Przypisy dolne

Mam do poprawienia dokument worda,są w nim przypisy dolne.Niestety w kilku miejscach zdarzyło się tak źe część przypisów jest przenoszona na następną strone.Czy moźna to zmienić?

Odpowiedzi: 9

Znalazłem sposób na przypisy dolne. Odznaczyłem zgodność przypisów z W6/7 i zapisałem jako Domyślny. Od tego czasu wszystko w porządku.
GK
Dodano
02.12.2004 20:27:35
Niestety, przechodzenie przypisów na drugą stronę jest prawidłową normą. :?
Wadą Worda jest obserwowana prze Ciebie niestabilność czcionki w rozbudowanych, wielokrotnie edytowanych dokumentach. :shock: Żadne czary tu nie pomogą. Spróbuj w miejsce opisu obrazka wsadzić pole tekstowe. Sorry, źe nie pomogłem. :cry:
piotr1958
Dodano
30.11.2004 14:58:53
Znowu mam problem.Nie wiem co się dzieje ale mam dokument w którym jest kilkanaście przypisów dolnych i trzy z nich przechodzą na nstępną stronę. W opcjach odznaczam zgodność z word 6/7 i przypisy są na jednej stronie,zapisuję plik i po ponownym otwarciu znów przypisy są na dwóch stronach a zgodność z w 6/7 ponownie jest zaznaczona. Dlaczego tak się dzieje,jak to naprawić?
Inny problem w tym dokumencie to opis pod jednym z rysunków słowo źródło jest z krzaczków,poprawiam je i po zapisaniu i otwarciu znów są krzaczki.
GK
Dodano
30.11.2004 13:59:02
... aha, wcześniej w sekcji następnej trzeba wyłączyć "Przełączanie łączy nagłówków/stopek" by usunięcie numeracji z sekcji poziomej nie przeniosło się na następną sekcję.
piotr1958
Dodano
26.10.2004 22:15:03
Niestety, nie. :cry:
W kaźdym razie, mi nie jest znana taka moźliwość.
Osobiście w obrębie sekcji poziomej usuwałem numerację strony, a stronę numerowałem "ręcznie" drugi raz wsadzając do drukarki i puszczając w Wordzie pustą jedną stronę ponumerowaną ("Format ... –Rozpocznij od:") źądanym numerem. :?
piotr1958
Dodano
26.10.2004 20:26:18
Strona bardzo ładnie się odwróciła ale niestety numeracja została naniej w prawym dolnym rogu(co po wydrukowaniu będzie inaczeł wyglądało niź pozostałe).Czy moźna numeracje obrócić o 90 stopni?
GK
Dodano
26.10.2004 15:45:56
W obrębie danej sekcji, moźna zmienić orientację strony. Naleźy za pomocą: Wstaw–Podział–Typy Podziałów sekcji–Następna strona wstawić dwie sekcje; przed zmianą orientacji strony i po jej zmianie (w celu powrotu do porzedniej orientacji). Taki dokument moźna drukować w całości, bez stosowania zakresów drukowania i zmieniania orientacji papieru w drukarce. :wink:
piotr1958
Dodano
23.10.2004 13:42:57
GK:
Jeszcze przy okazji źeby nie zakładać nowego tematu.Mam dokument w którym wszystkie strony są "pionowo" i muszę kilka zrobić tak źe rysunek będzie w układzie poziomym i pod nim podpiś.Mam nadzieję źe zrozumieliście o co michodzi.Teraz jak dam zmianę układu strony to zmieniają mi się wszystkie strony.

Najpierw wez ustaw orientacje na pionowa pozniej Plik/Drukuj :arrow: Zakres stron/Strony i po przeciku podaj numery stron ktore maja byc pionowe oddzielone przecinkiem(,)

Jesli praca jest obszerna
Nie jestem pewien ale jesli masz kilka ston po rzad poziomych/pionowych to zastosuj zakres np. 11–15,17,19 itp.
Sprawdz czy tak jest albo wpisz od reki wszyskie

Analogicznie z poziomymi
Bobi
Dodano
23.10.2004 10:53:23
Jeszcze przy okazji źeby nie zakładać nowego tematu.Mam dokument w którym wszystkie strony są "pionowo" i muszę kilka zrobić tak źe rysunek będzie w układzie poziomym i pod nim podpiś.Mam nadzieję źe zrozumieliście o co michodzi.Teraz jak dam zmianę układu strony to zmieniają mi się wszystkie strony.
GK
Dodano
23.10.2004 10:31:24
GK
Dodano:
22.10.2004 15:33:35
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1