Przywracanie systemu
Witam!
W komputerze mam zainstalowane 2 OS: MW XP HE SP2 na partycji C oraz MW Vista na dysku D. Po przełączeniu systemu z XP na Vistę każdorazowo (dla bezpieczeństwa użytkowania) tworzyłem ręcznie punkt przywracania. I dzisiaj niespodzianka - próba utworzenia PP zakończyła się pojawieniem następującego komunikatu: "Nie można utworzyć zaplanowanego zadania z następującej przyczyny: zadanie nie jest obsługiwane (0x80070032)". System sam tworzy nadal PP - sprawdzilem po zainstalowaniu aktualnych poprawek. Szukałem w internecie informacji o tym błędzie ale nie znalazłem rozwiązania. Proszę o ew. pomoc - pozdrawiam.
Odpowiedzi: 3
Tak. Już chce uruchomić instalatora, już go załadałował, lecz gdy ma już go otworzyć to powinien być błękitny ekran i za około 2 sekundy wskoczyć okienko z opcjami odzyskiwania itp. W tym problem że pojawia się błękitne tło i nic więcej. Czekałem tak 30 minut i nic, gdy uruchomiłem Linuxa pokazał wszystkie dyski i całyu sprzęt. Jeszcze ważna sprawa z dysku instalacyjnego Win XP dzieje się podobnie co z Vistą, uruchamiam, każe nacisnąć dowolny przycisk, ładuje instalatora i czarny ekran.
Poradziłem sobie z problemem formatując dysk z Linuxa, następnie program instalacyjny windowsa pokazał już bezproblemowo opcje i dyski. Dziwne że firma taka jak MS w swoim najnowszym szyldowym produkcie ma instalatora który sobie nie zawsze radzi.
Mam problem z przywróceniem systemu Windows Vista na laptopie HP Pavilion. Usunąłem partycję HP Recovery, ale wcześniej nagrałem płytki. Problem jest takie że gdy chcę wgrać windows Vista ładuje instalatora a następnie jest błekitny ekran i nic więcej, stoi tak i nic. Płyty są dobre bo porzyczałem od kolegi który ma taki sam komputer i dzieje się to samo, laptop ma miesiąc.
-
[quote=emil0076] Płyty są dobre bo porzyczałem od kolegi który ma taki sam komputer i dzieje się to samo, laptop ma miesiąc.[/quote] bootowanie w pierwszej kolejności z napędu CD/DVD w BIOS-ie ustawione?
Podczepię się pod temat: chcę zrobić przywracanie systemu na np 22.08.2007, komputer pokazuje mi ostatnie dwa dni - nie umiem zrobić punktu przywracania wcześniejszego, jak to się robi i czy jest to mozliwe?
Strona 1 / 1