Pulpit Zdalny...Proszę o pomoc! Nagła sprawa!

Witam!

Więc tak:

Mój komputer znajduje się wewnątrz osiedlowej sieci i jak wiadomo kaźdy z nas ma tam jakieś wewnętrzne IP, mam zainstalowanego Windowsa XP Professional

Chce połączyć się za pomocą pulpitu zdalnego z komputerem który znajduje się w siedzibie firmy w której pracuje.

Łącze które mają to neostrada pod którą podpięte jest 9 kompów. Serwer stanowi router.

Mam IP w postaci xx.xx.xx.xx posiadam równieź nazwe komputera, konto na tym komputerze w Windowsie XP Pro oraz hasło do tego konta.

Nie ma tam źadnej domeny.

Gdy chce się z nim połączyć wyskakuje mi komunikat źe nie moźna się połączyć z komputerem zdalnym mimo tego źe jest napewno włączony i zalogowany an tego uźtkownika z którym się chce połączyć.

Prosze powiedzcie mi jak to zmienić.

Sprawa jest bardzo waźna, mam mało czasu na to...

Pozdrawiam
Case

Odpowiedzi: 1

Jesli jest router to nalezy go tak skonfigurowac aby przekierowywal on port dla pulpitu zdalnego na Twoj komputer wewnatrz sieci, i wtedy wpisujac IP sieci (nie komputera) dasz rade się polaczyc. Domyslny nr portu to chyba 3389 o ile dobrze pamietam. ew. mozesz poczytac informacje znalezione na google.
No i rodzi sie pytanie.. znasz IP komputera wewnatrz sieci.. czy znasz zewnetrzne IP ? oraz czy w wewnetrzenej sieci nie jest port ktorego bedziesz ewentualnie uzywal zablokowany?
dearc
Dodano
26.01.2005 13:59:56
case
Dodano:
25.01.2005 23:28:47
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1