przyspieszanie pracy WinRara ?
mam pytanie czy da się jakoś przyspieszyć wypakowywanie plików? problem polega na tym źe mam plik .rar o rozmiarze około 2,5 giga i gdy wypakowuje to szacowany czas jest kilkanaście godzin. u kolegi jednak ten plik rozpakował się w około godzinę.
Odpowiedzi: 9
MetaVirus:Gry zazwyczaj biorą prawie 100% CPU, więc winrar przy włączonej grze pakował by 100 MB w ponad 24 godziny
Nom racja. Ale jakies kaciane... :D
damiancore:Moźesz jeszcze w druga stronę. Ustawiasz priorytet na najmniejszy, odpalasz gierke(albo porabiasz to co lubisz najbardziej) i zanim się obejzysz pół dnia zleci :D .
to teź dobry pomysł, oprócz tej goirki
Gry zazwyczaj biorą prawie 100% CPU, więc winrar przy włączonej grze pakował by 100 MB w ponad 24 godziny
reginard:no tak jeszcze jest szkoła:P
a procki to: mój Athlon 900mhz qmpel Athlon 2ghz.
aź takiej duźej nie ma róźnicy bez przesady:P
No wiesz.... jest róźnica między wykonywaniem 900000 cykli na sekunde a wykonywaniem 2000000 cykli na sekunde. Czyź nie?? :mrgreen:
no tak jeszcze jest szkoła:P
Moźesz jeszcze w druga stronę. Ustawiasz priorytet na najmniejszy, odpalasz gierke(albo porabiasz to co lubisz najbardziej) i zanim się obejzysz pół dnia zleci :D .
moźesz mu dać na zakładce procesu wyźszy priorytet, ale nie polecam bo ci się będzie strasznie system ciął.
Jedynym innym wyjściem jest chyba zmiana stopnia kompresji na mniejszy
Jedynym innym wyjściem jest chyba zmiana stopnia kompresji na mniejszy
hehehe, to jak winRAR szybko pakuje i wypakowywuje pliki zalezy najbardziej od tego jakiego masz procka, jesli masz Celine 400, a kumpel jakiegos Athlona FX–57 to wcale nie dziwota ze taki rozrzut czasowy :wink:
wiec moze zamiesc jakas wzmianke o obu platformach...
wiec moze zamiesc jakas wzmianke o obu platformach...
no wiem źe podaje ten czas w przybliźeniu ale jaka róźnica między godziną a kilkunastoma...
Zostawić kompa sam na sam z tym problemem :P
Niech całą moc poświęci na to rozpakowywanie.
P.S. Nie zawsze wierz temu ile tam pisze w tym przewidywanym czasie rozpakowywania :wink:
Niech całą moc poświęci na to rozpakowywanie.
P.S. Nie zawsze wierz temu ile tam pisze w tym przewidywanym czasie rozpakowywania :wink:
Strona 1 / 1