Przesylanie plikow w Tlenie
Dwa komputery..... Jeden siec radiowa IP statyczne, stoi poza firewolem, drugi – internet z kablowki IP dynamiczne – rowniez stoi poza firewolem. Czy istnieje mozliwosc skonfigurowania portow tak by mozna bylo przesylac pliki miedzy soba...... jakie wpisac IP i wogole czy da sie to zrobic bez mapowania portow na serwerze...??? Czekam na odpowiedzi.... Pozdrawiam :)
Odpowiedzi: 8
NIe wiem czy mnie rozumiecie, obywda kompy sa w sieci, stoja poza serwerem i nie da sie przysylac plikow, interesuje mnie to czy da sie to jakos obejsc....??
problem jewst wtedy, kiedy koras ze stron jest za NATem, wtedy chyba nie da sie przeslac pliku
Ja juz wysyłałem i wszystko było ok. :) Gdy wysyłam z tlena to druga osoba dostaje zapytanie czy chce idebrać plik, daje tak i juz ma na dysku. I ja i docelowa osoba mamy firewalle. Więc w czym problem ludzie? :?:
Jakiej filozofii wiesz o czy mowisz....?? NIe mozna nie moze nawiazac polaczenie bezposredniego...... oba kompy sa poza firewolem
No przecieź tu nie ma źadnej filozofji by przesłać plik przez tlen'a.Po co Ci kofiguracja portów ,mapowanie???
Nie wiem wg mnie pytanie zadane jest w zrozumialy sposob, kto i czego nie rozumie ??
ciaki:Nie wiem jak Wy ale ja nierozumiem pytania?W czym problem?W Tlenie klikasz prześlij plik i juź.
Niestety w niektórych przypadkach nie jest to takie proste.
Nie wiem jak Wy ale ja nierozumiem pytania?W czym problem?W Tlenie klikasz prześlij plik i juź.
Strona 1 / 1