Przetaktowanie procka a mechanizm WPA w Win XP Home.

Po przestawieniu szyny FSB w Biosie ze 133 MHz na niewiele więcej bo 138 MHz system dotychczas działający bez problemów zaźądał aktywacji (w okresie 30–dnowym po instalacji).Czy moźna to obejść, bo wygląda na to,źe będzie problem z podkręcaniem. Procesor AMD Athlon XP 1600+, płyta ABIT KV7.

Odpowiedzi: 8

Mogę i napewno to zrobię przed upływem teraz juź mniej niź 30 dni.Zastanawiam się jak zachowa się system w przyszłości w takim przypadku, bo oczywiste jest, źe sprzęt się starzeje i przed wymianą na nowy na pewno spróbóję wycisnąc z niego max wydajności. Kiedyś przetaktowywałem Celerona 300A o więcej niź 50 procent (475 MHz) na starszych systemach i nie było źadnych problemów.Swoją drogą oczywiste jest źe starsze systemy MS były bardzo "elastyczne" dlatego tym większe moje zdziwienie.
Anonymous
Dodano
28.05.2004 12:19:57
Mogę i napewno to zrobię przed upływem teraz juź mniej niź 30 dni.Zastanawiam się jak zachowa się system w przyszłości w takim przypadku, bo oczywiste jest, źe sprzęt się starzeje i przed wymianą na nowy na pewno spróbóję wycisnąc z niego max wydajności. Kiedyś przetaktowywałem Celerona 300A o więcej niź 50 procent (475 MHz) na starszych systemach i nie było źadnych problemów.Swoją drogą oczywiste jest źe starsze systemy MS były bardzo "elastyczne" dlatego tym większe moje zdziwienie.
Anonymous
Dodano
28.05.2004 12:19:57
A nie moźesz poprostu dokonać aktywacji ??
Tomekk
Dodano
26.05.2004 18:29:52
Pomogło ponowne zainstalowanie systemu na nowych parametrach taktowania (wyźszych).Powrót do parametrów standardowych nic nie dawał, zawsze wołał o aktywację.Na nowo biegnie okres 30–dniowy do aktywacji.Jestem zaskoczony, wręcz zdruzgotany bo w prasie fachowej przeczytałem niedawno, źe dopiero wymiana kilku podzespołów wymusza ponowną aktywację.System kupiłem 3 miesiące temu, moźe fachowcy od Billa G. coś wymyślili.
Anonymous
Dodano
26.05.2004 10:31:47
Wiesz ty to masz problemy .. sprobuje ci w tym pomoc tylo rzebys to preczytal , w tym jest chaczyk :D

http://www.egielda.com.pl/?a=1

To taka Fajna stronka , zorientujesz sie .....
Anonymous
Dodano
25.05.2004 17:30:20
Gdybam – raz jeszcze napiszę, źem imo wielu "zabaw" z FSB i nie tylko z takim wypadkiem się nie spotkałem – moźe – skoro okres aktywacji jeszcze niem inął system Ci o tym tylko przympomniał. To raz . Dwa to to, źe coś mi się pąłęta – jeźlei to nowy sprzęt, źe MS coś kombinowął z aktywacją przy SP1 i z 30 dni robiło się 7 bodaj.
Co się zaś zmian tyczy – nie iwem, bo z postu nie qwynikało czy coś dokładałeś czy nie – róznie to bywa i tyle.
I powtórzę raz jeszcze aktywacja moze być dokonywana do bólu w formie elektronicznej – przynajmniej póki płyta główna jest ta sama.
Rebe
Dodano
25.05.2004 17:06:08
Masz rację.Zmieniałem.Opony zimowe na letnie.Przecieź piszę wyraźnie, źe tylko FSB (od momentu instalacji Windy, LEGALNIE ZAKUPIONEJ, bo wyczuwam w podtekście jakieś podejrzenie.A moje obawy wynikają z chęci zarejestrowania LEGALNIE kupionego systemu na pewnej sprawdzonej konfiguracji.
Anonymous
Dodano
25.05.2004 16:09:32
Pierwsze widzę coś takiego, a procesory ustawiałem b.róźnie. Być moze zmieniałeś wcześniej parę elementów i teraz okazało się , ze "limit" został wyczerpany.
Tyle tylko, źe naiwnie(?) zapytam – a co ta aktywacja szkodzi i w czym przeszkadza?
Przecieź po tej operacji wszystko wróci do normy.
Rebe
Dodano
25.05.2004 15:38:17
Anonymous
Dodano:
25.05.2004 15:30:37
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1