pulpit windows xp

mam wielki problem :!: :!:

miałam pare wirósów w kompie w tym trojana .gdy je usunęłam otwierając internet wyświetlała mi sie niebieska strona na której był tekst napisany po angielsku, a na pulpicie pokazał się jednolity kolor.mianowicie niebieski.teraz nie moge ustawić źadnej tapety.nie wiem co sie dzieje :?: :( nie moźna ustawić źadnej tapety tylko moźna zmienić kolor na pulpicie.
proszę o szybką odpowiedź :!: :!: :!:

Odpowiedzi: 2

Poniewaź FAQ nie działa poprawnie dlatego zacytuję:
Bobi:
Zablokowana zmiana tapety pulpitu

Pierwsza rzecz która naleźy sprawdzić, edytor rejestru (regedit), klucz: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, i jeśli jest skasuj wartość Wallpaper
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop, to samo z NoChangingWallPaper, bądź cały klucz jeśli znajduja się tam dodatkowe wartości.

Dla Windowsa XP Professional:
gpedit.msc (Edytor zasad grupy) Konfiguracja uźytkownika Szablony administracyjne Panle sterowania Ekran, wyłączyć Zapobiegaj zmianie tapety.

To równieź moźe być pomocne.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
25.04.2006 20:15:54
Zapewne nadal masz wirusa, przeskanuj sobie kompa jakimś antywirusem i na przyszłość – ściągnij (lub kup) sobie firewalla (są darmowe, więc z tym nie będzie problemu, wystarczy poszukać) i miej go włączonego. Teraz co prawda nic Ci to nie pomoźe, ale po wyleczeniu kompa pomoźe Ci nie złapać innych wirusów.
Neus
Dodano
25.04.2006 20:11:22
natalka;–)
Dodano:
25.04.2006 20:06:01
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1