przy starcie nie moźe odnaleźć pliku c:windows.........

przy starcie systemu pojawia się komunikat: nie moźe odnaleźć pliku c:windowssystem32configsystem i komputer sie nie uruchamia.przy bootowaniu z instalki xp wybieram opcje napraw a nastepnie kopiuje brakujacy plik z katalogu c: epair tam gdzie o nim mówi komunikat i restartuje. Komp uruchamia sie bez przeszkód ale trzeba zainstalować od nowa sterowniki grafiki i portów usb.Proszę o wskazówki dlaczego tak się dzieje czy to przyczyna sprzętowa czy moźe jakaś inna. Komputer nowy, miesiąc temu kupiony.Ta przypadłość zdarzyła mi się juź 5 razy.

Odpowiedzi: 11

Mam podobny problem i z tego co zauwazylem jest to raczej problem sterownikow i wspolpracy ze sptrzetem(dirvers–hardware), dlaczego, juz mowie, mam karte TV
Lifeview i zawsze kiedy ogladam i np czytam CD. To mi sie wiesza, pare razy zdazyl mi sie podobny problem, co wam.
Piotr_trok
Dodano
05.10.2002 00:11:23
usunalem wszystkie partcje i calosc formatowalem
B3T0N
Dodano
02.10.2002 22:11:15
usunalem wszystkie partcje i calosc formatowalem
B3T0N
Dodano
02.10.2002 22:11:15
dobrze sprawdze go tak, tylko jakbys mógl to napisz mi czy robiles tak z calym dyskiem czy tylko z partycja na ktorej miales system. z gory dziekuje.
rokis
Dodano
02.10.2002 21:02:07
wiem ze to jest lameria , to co powiem ale radze ci zformatowac dysk .......ale sformatuj go ze 3 razy (nie szybkie formatowanie) i spisuj sobie za kazdym razem czy nie ubywa ci bajtow , jezeli bedzie ubywac – to znaczy ze to jest wina dysq twardego – mialem problem troche podobny do twojego lecz skontrolowalem go tym sposobem i udowodnilem kolesiom z servisu ze dysk jest padaka i ze predzej czy puzniej sie wysypie.......
B3T0N
Dodano
01.10.2002 18:46:05
wiem ze to jest lameria , to co powiem ale radze ci zformatowac dysk .......ale sformatuj go ze 3 razy (nie szybkie formatowanie) i spisuj sobie za kazdym razem czy nie ubywa ci bajtow , jezeli bedzie ubywac – to znaczy ze to jest wina dysq twardego – mialem problem troche podobny do twojego lecz skontrolowalem go tym sposobem i udowodnilem kolesiom z servisu ze dysk jest padaka i ze predzej czy puzniej sie wysypie.......
B3T0N
Dodano
01.10.2002 18:46:05
Mam dysk Seageta Baracuda 80GB ale to nie wina dysków bo wcześniej miałem Samsunga i Maxtora i to samo.To dzieje sie po powaźnej konfiguracji winxp. :roll:
Krystian
Dodano
01.10.2002 14:26:38
Jaki masz dysk twardy? Ja ten problem maiałem przy uźytkowaniu pieciu róźnych komputerow 2 x z systemem XP i 2x z systemem win2000 na trzech róźnych zestawach po przeanalizowaniu problemu okazało sie źe systemy sypały się tylko przy instalacji na dysku FUJITSU (zawsze ten sam dysk) inne dyski nawet tej samej marki są O.K. podobno jest to pierwszy z objawow sypania się dysku. Proponuję zmień dysk systemowy a ten przeznacz na dane i problem powinien się skończyć.
marrze
Dodano
30.09.2002 20:30:35
Jeśli ktoś wie co to jest będe bardzo ale to bardzo wdzięczny!!!
Z góry dziękuje
Mój email to vipergtsr@poczta.onet.pl :cry:
Krystian
Dodano
28.09.2002 21:50:30
To nie wina sprzętu tylko Xp.JA teź mam ten problem tylko 2 razy w tygodniu i mi nie butuje płyty
Krystian
Dodano
28.09.2002 21:47:16
Jesli to usterka regularna stawialbym na uszkodzenie sprzetu w pierwszej kolejnosci na kontroler dysku i sam dysk
mrsit
Dodano
20.09.2002 09:10:01
rokis
Dodano:
19.09.2002 21:59:47
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1