Przycinanie sie kompa
Witam
Mam dziwny problem z komputerem. Podczas pracy czy tez grania nastepują pojedyncze przycinania sie, tak jakby cos czytał. Kursor myszy podczas ruchu zacina sie ,gry przystają na bardzo krotka chwile, podobnie jest podczas słuchania muzyki. Jest to sssstrasznie irytujące. Dodam ze ostatnio wymienilem w nim karte graficzną, dzwiekową i ram. Prawdopodobnie (choc sam juz nie wiem) to ktores z tych urządzen tylko ktore? Moze mial juz ktos podobny przypadek?
Mam dziwny problem z komputerem. Podczas pracy czy tez grania nastepują pojedyncze przycinania sie, tak jakby cos czytał. Kursor myszy podczas ruchu zacina sie ,gry przystają na bardzo krotka chwile, podobnie jest podczas słuchania muzyki. Jest to sssstrasznie irytujące. Dodam ze ostatnio wymienilem w nim karte graficzną, dzwiekową i ram. Prawdopodobnie (choc sam juz nie wiem) to ktores z tych urządzen tylko ktore? Moze mial juz ktos podobny przypadek?
Odpowiedzi: 12
Ale mi sie wydaje ze to nie program (Prog DVB) jest przyczyną, mam go juz bardzo długo. Wczesniej tak sie nie dzialo. Chyba ze teraz cos mu odbilo...
Ja to tam nie wiem, ale program do TV wypadaloby zmienic.
No to teraz moja praca na kompie bedzie zaczynała sie od właczenia TV?
Nie dziwne. Co do kart TV i programow ktore ja obsluguja, pisalem tutaj juz dawno temu. Sterowniki, MoreTV, itd...
Bateria mozliwe ze i jest słaba ale to mniej wazne. Heh Petelek na kablach tez nie ma :P Temperatura procesora (Celeron 2,0) – 37 stopni wiec chyba oki. Jednak zauwazyłem cos innego: gdy ogladam tv z karty satelitarnej to tam nie ma takowych przycinek. Co najlepsze po wyłaczeniu programu do tv zacinanie znika całkiem i wszystko ladnie pieknie chodzi...Dziwne :/
Baterie wymien, bo widocznie jest juz "slaba". Chyba ze masz gdzies petelke na kabelku i prad nie moze tak szybko przejsc :wink: .
Komp w srodku czysty czy moze 3cm kurzu na plycie i podzespolach lezy ? Jesli zauwazysz "przycinanie", wejdz do BIOSa i sprawdz temperature CPU.
Komp w srodku czysty czy moze 3cm kurzu na plycie i podzespolach lezy ? Jesli zauwazysz "przycinanie", wejdz do BIOSa i sprawdz temperature CPU.
Dzis, gdy włączyłem kompa nie bylo przyciec czyli prawdopodobnie jest to wina grzania sie jakiegos podzespołu. Czy moze to byc związane tez z zasilaczem (Codegen 300W). Drugim problemem jest to ze ciagle spoznia mi sie zegarek w windows. Nie jest to chyba bateria bo ustawienia biosu sie trzymają...
Wyłączyłem to indeksowanie dysku i nadal są te durne szarpnięcia!
Tak, to Xp na partycji ntfs. Gdzie mam szukac tego indeksowania? Te podzespoły, ktore dodałem do kompa to: soundblaster live 24bit, grafika nvidia gforce4 mx 440 agp8x , i dwie kosci ddr 256 pc3200 333mhz. Płyta główna: SiS P4S5A/DX
Na slepo, jesli to XP na NTFSie – wylacz indeksowanie dyskow.
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=22587
Widze nikt mi nie pomoze... :/
Strona 1 / 1