Przewidywane ceny systemów Windows Vista
Zapraszamy do komentowania aktualności: Przewidywane ceny systemów Windows Vista.
Odpowiedzi: 17
Windows Vista Ultimate:
- Największe wymagania - Vista Ultimate jako jeden z niewielu produktów na rynku będzie potrzebowała superszybkiego dysku twardego (jeśli nie chcesz spędzić godziny na wpatrywaniu się w ekran logowania(polecany MAXTOR 10 000 RPM)), procka 1,5 GHz(polecany dwurdzeniowy), karty graficznej 128 MB(polecana 256 z obsługą DirectX10) i 1 GB RAM-u (zalecane - 2GB)
-najnowszy DirectX 10 będzie działał tylko z najnowszymi katrami grafiki obsługującymi owy generator grafiki
-dobra wydajność za NAJWYŻSZĄ cenę.
Cena nowego kompa (zalecanego) z orginalnym WIN Ultimate64 to jakieś 6000 zł (bez nagrywarki, ale z napędem DVD)
Skandal!!! Żadna gra nie ma takich wymagań, a system to przecież podstawa pracy na komputerze...
Tak na serio: słyszałem, że nowe zabezpieczenia mają uniemożliwić instalowanie pirackich gier i programów. A co z prawem Mój komputer - mój interes???
Wersja 64 bit ma być około o 1/3 ceny droższa
a czy ktoś wie czy wersje 64 bit będą droższe od 32 bit?
@Koleś - czasem piractwo jest o wiele bardziej drogie niż legalność. Potem człowiek przychodzi po rozum do głowy i się zastanawia czy było warto poświęcić te parę złotych naczytse sumienie i brak kłopotów z prawem.
Jeżeli windows vista będzie porównywalny z cenami xp to bardzo chętnie kupie legalny system :) Jestem zwolennikiem legalności choć czasem jest ona za droga :(
Ludziska, co wy mowicie o piractwie Windows Vistaw tej chwili skoro to sa jedynie wersje BETA!!!! Mozecie sobie je sciagnac legalnie ze strony Microsoft Connect zostajac betatesterem oprogrsamowania hehe
Ale po co kraść oprogramowanie skoro jest " linux który jest o niebo lepszy" (:
Witam!. Jeśli chodzi o piractwo to jak ono ma sie nie szerzyć skoro taki wynalazek jak windows kosztuje tyle kasy a linux który jest o niebo lepszy jest darmowy. Gdyby zostały obniżone ceny to nieopłacalna stałaby się kradzież oprogramowania.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Tak, masz rację. Źródłem ta notka sięga guenstiger.de, a ściślej podstrony http://www.guenstiger.de/gt-preisvergleich/EDV_PC_Microsoft_Windows_Vista_Ultimate_Edition.htm
szczerze mówiąc to ja tez wiem skąd, ale na to m stronke nie wchodze bo nie zabardzo jej ufam a po drugie nie podam linku ponieważnie mam zamiaru szerzyćpiractwa - a jestem jego wienrym przeciwnikiem. Jedna szvczrze polecam praktykować linuxa również. Windows i linux mogom wiele.
Twoim zdaniem można ściągnąć za darmo... możesz do rozwinąć?
moim zdanie można już ściągnąć za darmo!!!!!!!!
windows vista z nielegalnych stron znam kilka ale nie ściągam!!!!!! jak coś to piszcie misiu6666@op.pl
windows vista z nielegalnych stron znam kilka ale nie ściągam!!!!!! jak coś to piszcie misiu6666@op.pl
wlasnie te ceny to pewnie ceny wersji BOX, OEM dolaczanym do nowego kompa pewno bedzie z polowe tansza (tak jak to bylo z xp)
Nikt wam nie każe kupować wersji pudełkowych (bo podane ceny to wersje pudełkowe właśnie), a będzie można kupić sobie przecież wersję OEM, która rózni się tylko tym, ż można ją mieć na jednym kompie, ale to jedyne ograniczenie względem wersji BOX.
Mój przedmówca powinien pracować w reklamie ;-) Zero konkretów, tysiące bzdetów.
To na razie tylko spekulacje - pamiętajcie, prosze, o tym. Zauważcie też, że większość klientów nie będzie płaciła bezpośrednio za Windows Vista. Microsoft skłania się do sprzedawania komputerów wraz z dołączonym systemem operacyjnym.
Porównajcie też następujące wersje: Windows Vista Home Basic: 200€, a WinXP Home: $199.00; Windows Vista Home Premium (wraz z Media Center Edition i Tablet PC Edition): 400€, podczas gdy WinXP Prof: $269.00. Specjalnie odnosze się do warunków niemieckich, albowiem źródło tych spekulacji na temat cen Windows Vista tam właśnie sięgają. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami: http://www.microsoft.com/products/info/editorial/22/promotions/wal/
Zatem póki koncern oficjalnie nie podał cen, nie ma co robić niepotrzebny rumor.
Porównajcie też następujące wersje: Windows Vista Home Basic: 200€, a WinXP Home: $199.00; Windows Vista Home Premium (wraz z Media Center Edition i Tablet PC Edition): 400€, podczas gdy WinXP Prof: $269.00. Specjalnie odnosze się do warunków niemieckich, albowiem źródło tych spekulacji na temat cen Windows Vista tam właśnie sięgają. Nie wierzycie? Sprawdźcie sami: http://www.microsoft.com/products/info/editorial/22/promotions/wal/
Zatem póki koncern oficjalnie nie podał cen, nie ma co robić niepotrzebny rumor.
milo ze WKONCU sa komentarze.
ultimate tansza od enterprise? ciekawe..
ultimate tansza od enterprise? ciekawe..
Strona 1 / 1