PUSTY FOLDER "POŁĄCZENIA SIECIOWE"
Błagam pomóźcie, mam siec bezprzewodową, moja karta to wl–u350b (planet). Kiedy włączam kompa to folder jest pusty, nie widac w nim ikony połaczenia, poprostu nic. Żeby sie połączyc musze wyjąć i włozyc kabel od internetu z tyłu kompa i dopiero wtedy pojawia sie ikona, te dwa monitorki w dolnym prawym rogu i (chyba to jest program do obsługi sieci) Wirless Lan Monitor. Wtedy dopiero internet chodzi ale mam dosc wyciagania za kazdym razem kabla. Jesli znacie jakies rozwiązanie to pomóźcie. Sciągałem jakies niby nowe oprogramowanie do tego ale nic nie pomogło. Pozdro..
Odpowiedzi: 5
:arrow: Artykuły w Bazie Wiedzy Microsoft – 269019
Brak ikon folderu Połączenia sieciowe i telefoniczne
Opisany problem dotyczy :
System Microsoft Windows 2000 Server
System Microsoft Windows 2000 Advanced Server
System Microsoft Windows 2000 Professional,
ale moźe pomoźe i w Win Xp :roll: .
Brak ikon folderu Połączenia sieciowe i telefoniczne
Opisany problem dotyczy :
System Microsoft Windows 2000 Server
System Microsoft Windows 2000 Advanced Server
System Microsoft Windows 2000 Professional,
ale moźe pomoźe i w Win Xp :roll: .
Pawek:Uruchom kompa z odłączonym kablem i gdy ten się właczy dopiero wtedy podłącz go. Net będzie. Odłącz kabel i wyłacz komputer. Podłącz kabel znowu i włącz komputer – wtedy NET juź powinien być od razu. Mnie się tak kiedyś udało.
no niestety to nie podziałało. moźe to wina windowsa bo mam xp
kurde za bardzo to ja nie wiem na jakim chipie bo sie w tym nie zabardzo orientuje. ale sciągne to co pokazaes i zobacze co sie bedzioe działo... thx. jesli jeszcze móglbys jakos pomóc to daj mi znac ok? thx...
na jakim chipie jest ta twoja karta bo nie chce mi sie szukac jej opisu jesli na 8180 sprobuj tego
ftp://210.51.181.211/cn/wlan/rtl8180l/rtlsetup–8180(330).zip
ftp://210.51.181.211/cn/wlan/rtl8180l/rtlsetup–8180(330).zip
Tak po prostu się czasami dzieje... Teź tak miałem – jak jeszcze korzystałem ze skrzynki. Teraz jestem podpięty zwykłą skretką i nie mam problemu. W kaźdym rzie nawet jak miałem skrzynkę, to z czasem wszystko wróciło do normy.
Spróbuj tak:
Uruchom kompa z odłączonym kablem i gdy ten się właczy dopiero wtedy podłącz go. Net będzie. Odłącz kabel i wyłacz komputer. Podłącz kabel znowu i włącz komputer – wtedy NET juź powinien być od razu. Mnie się tak kiedyś udało.
Spróbuj tak:
Uruchom kompa z odłączonym kablem i gdy ten się właczy dopiero wtedy podłącz go. Net będzie. Odłącz kabel i wyłacz komputer. Podłącz kabel znowu i włącz komputer – wtedy NET juź powinien być od razu. Mnie się tak kiedyś udało.
Strona 1 / 1