Przy wychodzeniu z gry wiesza się!!!

:( Działałem juź na XP. i byłem z niego zadowolony na starym sprzęcie.Po zmodernizowaniu kopa (pentium4–1,6GHZ,pamięć DDR) zainstalowałem XP zaczęły się problemy. A mianowicie przy wychodzeniu z programów, głównie gier system się wiesza. Gry chodzą znakomicie lecz kiedy próbuje wyjść do systemu wyświetla się niebieski komunikat o błędzie i nic nie moźna zrobić. Jedynie restart z hebla. Wszystkie sterowniki są zainstalowane i nie ma problemów z działaniem urządzę. Czy to moźe być wina złej konfiguracji sprzętu? Wymieniłem kartę graficzną na GeForce FX5200 i działo się to samo. Z góry dziękuje za pomoc!!!

––– SLAY3R –––
Nie twórz identycznych topiców w róźnych działach. Jeden w zupełności wystarczy.
Ten drugi usunąłem.

Odpowiedzi: 5

no a mi się wydaje źe to jest wina DirectX–a, a szczególnie tego 9.0. Kiedyś miałem podobny problem z Train Simulatorem, w którego grałęm na Xp–eku i DirecktX–ie 9.0b. Kiedy ststem mi się juź skrzanił bo directx–a 9.0 nie da sie usunac od tak, sformatowalem kompa prenego ranka, wgralem od nowa windows xp i juz nie aktualizowalem directx–a, pozostawilem tego standardowego czyli 8
pzd.
special
Dodano
07.01.2004 02:28:38
Neo ma rację.
Było kilka poprawek które wręcz destabilizowały niektóre konfigi (gryzły się z k.muzycznymi itp.).
Było to opisane nawet w oficjalnych raportach Microsoftu.
Nawet SP1 na kilkunastu procentach kompów muli system.
I nie chodzi tu tylko o gry ,ale ogólne działanie.
To stwierdzenie nie jest wzięte z powietrza,ale z własnego doświadczenia i i postów ludzi którzy mieli z tym problemy.
Nie tylko na tym forum ale i na innych.
Perełki.
Moźe i jest kilka perełek,ale większość łat jest kompletnie niepotrzebna.
Ale to jest moje prywatne zdanie.
MarcinX
Dodano
05.01.2004 00:27:05
Gdybyś uwaźnie przeczytał na WindowsUpdate opisy niektórych poprawek to wiedziałbyś,źe poprawiają one wile problemów z Direct3d itp.Co ma w/g mnie znaczący wpływ na działanie systemu,a juź na gry to na pewno.Radzę przejrzeć WindowsUpdate ,a znajdziesz perełki ,które poprawiają zawieszanie się programów nawet po wychodzeniu z wygaszacza ekranu:)).A stwierdzenie,źe poprawka muli Ci kompa wydaje mi się troszke dziwne.Nie zdarzyło mi się jeszcze źeby po zainstalowaniu poprawki komp mi się mulił.
Anonymous
Dodano
04.01.2004 23:55:04
Jeźeli zainstalowałeś wszystkie poprawki z WindowsUpdate to nie powinno być takich problemów.Jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś to najwyźszy czas
i tutaj się nie zgodzę, 90% poprawek do windy nikomu na nic nie jest potrzebna, a wręcz przeciwnie, muli kompa, ja mam u siebie jedynie SP1 i łatę na blastera, nic więcej, i wcale nie uwaźam źebym miał system dziurawy albo źeby narzekac na jego szybkość. :D :D :D
neo340
Dodano
04.01.2004 17:36:27
Wydaje mi się,źe to wina albo płyty głównej,albo pamięci.Jedno z dwojga musi źle pracować.Jeźeli zainstalowałeś wszystkie poprawki z WindowsUpdate to nie powinno być takich problemów.Jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś to najwyźszy czas bo na niektórych sprzętach tylko instalacja ServicePacka likwidowała takie problemy.
bartucha
Dodano
04.01.2004 15:48:24
–chudy–
Dodano:
03.01.2004 18:19:54
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1