przy ładowaniu xp chce źebym wybierał uźytkownika

wgrałem jakieś zaległe aktualizacje i teraz jak mi sie odpala komp to najpierw pyta którego uźytkownika chcę uźywać (choć jest tylko jeden) muszę kliknąć na niego i dopiero wtedy uruchamia się dalej xp.jak zrobić źeby domyslnie ładował sie ten jeden uźytkownik.

2.z paska zadań znikneła mi ikonka z ekranikami przedtem była (pokazuje ona stałe źe stałe łącze jest właczone) jak zrobić źeby była znowu?

Odpowiedzi: 6

dokładnie tak dzięki za pomoc oprócz tego co napisałeś były jeszcze dwa pomocnik pulpitu i i jakiś zdalny wszystkie trzy usunąłem.i jest tak jak chciałem.Mam nadzieje źe nic złego przez to nie zrobiłem i ci "pomocnicy" nie są potrzebni.
Markus
Dodano
06.04.2004 22:31:53
uzytkownik laduje sie domyslnie jesli jest jedno konto (poza wbudowanymi Administrator i Gosc) i nie jest chronione haslem.
Prawdopodobnie podczas instalowania poprawek zostalo utworzone jakies konto, ktore nie jest widoczne na ekranie powitalnym. Np. zainstalowanie Framework .NET tworzy konto ASPNET.
Aby wszystko wrocilo do normy po prostu usun te zbedne konta.
W tym celu w uruchom... odpal: LUSRMGR.MSC
Tam wejdz na zakladke Uzytkownicy i usun wszyskie zbedne konta.
Powinno zostac tylko twoje, Administrator i Gość.
szmajchel
Dodano
06.04.2004 01:20:18
Po nacisnieciu Entera powinno pokazac sie okno w ktorym odhaczylbys "Aby uźywać tego komputera, uźytkownik musi wprowadzić nazwę uźytkownika i hasło".
EL NINO
Dodano
06.04.2004 00:20:04
W start – uruchom– wpisuje co kaźesz i nic sie nie dzieje.nic sie nie otwiera i nic się nie zmienia??? coś robię nie tak?
Markus
Dodano
05.04.2004 21:49:49
na to drugie niestety sama sie pojawiła coś się zmieniło u dostawcy i ona pokazywała źe jest nieaktywna jakby nie było połączenia z netem a było

Za porady dzięki
Markus
Dodano
04.04.2004 22:27:41
1. W Uruchom control userpassword2
2. We wlasciwosciach polaczenia zaznaczasz zeby pokazywala sie ikona na pasku.
EL NINO
Dodano
03.04.2004 21:54:40
Markus
Dodano:
03.04.2004 19:13:28
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1