Przeźucenie obrazu XP z ATA na SATA.??

No dobra ziomy. Czytałem, patrzyłem tu tam i nic.A moźe za mało. :?
A czy ktoś mi powie a moźe sam teź miał taki prob lem, a mianowicie w jaki sposób uaktywnić przekopiowany np.Paragonem, obraz systemu z jednego dysku ATA na dysk SATA i jak i co zrobić a moźe poprostu nie da rady odpalić takiego systemu po takiej operacji bo przecieź inna jest sekwencja startowa w rejestrze z jakiego sterownika ma to robić.A moźe cuś wystarczy tylko przekopiować. Wcie o co chodzi. (czyli zwięźlej mówiąc) przekopiować ze starego dysku ATA system o do nowego na SATA np.PAragonem bo przecie jest opcja kopiowania partycji)
PORADŹCIE.. DZIĘKI. :P – petrikko –

Odpowiedzi: 3

Obawiam się, źe nie będzie takiej siły, która zmusi system do startu.
Najprościej pewnie "naprawić" system na SATA , a potem tylko poprawki dograć.
Wszystko rozbija isę bowiem o F6 i podanie sterownika SATA instalatorowi. Przeciez obraz jest na dysku podpiętym do kontrolera , którego system nie obsługuje bez dodania drivera.
Nie wydaje mi się, by kombinacje z dodanie sterownika ,a potem przejsciem do konsoli coś dały, ale moźna posprawdzać – tyle, źe chyba mniej czasu zajmie naprawa, o której mowa w drugim zdaniu.
Rebe
Dodano
06.08.2005 11:57:52
.hmm.ba..no..i w tym jest szkopuł. :roll: .Myśle źe to wina sterownika..coś moźei da z tym zrobić...Za duźo instalowania mam.Chodzi mi system prawie rok bez zwiechy, ful softu i wieszcie mi źe duźo czasu trza będzie poświęcić.A ten experyment by duźo pomógł... :roll: .A prawde mówiąc juź zacząłem instalować co nieco.Ale działam narazie na starszym ATA.Moźe jednak pomału,pomału i tak sie obejdzie..Ale myśle źe jednak jest jakiś sposób...na kopie do SATA.hmm :?:
petrikko
Dodano
06.08.2005 02:16:29
J tak probowalem. Obraz takze zrobiny Paragon Drive Backup 6.0 i niestety za cholere, nie odpalilo systemu, ani bezposrednie kopiowanie z ATA na SATA, ani bezposrednie przywrocenie obrazu partycji na dysk SATA nie pomoglo. Trzeba bylo system na nowo stawiac juz na dysku SATA
mettal
Dodano
06.08.2005 01:14:27
petrikko
Dodano:
05.08.2005 21:22:58
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1