Pulpit zdalny z visty do windows server 2003
Witam,
mam dwa systemy na komputerze xp i viste. Z XP bez problemu moge się połączyć do windows server 2003 poprzez pulpit zdalny, natomiast z wisty wyskakuje mi komunikat: "Komputer zdalny rozłączył sesję z powodu błędu w protokole licencjonowania..." Gdzieś wyczytałem że trzeba na serwerze coś ustawić żeby z visty można było się logować, jednak nie wiem co.
Proszę o pomoc
Odpowiedzi: 8
O ile widzę, to nie działa od dawna.
Sugeruję posługiwać się linkiem do aktywnych tematów a unikniesz podobnych sytuacji.
Faktycznie nie popatrzyłem ale było późno.
Sorki
A tak na marginesie to czy powiadamianie o odpowiedziach działa bo nigdy nic nie dostałem na poczte?
Dzięki za odpowiedź
[color=darkred]I kolejny poślizg? Półroczny tym razem? [-x
Jeśli koniecznie chcesz pisać poradniki - proszę uprzejmie.
Zbierz je do kupy i daj na priv - jeśli nie mamy już takich - dopisze się do przyklejonego.[/color]
Ważne - muszą być dwie różne sieci np. serwer 192.168.0.x i zdalny 192.168.1.x ( przy takim połączeniu )
Dziwne, loguje się do sbs2003 z visty bez problemu ale najlepiej zrobić sobie połączenie VPN i dopiero pulpit zdalny.
W viście konfigurujesz połączenie PPTP (Point to Point Tunneling Protocol) wcześniej zrób to od strony serwera najlepiej jeżeli masz router z serwerem PPTP. Klikasz połącz na Viście podajesz użytkownika i hasło i po chwili masz drugie połączenie oprócz normalnego połączenia z internetem. next klikasz na pulpit zdalny i podajesz IP serwera za moment masz pytanie o logini hasło serwera. Wszystko na ten temat.
po połączeniu jesteś w sieci w której znajduje się serwer 2003 i robisz co chcesz od ponad roku to działa bez problemu.
Ważne - muszą być dwie różne sieci np. serwer 192.168.0.x i zdalny 192.168.1.x ( przy takim połączeniu )
[color=olive](opcja edytuj funkcjonuje na forum całkiem sprawnie - więc proszę jej używać - pozdrawiam Veers)[/color]
Tu taj zaglądałeś?
http://support.microsoft.com/kb/329896/pl
http://www.microsoft.com/poland/technet/prodtechnol/windowsserver2003/default.mspx
nie mam problemu z edytowaniem postów ale miałem problem z połączeniem internetowym, nacisnąłem raz a dodało się dwa razy. ale może coś podpowiecie w sprawie pulpitu zdalnego?
Kolega ma problem z edytowaniem postów?
Czy tworzenie dubli miało jakieś szczególne uzasadnienie?
Strona 1 / 1