pulpit windows xp
mam wielki problem :!: :!:
miałam pare wirósów w kompie w tym trojana .gdy je usunęłam otwierając internet wyświetlała mi sie niebieska strona na której był tekst napisany po angielsku, a na pulpicie pokazał się jednolity kolor.mianowicie niebieski.teraz nie moge ustawić źadnej tapety.nie wiem co sie dzieje :?: :( nie moźna ustawić źadnej tapety tylko moźna zmienić kolor na pulpicie.
proszę o szybką odpowiedź :!: :!: :!:
miałam pare wirósów w kompie w tym trojana .gdy je usunęłam otwierając internet wyświetlała mi sie niebieska strona na której był tekst napisany po angielsku, a na pulpicie pokazał się jednolity kolor.mianowicie niebieski.teraz nie moge ustawić źadnej tapety.nie wiem co sie dzieje :?: :( nie moźna ustawić źadnej tapety tylko moźna zmienić kolor na pulpicie.
proszę o szybką odpowiedź :!: :!: :!:
Odpowiedzi: 2
Poniewaź FAQ nie działa poprawnie dlatego zacytuję:
To równieź moźe być pomocne.
8) Pozdro.
Bobi:Zablokowana zmiana tapety pulpitu
Pierwsza rzecz która naleźy sprawdzić, edytor rejestru (regedit), klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, i jeśli jest skasuj wartość Wallpaper
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop, to samo z NoChangingWallPaper, bądź cały klucz jeśli znajduja się tam dodatkowe wartości.
Dla Windowsa XP Professional:
gpedit.msc (Edytor zasad grupy) Konfiguracja uźytkownika Szablony administracyjne Panle sterowania Ekran, wyłączyć Zapobiegaj zmianie tapety.
To równieź moźe być pomocne.
8) Pozdro.
Zapewne nadal masz wirusa, przeskanuj sobie kompa jakimś antywirusem i na przyszłość – ściągnij (lub kup) sobie firewalla (są darmowe, więc z tym nie będzie problemu, wystarczy poszukać) i miej go włączonego. Teraz co prawda nic Ci to nie pomoźe, ale po wyleczeniu kompa pomoźe Ci nie złapać innych wirusów.
Strona 1 / 1