Przycisk czyszczenia określonego pola w excelu

Mam pytanie jak zrobić przycisk aby po naciśnięciu czyścił komórki (B8:F30)
Narazie przycisk zrobiłem i dalej stoję to juź dla mnie wyźsza szkoła jazdy. Moźe ktoś mnie nakieruje.

I przy okazji pytam się jeszcze o taką prostą pewnie sprawę. Mam 10 arkuszy jak skopiować to samo do następnych z 1 ale tak aby zachował wysokości i szerokości tak jak mam w 1 arkuszu.

Odpowiedzi: 6

Dziękuje za podpowiedzi.

Drukowało mi dlatego źe miałem z boku dane do pola kombi, teraz umieściłem je na osobnym arkuszu i jest wszystko w porządku.

Mam jeszcze jedno pytanie.Zrobiłem ten przycisk i wszystko ładnie mi czyści z określonego obszaru ale jak zrobić taki drugi aby czyścił to co jest w polach kombi.
mintaj_mintaj
Dodano
09.12.2004 09:17:22
Zaznaczasz interesujący Cię obszar do drukowania.
Plik Obszar wydruku Wyznacz obszar do druku
(lub usuń kolumny i wiersze w których coś robiłeś, a program myśli, źe trzeba to wydrukować))
piotr1958
Dodano
08.12.2004 12:57:42
Wielkie dzięki. Mogę powiedzieć źe było to dosyć łatwe no ale jeszcze trzeba wiedzieć jak to zrobić!

Mam jeszcze jedno pytanie ciągle drukują mi się 2 strony a na drugiej nic nie ma jak się pozbyć tej drugiej.
mintaj_mintaj
Dodano
08.12.2004 12:35:03
Wiec po kolei
Narzedzia/Makro >> Zarejestruj nowe, nazwa itp
Potem zaznaczasz zakres B8:F30 i delete
Pozniej Narzedzia/Makro >> Zatrzymaj rejestrowanie
Teraz wstaw jakis obraz i PPM przypisz makro
Bobi
Dodano
07.12.2004 18:39:49
1. A jak te makro stworzyć.
Jestemm juź na etapie zamówienia penych lektur ale zaczym zrozumię z czym to się je to trochę mine czasu. Moźe znacie jakieś miejsca gdzie są gotowe takie makra.

2. Dzięki – skopiowałem tak jak chciałem.
mintaj_mintaj
Dodano
07.12.2004 18:33:17
Zarejestruj makro.
Jeśli będziesz kopiował cały arkusz program przeniesie Ci formatowanie szerokości i wysokości (źeby zaznaczyć cały arkusz musisz nacisnąć nieopisany prostokąt powyźej wiersza 1 z lewej strony kolumny A); źeby nie powtarzać poleceń wklej moźesz dla tej czynności zgrupować arkusze.
:roll:
piotr1958
Dodano
07.12.2004 10:33:38
mintaj_mintaj
Dodano:
07.12.2004 00:20:40
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1