Purityscan
Witam!
Moja kumpela załoźyła sobie neo. Oczywiście juź na drugi dzień w kompie było pełno szpiegów i innych syfów.
Usunąłem wszystko ale na drugi dzień pojawił się jakiś nowy. Jak na razie nei miałem dostępu do jej kompa..Wiem tylko, źe jest jakis badziew o nazwie " purityscan " i uniemoźliwa on normalną pracę przeglądarki.
Norton sobie z nim nie radzi (wskazuje jedynie ścieźkę)...tak samo ad–aware.
Usunięcie z DOS'a równieź nie pomaga.
Szukałem w necie ale zbyt wiele o tym purityscan nie piszą.
Ktoś moźe mi powiedzieć:) jakich kroków uzyć jak jutro pojde go usuwać:)
pozdrawiam
System XP PRO
Moja kumpela załoźyła sobie neo. Oczywiście juź na drugi dzień w kompie było pełno szpiegów i innych syfów.
Usunąłem wszystko ale na drugi dzień pojawił się jakiś nowy. Jak na razie nei miałem dostępu do jej kompa..Wiem tylko, źe jest jakis badziew o nazwie " purityscan " i uniemoźliwa on normalną pracę przeglądarki.
Norton sobie z nim nie radzi (wskazuje jedynie ścieźkę)...tak samo ad–aware.
Usunięcie z DOS'a równieź nie pomaga.
Szukałem w necie ale zbyt wiele o tym purityscan nie piszą.
Ktoś moźe mi powiedzieć:) jakich kroków uzyć jak jutro pojde go usuwać:)
pozdrawiam
System XP PRO
Odpowiedzi: 3
dobra dziś pójde i zobacze;)
Wczoraj dostałem wiadomość ze ilosc Adware i innych udziwnień sie namnoźyła
Wczoraj dostałem wiadomość ze ilosc Adware i innych udziwnień sie namnoźyła
:arrow: http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=17563&postdays=0&postorder=asc&highlight=purity&start=25
Zobacz ostatni post w tym topic`u.
Zobacz ostatni post w tym topic`u.
Eeeee tam. Brakloby tu miejsca na wklejenie wszystkich linkow :wink: .Smash:Szukałem w necie ale zbyt wiele o tym purityscan nie piszą.
Standardowych.Smash:Ktoś moźe mi powiedzieć:) jakich kroków uzyć jak jutro pojde go usuwać:)
1. Przegladnac msconfig i/lub procesy w Task managerze w poszukiwaniu "podejrzanych" wpisow/procesow. To samo w rejestrze w kluczach Run, RunOne, Runservice, itp.
2. Przeszukac google wpisujac nazwy tych plikow.
3. Pozbyc sie badziewia.
P.S. Wszystko w jednym masz w HiJackThis :wink: .
Strona 1 / 1