Przywróć ikonki ulubionych
lubisz mieć ikonki w ulubionych pasujące do stronek, usunąłeś tempy a ikon zabrakło?
włącz ten programik, a najpierw zrób kopię ulubionych – tak na wszelkie licho.
Troszkę to potrwa, zaleźnie od ilości złych linków w ulubionych. Program ściąga ikonki do wybranego folderu i zmienia pliki .url w ulubionych tak, źeby explorer pobierał ikony z dysku
Dodałem wybór folderu + skopiowanie z tego starego
włącz ten programik, a najpierw zrób kopię ulubionych – tak na wszelkie licho.
Troszkę to potrwa, zaleźnie od ilości złych linków w ulubionych. Program ściąga ikonki do wybranego folderu i zmienia pliki .url w ulubionych tak, źeby explorer pobierał ikony z dysku
[DEFAULT]
BASEURL=http://www.centrumxp.pl/forum/
[InternetShortcut]
URL=http://www.centrumxp.pl/forum/
IconFile=c:***folder***www.centrumxp.pl.ico
IconIndex=0
Dodałem wybór folderu + skopiowanie z tego starego
Odpowiedzi: 4
Ten programik do wstawiania swoich skrotow ikon w zapisz/ otworz jako jest przydatny bo na co komu wiekszosc orginalnych w ogole nie przydatnych , a tak mozna sobie ustawic to z czego kto najczesciej korzysta i jest wygodnie :)
Następny tweaker 8)
Pozwala zmienić ikony(skróty) w oknie otwórz/zapisz jako... na 5 swoich. Potrzebne będą jakieś pliki ICO aby uźyć tego programu w aktualnej wersji
Cała sztuczka polega na dodaniu kilku wpisów w
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\comdlg32\Placesbar
utworzeniu plików Desktop.ini i zarejestrowaniu nowych folderów jako shellowych
Pozwala zmienić ikony(skróty) w oknie otwórz/zapisz jako... na 5 swoich. Potrzebne będą jakieś pliki ICO aby uźyć tego programu w aktualnej wersji
Cała sztuczka polega na dodaniu kilku wpisów w
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\comdlg32\Placesbar
utworzeniu plików Desktop.ini i zarejestrowaniu nowych folderów jako shellowych
Widzę źe odpowiedź na privie nie doszła, nie chciałem nabijać posta (haha), ale daję znak, źe juź zmieniłem progsa aby dało się wybrać folder.
Dałem koledze ten program a on wybrał folder /ulubione haha i się dziwi źe ma listę ulubionych aź do podłogi, a w tym pliki ikon 8)
Dałem koledze ten program a on wybrał folder /ulubione haha i się dziwi źe ma listę ulubionych aź do podłogi, a w tym pliki ikon 8)
Super :D Da się zmienić tego foldera do ikonek c:icons na inny :?:
EDIT:
No teraz to jest git.
Czy to program twojego autorstwa :?: Jeśli tak to powiem tylko "Małe a cieszy" :)
EDIT:
No teraz to jest git.
Czy to program twojego autorstwa :?: Jeśli tak to powiem tylko "Małe a cieszy" :)
Strona 1 / 1