Przycinanie sie na Call Of Duty
Witam wszystkich.
Mam maly problem, otoz zaczalem grac ostatnio w gre Call Of Duty, ale moj komp strasznie sie muli, w zasadzie to nie tylko na tej grze, ale na wiekszosci. W zwiazku z tym mam pytanie, czego to moze byc wina, parametry mojego kompa to: AMD 2,6G, 256M RAM, Nvidia4 MX 64, system XP Pro. Fakt ze ustawilem grafe w tej grze prawie na maxa, ale mysle ze przy tym procesorze powinno chodzic plynnie. W czym moze tkwic problem, za malo pamieci, czy moze karte graficzna nalezy wymienic.
Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam maly problem, otoz zaczalem grac ostatnio w gre Call Of Duty, ale moj komp strasznie sie muli, w zasadzie to nie tylko na tej grze, ale na wiekszosci. W zwiazku z tym mam pytanie, czego to moze byc wina, parametry mojego kompa to: AMD 2,6G, 256M RAM, Nvidia4 MX 64, system XP Pro. Fakt ze ustawilem grafe w tej grze prawie na maxa, ale mysle ze przy tym procesorze powinno chodzic plynnie. W czym moze tkwic problem, za malo pamieci, czy moze karte graficzna nalezy wymienic.
Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
dzieki
Poczytaj moją odpowiedź w tym temacie.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9143
Ale to tylko moja skromna opinia :D .
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=9143
Ale to tylko moja skromna opinia :D .
Fajnie dzieki za podpowiedz.
Tak tez pomyslalem ze bedzie warto ja wymienic, tylko orientujesz sie na jaka? Chodzi mi o karte w miare tania, a le oczywiscie nie droga :) powiedzmy taka aly gierki normalnie chodzily bez zacinania i bylo wyjscie TV–out? A tak poza tym juz myslalem ze to jest wina kosci pamieci.
Pozdrawiam
Tak tez pomyslalem ze bedzie warto ja wymienic, tylko orientujesz sie na jaka? Chodzi mi o karte w miare tania, a le oczywiscie nie droga :) powiedzmy taka aly gierki normalnie chodzily bez zacinania i bylo wyjscie TV–out? A tak poza tym juz myslalem ze to jest wina kosci pamieci.
Pozdrawiam
Jasne :!:
Ten gf4mx,to najprostsza i najtansza wersja tej karty.
To grzech źe nadali temu modelowi nr. 4,wystarczy to porównać z gf4 ti 4200 lub 4600 ,mx to poraźka.
Sprawdź teź sobie wynik w 3dmarku 2001.
Ten gf4mx,to najprostsza i najtansza wersja tej karty.
To grzech źe nadali temu modelowi nr. 4,wystarczy to porównać z gf4 ti 4200 lub 4600 ,mx to poraźka.
Sprawdź teź sobie wynik w 3dmarku 2001.
witam ponownie.
Wiec uwazasz ze zmoana karty GeForce 4 na cos epszego powinno zalatwoc sprawe?
Pozdrawiam
Wiec uwazasz ze zmoana karty GeForce 4 na cos epszego powinno zalatwoc sprawe?
Pozdrawiam
Zgodze sie, grafa nie wyrabia. Przed zmiana mojego GF 4 MX 440 na FX 5600 tez z zalem patrzylem na zacinajaca sie grafe w gierkach (a porocek mam mocny – AlthonXP 2800+).
Przy procesorze powinno chodzić ,ale przy tej grafice nie :D.
Za słaba karta źeby w takie gry grać w wysokiej rozdzielczości i detalach.
Za słaba karta źeby w takie gry grać w wysokiej rozdzielczości i detalach.
Strona 1 / 1