Pulpit WinXP zaraz po zainstalowaniu
Witam,
Sytuacja przedstawia się tak, świeźo po instalacji WinXP (na czysty dysk) uruchamiam go i na pulpicie mam tylko ikonkę Kosza, wchodzę do Mój komputer poprzez menu start wciskam w górę do folderu Pulpit i widzę źe tutaj prócz Kosza powinny takźe widnieć ikonki Moich dokumentów, Mojego komputera, Otoczenia sieciowego i Internet Explorera.
Pytanie: Jak włączyć wyświetlanie tychźe ikon na pulpicie? :]
Sytuacja przedstawia się tak, świeźo po instalacji WinXP (na czysty dysk) uruchamiam go i na pulpicie mam tylko ikonkę Kosza, wchodzę do Mój komputer poprzez menu start wciskam w górę do folderu Pulpit i widzę źe tutaj prócz Kosza powinny takźe widnieć ikonki Moich dokumentów, Mojego komputera, Otoczenia sieciowego i Internet Explorera.
Pytanie: Jak włączyć wyświetlanie tychźe ikon na pulpicie? :]
Odpowiedzi: 4
Podobno mozna :wink: :spoxmaster:ale czy moźna całkiem wyłączyć?
Dla uzytkownika – HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
Dla systemu – HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer
Wpis – NoRecentDocsHistory
Jako – REG_DWORD (DWORD Value)
O wartosci – (0 = disable restriction, 1 = enable restriction)
OK, tyle źe teraz pokazuje mi w menu start Moje ostatnio otwarto dokumenty, a wiadomo z jakich powodów :D nie chce źeby sie pokazywały, da się to jakoś usunąć? Wiem, źe moźna je czyścić z właściwości menu start (albo ręcznie) ale czy moźna całkiem wyłączyć?
OK, tyle źe teraz pokazuje mi w menu start Moje ostatnio otwarto dokumenty, a wiadomo z jakich powodów :D nie chce źeby sie pokazywały, da się to jakoś usunąć? Wiem, źe moźna je czyścić z właściwości menu start (albo ręcznie) ale czy moźna całkiem wyłączyć?
Prawy przycisk myszki na menu start–właściwości–klasyczny menu start.
Strona 1 / 1