napisac doslownie w postaci instrukcji, zrob to potem to itd.
jak na przyklad:
1. przejrzyj zrodlo strony.
2. sciagnij plik menu.js
3. poddaj go edycji, i tak dalej.
Oczywiscie moge sie mylic. Ale sadzilem, ze idea tego forum byla wzajemna pomoc i nauka. Czyzbym sie mylil?
Nie chciałem tego tak wprost pisać, ale właśnie o to chodziło. Jeśli masz podstawy JS aby wykonać takie menu, to z łatwością poradzisz sobie z pobraniem skryptów i rozgryzieniem jak to działa. Jeśli nie, to chyba jakikolwiek opis i tak nie pomoże. Musisz próbować, kombinować i się uczyć :-)
ze źródła strony najprawdopodobniej. pozatym nie możesz ot tak wszystkiego przeskoczyć.
powiedział ci że w javie jest to menu napisane, a więć jeśli chcesz zrobić coś podobnego musisz znać minimum podstawy javy.
jeszcze moge powiedzieć że google nie gryzie.
Kuba dziekuje bardzo ale..? Móglbys jasniej.
Jaki "odpowiedni" plik i "skad?"
(sorki ale pisalem jestem poczatkujacy!)
W JavaScripcie. Ściągnij sobie odpowiedni plik JS i przeanalizuj.
Strona 1 / 1
[quote=Small Mike]Czy tak trudno [b][color=red]urzyć[/color][/b] google wpisująć 'kurs java'? Ja nie widze sensu kopiowania informacji z innych stron skoro nie ma problemu żeby je [b][color=red]znaleść[/color][/b]. Uważasz, że miałem podstawy javy napisać w jednym poście? Ale skoro już napisałeś ten 3 punkciki to znaczy, że do tego [b][color=red]doszłeś[/color][/b]. I najprawdopodobniej się szybko [b][color=red]niezniechęcisz[/color][/b], więc jesteś ambitny i może takich ludzi właśnie świat potrzebuje. edit: jeśli będziesz miał problemy ze jakimś skryptem to zawsze możesz zapytać w dziale Microsoft .NET, ale nie sądze iż będziesz dostawał dokładne odpowiedzi z zaznaczonym na czerwono TU!! tylko podpowiedź typu sprawdź ramki itp... pozdrawiam.[/quote] Prawdopodobnie tak samo trudno jak u[b]ż[/b]yć słownika, żeby sprawdzić, czy się baboli nie robi. P.S: http://www.htmldog.com/articles/suckerfish/dropdowns/