Przywrócenie partycji recovey
Podczas pierwszego uruchomienia netbooka (samsung N150) na zewnętrznym dysku program recovery solution wykonał kopie systemu. Pod windowsem została usunięta partycja recovery ze względu, że brakowało mi miejsca na dysku. Jedank muszę przeinstalować system i po zainstalowaniu porgramu recovery program informuje mnie: na dysku twardym nie wykryto obszaru przywracania Samsung. Zrobiłem kolejną partycję 20GB z nazwą recovery i przegrałem na nią kopię zapasową systemu, ale to również nie pomaga - nawet jeśli wybiorę F4 podczas uruchmiania dysku (opcja przywracania). Wysłałem zapytanie odnośnie otrzymania płyty recovery dla mojego komputer, ale otrzymałem informację że firma Samsung nie sprzedaje takich płyt i odesłali mnie do serwisu w warszawie gdzie Pan poinformował mnie, że wgranie ponowne partycji recovery to wydatek ok. 150 zł no i oczywiście trzeba wysłać komputer. Czy istnieje jakiś sposób na wykonanie takiej partycji samemu bo w sumie kopie posiadam ale na zewnętrznym dysku. Co gorsze laptop mój posiada wbudowany modem 3G a oprogramowanie iplus manager dla tego komputera firma plus jeszcze nie udostępniła i nie wiadomo kiedy będzie tak poinformował mnie konsultant. Sterowniki do modemu ściągnołem ze strony samsunga, ale mimo że chcę utworzyć nowe połączenie to wywala mi błąd w połączeniu mimo, że pin do karty jest wyłączony. Bardzo proszę o pomoc. Końcówki plików z kopii bezpieczeństwa w00,w01,w02,wcl,woo
Odpowiedzi: 1
To jest kopia (obraz) partycji użytkowej. Bez obszaru recovery po prostu nie masz oprogramowania, które obsłuży pliki obrazu.
Możesz to oczywiście "obejść" - stosując się do instrukcji podanych przez [url=http://www.sammynetbook.com/forum/threads/8202-What%27s-in-your-Recovery-Partition?p=62194&viewfull=1#post62194]PanMan[/url]
Strona 1 / 1