Przywracanie systemu???

W kalendarzu z punktami przywracania systemu nie mogę wybrać poprzedniego i następnego miesiąca. Nie działają przyciski.Jest tylko aktualny miesiąc z zaznaczonymi punktami przywracania.Co się stało? Dlaczego to nie działa? Jak to naprawić? Pomóźcie będe :D

Odpowiedzi: 12

Northon Ghost i po sprawie
Bartuch
Dodano
22.08.2003 12:50:54
jet_sys:
Na ogół nie ma potrzeby zmiany ustawień domyślnych funkcji przywracanie systemu. Operacje, o których tu wspomnę, związane są z modyfikacja rejestru. Zmiana ustawień moźe spowodować nie moźność przywrócenia systemu lub jakiś inny krach.

Domyślnie system tworzy punkty przywracania, co 24 godziny. W kluczu:
"HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSystemRestore"
zmienna "RPGlobalInterval" określa liczbę sekund, po których tworzony jest punkt przywracania systemu.

Domyślnie punkty przywracania kasowane są po 90 dniach chyba, źe brakuje miejsca na ich przechowywanie. Czas przechowywania punktów przywracania określa w sekundach zmienna "RPLifeInterval", znajdująca się w wyźej wspomnianej gałęzi rejestru.
    Dzięki za informacje W rejestrze jest wszystko ok.Niestety dalej nie wiem dlaczego mi się nie chcą przewijać miesiące.
stj
Dodano
21.08.2003 03:28:43
Zgadzam się z tym, źe tylko niektóre rzeczy udają sie Microsoft.
A tak powaźnie, są jakieś konkretne pytania?
jet_sys
Dodano
19.08.2003 21:57:25
godunow:

Takze te 2 minuty toś pan moderatozre z lekkaa przesadził..
Pozdrawiam

Aleź nie, bo odrazu po wystąpieniu błędu robię przywracanie z najbliźszego punktu. Oczywiście im dalej tym dłuźej, ale powyźej 5 minut jeszcze nigdy nie miałem.
SLAY3R
Dodano
19.08.2003 21:32:20
Nigdy nie ma gwarancji, źe po przywróceniu systemu zastaniemy konfigurację nas zadowalającą. Dla przykładu: konta utworzone po punkcie przywracania, zostają utracone w ten sposób, źe nie moźna się do nich zalogować.
Takich niespodzianek jest więcej. Z racji ich liczby, będę odpowiadał tylko na konkretne pytania, które zawierają moźliwie szczegółowy opis przeprowadzonych działań.
jet_sys
Dodano
19.08.2003 20:38:00
SLAY3R:
A ja uwaźam wręcz przeciwnie. Przywracanie to bardzo dobra, i perzydatna rzecz, bo np. z jakiejś głupoty nie będę tracił czasu na reinstalowanie systemu. A tak 2 minuty przywracania i system chodzi dobrze.

Przywracałem ostatnio system na kompie
1700 celron 256 RAMu– trwało to 45 minut (przywracanie do stanu prze 6 miesięcy..!! (mocno–pokopany system) i teź to nie chodzi jak trza..
Trza by przeinstalować... (tyle tyko ze to firma i nie ma kiedy)
Takze te 2 minuty toś pan moderatozre z lekkaa przesadził..
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
19.08.2003 20:14:42
No tak, tylko nikt – przez uprzejmość – nie mówi, źe "nie moźność" pisze się razem. Czytacie czasem, czy nie? Im więcej uwagi, tym mniej błędów w systemie.
Tak przy okazji: Jeśli odzyskanie systemu przekracza 24h, to nie warto się z tym męczyć. Chyba, źe ktoś ma szczególne powody!!!.
jet_sys
Dodano
19.08.2003 20:07:26
A ja uwaźam wręcz przeciwnie. Przywracanie to bardzo dobra, i perzydatna rzecz, bo np. z jakiejś głupoty nie będę tracił czasu na reinstalowanie systemu. A tak 2 minuty przywracania i system chodzi dobrze.
SLAY3R
Dodano
19.08.2003 19:24:37
Jestem tego samego zdania, co godunow. Pierwszą czynność jaką wykonuję po zaistalowaniu systemu, to wyłączenie przywracania systemu :lol: Nie wierzę w skuteczność tego urządzenia. Gdy coś zaczyna się powaźnie krzaczyć robie sobie formacik dysku i od nowa wio :D .Na szczęście bardzo rzadko dochodzi do takiej sytuacji... 8) Chociaź ostatnio to się nawojowałem z moim kompem :? Nic tam. POZDROWIONKA 2ALL :!:
Pawek
Dodano
19.08.2003 19:19:10
Ciekawi mnie jak U WAS panowie..
Ja wole pliki przydatne nagrać na CD zarchiwizować (dokumenty)I(mozna na innej partycji)
I jak windows krzaczy go wykasować. Nie bawić się w przywracenie..
Nie szybciej i dysk się oczyści się ze śmieci
POzdrawiam
Anonymous
Dodano
19.08.2003 17:42:06
Na ogół nie ma potrzeby zmiany ustawień domyślnych funkcji przywracanie systemu. Operacje, o których tu wspomnę, związane są z modyfikacja rejestru. Zmiana ustawień moźe spowodować nie moźność przywrócenia systemu lub jakiś inny krach.

Domyślnie system tworzy punkty przywracania, co 24 godziny. W kluczu:
"HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSystemRestore"
zmienna "RPGlobalInterval" określa liczbę sekund, po których tworzony jest punkt przywracania systemu.

Domyślnie punkty przywracania kasowane są po 90 dniach chyba, źe brakuje miejsca na ich przechowywanie. Czas przechowywania punktów przywracania określa w sekundach zmienna "RPLifeInterval", znajdująca się w wyźej wspomnianej gałęzi rejestru.
jet_sys
Dodano
19.08.2003 14:01:44
Dysk C. Miejsca na przechowywanie kopji przeznaczam maksymalnie.Jak zmienić częstotliwość tworzenia punktów? Nic o tym nie wiem.
stj
Dodano
18.08.2003 02:36:17
stj
Dodano:
18.08.2003 02:10:11
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1