Przycinanie filmow dvix,brak płynności w obrazie

Witam
Mam problem z odtwarzaniem filmow dvix,a mianowicie chodzi o to ze moj komp ma problem z odtwarzaniem filmów.Przycinaja sie wszystkie odtwarzanena nim filmy, tzn.obraz nie jest płynny tak jak bym sobie tego zyczył. Próbowalem zmieniac kodeki,odtwarzacze pozamykałem wikszosc programow i dalej to samo!!!
Ludzie w was jedyna nadzieja na to zebym mogł sobie spokojnie siasc pred kompem i ogladnać film.
Prosze poratujcie bo nie wiem co mam zrobic,czekam na jakas pomoc i z góry dziekuje.

Odpowiedzi: 14

tuczko:
ok pozmieniałem i i nie udało sie nic zmienic,
pozmieniales wszystko ale czy nowe ustawienia sie zastosowaly nie raz jak sa poustawiane tryby pio i je zmienisz na dma to nie zadziala w tym wypadku odinstaluj oba kontolery i uruchom ponownie komputer kontrolery same sie zinstaluja i ustawia na tryb dma. daj szybko znac
p.s powiedz jeszcze bo nie napisales jaie tryby masz aktualnie poniewaz jezeli jest to pio to nie ma co dalej pisac tylko rob jak ci wyzej napisalem
Przemysław Zawadzki
Dodano
28.02.2006 14:18:30
Po przemyśleniach, kilka rzeczy mi do głowy przychodzi.
1.coś się IMO przegrzewa, moźe pozatykane są kurzem otwory, gdzie dmuchają wiatraki. Kurzem zawalone moźe być teź w środku – pomocy w otwarciu i wyczyszczeniu wnętrza mógłby udzielić ktoś oblatany w temacie
2. Ciekawe czy tak było od nowości, czy efekt wystapił później?
3. Dwie rzeczy zrobiłbym jeszcze napewno.
Przeinstalowałbym DirectX – a jesli nie pomogłoby, to ustawiłbym BIOS na wartości domyślne.
Więcej pomysłów póki co nie mam.
Seeker
Dodano
28.02.2006 14:00:52
Tak szarpią nie ma roźnicy z czego odtwarzam.
Kiedys sie jeszcze działo tak ze jak odłączylem kabel sieciowy to po minucie moze mniej to tak przycinało tak ze nie było sensu nic oglądać.
Teraz z tym kablem sie uspokoiło ale dalej przycina filmy tyle ze o wiele słabiej.
.
tuczko
Dodano
27.02.2006 22:59:13
Filmy z dysku twardego takźe szarpią?
spiderko
Dodano
27.02.2006 17:13:53
Pomocy nic nie pomogło, macie jeszcze jakies pomysły?
tuczko
Dodano
27.02.2006 14:57:04
to jest pavilion zv 6000 i ma wgrane wszystkie drivery ktore byly dołaczone
tuczko
Dodano
26.02.2006 17:38:43
tuczko co to za laptop?
I podstawowe pytanie, masz zainstalowane drivery do płyty gł tego laptopa?, dodawane zwykle w komplecie na płytce?
Jeśli ich nie wgrałeś , nie pomogę źadne kodeki i flitry . Poszukaj płytki, wrzuć do napędu i zainstaluj sterowniki
Seeker
Dodano
26.02.2006 17:25:36
ok pozmieniałem i i nie udało sie nic zmienic,
tuczko
Dodano
26.02.2006 17:18:50
wiec moze zacznijmy od poczatku odinstaluj wszystkie kodeki to napewno wiesz jak zrobic panel sterowania\dodaj usun programy\i pousuwaj tam wszystkie progrmy takie jak divx player divx codec ffdshow ac3 xvid poprostu wszystkie nastepnie wejdz na strone http://www.divx.com/divx/play/download/ isciagnij sobie ten program zainstaluj i sproboj urouchomic film jezeli bedzie dalej sie ciol to zrob tak prawym przyciskiem myszy kliknij moj komuter wybierz wlasciwosci pojawi sie okno z zakladkami wybierz z tego okna zakladke sprzet i odszukaj menedzer urzadzen jak go znajdziesz to go kliknij nastepnie rozwin w dzewie taki folder IDE ATA\ATAPI CONTROLER i kliknij prawym przyciskiem myszy primary ide i wybierz wlasciwosci zmien zakladke na rozszerzone ustawienia i sprawdz czy ktorys tryb nie nazywa sie pio nastepnie jezeli jakis tryb jest na pio to go zmien na dma i zastosuj zmiany tma jest jeszcze w tym folderze drugi kanal ide wiec jego rowniez sprawdz w ten sposob. i daj znac
Przemysław Zawadzki
Dodano
26.02.2006 13:39:55
Sorki ale jestem laik w kompach, jak mam zmienic ten tryb?
Z filmami jest tak ze odpalam je z twardego nie tylko z plytki,ale w obu przypadkach jest tak samo.
tuczko
Dodano
26.02.2006 13:27:46
wiec zrob tak oczywiscie domyslam sie ze filmy odpalasz z plyty cd wiec najprawdopodobniej wlaczyl ci sie tryb pio w takim wypadku zmien go na tryb dma wtedy powinno sie juz nie tak dziac jezeli to nie pomoze to daj znac!!
Przemysław Zawadzki
Dodano
26.02.2006 13:03:43
karte graficzna ATI MOBILITY RADEON Xpress 200 series,
procesor sempron 3000+ (1,8ghz).
karta pamieci 512.
kodeki juz mieniałem i na nic,nie mam pojecia moze laptop jest za słaby
tuczko
Dodano
26.02.2006 13:00:27
a moze konfiguracja ??? napisz jaki masz procesor ile pamieci i grafike!
Przemysław Zawadzki
Dodano
26.02.2006 10:24:04
Tuczko, takich tematów jest cała kupa, szukałeś ??
Winą moźe być np. za duźa ilość kodeków , zaleca sie wgranie jednej konkretnej paczki lub zestaw typu – divx ,xvid, ac3.
Duźo więcej w szukajce.
maq123
Dodano
26.02.2006 00:28:05
tuczko
Dodano:
26.02.2006 00:11:37
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1